1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    506
    Боже Господе, ова ми е веста на денот.. да не знаеш веќе од што да се допазиш....

Прикачени фајлови:

• IMG_0091.png
      IMG_0091.png
      Големина на фајлот:
      671,6 KB
      Прегледи:
      31
  2. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    389
    Повивање на бебе е нешто во кое апсолутно се сложувам до одреден месец како и што треба.Бебе кое било во стомак пред 2 месеци додека спие не му треба слобода на рачиња.Токму и тоа е поентата на повивањето да се осеќа сигурно да се осеќа заштитено.Кога бебе ќе порасне тогаш нормално му се потребни рачиња да се намести да се крене.И не повивање да не може да мрда...абе се има денес на интернет и дека колкчиња не треба да бидат стегнати и дека за спиење може чим им помага И муабетот нас што не повивале со 300 ќебиња и тракатанци...секое време си е своја приказна не мешајте баби и жаби.Никој сигурно сега нема да ви рече да го умотате бебето во 30 партали на клими и температури дома што некогаш ги немале.Не Англија Германија...секоја мајка точно знае што прави крајно овде сме за совети секој си избира како му одговара.А од тие бебињата што преспиваат цела ноќ да ми дадете и на мене некад да се наспијам после 7м навечер.Шала на страна подобри сме во контекст спиење од кога беше помал ама не заборавајте секое бебе си е свој човек.
    Најлесно ни е да судиме порано што правеле и тоа што ни одговара да го прифатиме тоа што не не...толку се знаело.И јас утре ден кога ќе сум свекрва ќе кажам јас што сум знаела..кој знае тогаш што ќе биде добро.Нормално никогаш не сакам некој да наметнува нивни мислења и да очекува дека МОРАМ да ги прифатам...ама за совет секогаш ислушувам ..а дали ќе прифатам е мое.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.896
    Изворов sexyjoked мислам....(facepalm) апсолутно бесмислено е да се шири ваква паника.