Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    11.011
    Да те утешам ќерката стана во 4 30 по ново, синко во 5 по ново. Веќе правам ручек за утре, и ставив една сушара и една машина за перење :D

На sani99, Simon4e0507, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    40.691
    Ама многу сум среќна кога ќе те видам дека си жива :inlove:

На sani99, DELFINA81, Lady Miami и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.990
    Допаѓања:
    189.995
    Види дали има на Елоди таму и оние од дм со природни материјали се добри, обично по 2 одат заедно. Битно е да не ставаш топло директно на пластика. Ниту да сечкаш директно на пластика ради микро пластиката што останува во храната. Секогаш сечкај, мешај, лади во садови што ги користиш за вас, а потоа ставај во бебешките. На Елоди се добри и дури е дозволено да се загреваат во микро, ама јас пластика лично не загревам. Софи жирафата беше многу популарна за ќерка ми пред 6 години и таа многу ја сакаше ама на почеток кратко. После за син ми ја земав пак, ама тој не ја сакаше ич и подобро. Сега за третово не ја земав воопшто оти има доста информации и видеа низ интернетов дека може да се наполни со мувла внатрешно. Со двајцата претходно многу брзо ги сменив и силиконските лажички со обични иноксни и сега планирам исто. Исто со Мери пластичните садчиња ми се само за смоки и ладни сендвичиња нешто такво за доручек, храна од после една година им сервирам во нашите.
    Како и да е, колку и да намалуваш на пластика, невозможно е да не се зезнеш негде за жал. Еве го, колку природни глодалки му имам купено меѓу другите, тој највише ги сака пластичните шишиња од кока кола.
    Златна цицка само. Се знае што е најдобро и најбезбедно. Ама што вика @merriel0 каде што се може и колку што се може ќе се адаптирам и тоа е.

На Peperutce6, Liza38, lala15 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.356
    Допаѓања:
    1.949
    Ако ти е утеха мојава од 4ипол е станата, 5ипол по старо а 4 ипол по ново… Со денови демек поместувавме дремки и стануваше покасно ама денес реши да ми покаже дека залудно сум се надевала дека нема да го осетиме поместувањево на саатот

На LeL15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    11.011
    Полужива сестро, полужива.....преткам :drunk:

На sani99, Simon4e0507 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.331
    Допаѓања:
    40.691
    Чим крадеш по 2 минути за на Фемина, супер си :hug:

На sani99, Lady Miami и Tea SK им се допаѓа ова.
  7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    3.055
    Дојдов да се пожалам дека во 6:30-7 стана, и гледам сите будни од 5, незгодно ми падна :whew::rofl:

На Mother of 2boys, Aleks.mar, LadyInPainting и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    9.940
    Уше една со деца станати од 4ипол.
    Бонус неделно, поголемата има нови флуоросцентно зелени мрсули.:bug:

IMG_0018.jpeg

На Dodo1, Noemi, dummy и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    9.167
    Стандард 6:30-7 си стануваме ние, така да денешново 6:30 ко бонус ми се виде :rofl:

Нема ни 8:30, а веќе појадок направен и изеден, ручек во припрема (facepalm)

На MariaBouli и Carolin. им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813
    2 машиниии ми испраа одсабајле, ручек кај и да е ке каснеме за едно саат-саат ипол макс:rofl:

На Aleks.mar, Yowannty, Tea SK и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    4.421
    Ја не знам кај да пишам тука сите најдобро ќе ми одговорите :D Според календар сум во овулација, значи јајниците ме скинаа луѓе какви бодежи. Имам посетено гинеколог се е океј , и уште тогаш ми беше помината овулсцијата ама сега какви бодежи мајко мила... Нормално ли е или да закажувам пак преглед.

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    9.167
    Овулација во живот не сум осетила до пораѓај, после тоа и боцкање и болки и се по список.
    Прво прашање на гинеколог ми беше тоа, нели откако испадна се во ред со прегледот и ПАП и брисеви. И така лабаво добив одговор е па супер е, ќе знаеш сега кога да се пазиш ако не сакате дете или кога да сте активни ако сакате (facepalm)

Скоро 3 години после пораѓај, веќе сега можам да речам и циклус ми се врати со доаѓање иако што треба и болки во овулација/пред добивање се намалени. Баш онака како и пред пораѓај што ми беше.

На Aleks.mar и јolene им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.378
    Допаѓања:
    6.446
    Мојава сабајле отвори очи во 5:50 јас надежна ја ставив да цица и си викам ќе продолжи … ама не женската си се ококори и почна да се смее да играме

14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.170
    Допаѓања:
    11.901
    Мојава стана да ги помести саатите немој да заборавиме, од 2 до 4 не заспа, и во 7 срипа спремна за денот. Сеа она ќе дреме јас едвај гледам, поужасна ноќ здравје. Па и времево е да те фати сезонска депресија. Буквално како мачкава сум
    i-am-living-09c96f8880.jpg

На јolene, Lady Miami, naturally и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.015
    Допаѓања:
    3.075
    И мојата шефица стана во 5, си беше како во полусон до 6ипол и се комираше пак до 8 8)

На Надеж♥️, MariaBouli, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    724
    И јас сум тука некаде.. едвај ја заспав..до 7ипол продолжи и сега спие јас сум зомби,ќе поминат ли грчевите?
    дали ќе престане ова плачење и кога?

17. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    918
    Гледам се развила дискусија на темава, а вчера имав впечаток дека никој не е заинтересиран за ова, иако е многу битен фактор...

еве јас да си кажам, се затрчав за силиконски сет и го преплатив искрено, по неколку користења сфатив дека почна да мириса и храната менува вкус. Сега и давам само во наши чинии, керамички. За тефлонот да не прајме муабет. Жив отров. Некаде читав дека и иноксот при гребење и погрешно третирање не е баш безбеден, ама не сум сигурна за ова.. јас последно купив тенџериња од емајл на Металац, смрт им нема, ене и баба ми уште во нив готви, а ептен безбеден материјал е.

Инаку сум го размислувала и јас тоа за постарите генерации. Можам да кажам споредба со дедо ми, уште е жив, а роден '36та год. Една болест или операција немал, крвната слика му е топ. Ама, во најклучните години од животот јадел се домашно на село, без загадување на вода, воздух, почва. Понатаму во Југославија искрено не знам какви биле регулативите за пестициди и штетни материи, ама можам да направам споредба со генерацијата на татко ми, многу негови врсници се со сериозни заболувања и хронични болести.

Доволно е да се запрашаме од каде овој "бум" на аутизам во последните години, па да сфатиме дека нешто со околината и начинот на живот не е во ред, а да не зборуваме и за еден куп студии кои го докажуваат тоа.
    Во ЕУ барем има какви-такви регулативи за храна и козметика, овде ние сме оставени на милост и немилост на профитерите.

На крај краева, од "ништо не му е, и ние така сме растеле", имаме деца дијабетичари, со тон алергии, со интолеранции, со психички болести итн.

едит: порачувај од братство, ич не му се мисли, ок дебелина се, сум користела чинии за возрасни, се надевам и за децата се исти.

На MeowMeow, јolene, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    1.668
    Кај мене после пораѓај овулациите ми се ненормално болни и со обилен таков секрет како белка од јајце..што се деси не знам ств..бев на лекар и јас се си е океј, чисти брисеви, пап..све :)

На јolene, Carolin. и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  19. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    4.421
    Истооооо..... Ај што вика @Miss_S барем знаеш кога да седиш мирна хаха.
    @Simon4e0507 женска уште ли има грчеви? Јас мислев до кај 2 ипол поминуваат... Ми донесоа едни капки од италија, буквално се колнат во нив, братучеткава има близначиња многу грчеви имале само тие и помагале. И дадов еднаш само на мојата, ако сакаш ќе ти ги дадам пробај може стварно ќе помогнат. Знам дека и поголема е од моето бебче твојата, веќе 3 има сигурно.. Пробувај и со топла пеленка на стомаче...

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.356
    Допаѓања:
    1.949
    Кај нас до 3 месеци траеа и преку ноќ ги снема

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.