На 4ти Ноември 3 ќе прави ,термофорче ставам се пробав од капки ..може се ефикасни твоиве ќе кажеш како се викаат.Такво ми е бебево плачливо
Незнам зошто, но и јас како родив деца имам опасни овулации Стомак во добиено не ме боли, ама во овулација!!! Страшни бодежи. Јас дури и крварам некогаш, кафено црвен исцедок со тоа како белка плус
Само да ве утешам, дека 8 месеци секој ден стануваше во 5 сабајле наспана. 8 месецииии. Бинго ми беше ако станеше во 7, а тоа беа преретки моменти. Па и 4:30 стануваше доста често.
Вечер! Јас да не испадна пишав дека супер си спијат и двајцата и од вечерва да почнат да ме зезаат. Немој Господе,се ми е таман вака наспана. Добри сме иначе, си растат. Големиот градинка , песнички секој ден по нешто кажува што изработиле , што направил таму, со кого си правел муабет. И многу си ги сакам тие разговори кога ќе си дојдеме двајцата дома и си кажуваме.Почна да ме прашува како и јас сум го поминала денот, што сум доручкувала и слично. Син на мајка. Малата е приказна за себе, во свој филм. Се трудам цуцлата да ја откажеме и знам што треба да направам ама како да си даваме изговори дома за да и ја враќаме. Дефинитивно мора да се пресечи во скоро време. Си јадат супер и двајцата,проблем никаков Ја читав поназад во страните @1209 за случката со прсето од детето. Сакам да ја прашам како е..? Подобар е, му заразна раната? Јас да ти кажам можам да те разберам оти ни се случи нешто слично. Има еден парк овде каде што има пони коњчиња. Малата отиде да им дава смоки и јас со цел памет стоев настрана и ја гледав, ми се чинеше слатко дека им дава да јадат. Си мислев има ограда со решетки нема шанси да и се деси нешто. Арно ама успеала некако да го провлече прсето низ таа ограда со цел поблиску до устата од коњот. И ја касна за прст. Почна да плачи јас рипнав од местото кај што седев. Имаше крв, ја исчистив со вода. Површинска беше раната за среќа на двете. Оттука одма отидовме на итна, татко ми не однесе кој беше со нас дојден и три пати ме предупреди да не ја оставам да ги храни. Пак ќе речам кај ми беше паметот. На итна ни ја дезинфицираа раката и го прегледаат картонот да видат да не треба тетанус вакцина. Имавме примено пред некој месец и само со дезинфекција и лепенка поминавме. Ја гледам навечер заспана и солзи ми одат. Како можев да бидам толку неодговорна. Што ако прст и откинеше,што ќе правев тогаш. Ме отепа психава долго време бев вака.. И уште се натажувам кога ќе ми текни. Ама ум за друг пат , ништо на случајноста да не се препушта. Ве поздравувам . Убава ноќ.
После риновирус и стомачен вирус, еве сега и овчи сипаници да изгураме, јас мислам дека до НГ ке се стабилизираме. Само да се пријавам дека се гурка некако
Мене ова станувањево ич не ми е мака. Будењето преку ноќ е проблематично. Инаку по старо стануваше во 7, по ново во 6. Мислам дека нема да си смени, иако пола час покасно го усоав синоќа.
Ја па се радував излеговме од 4ти скок викам ајде сега ќе стабилизирам спиење и се ме снајде саатов па денес стана у 5:20 и така…
Исто во 5:45, обично почна да станува пред 7 по старо и ова е по старо исто хаха. И така до сега е јадена еднаш спиена и сега лумпува.
Изгледа само мојата е спанка поголемиот дел од времето си врзува ноќно спиење со прва дремка па не ја интересира дали е по старо или ново време хихих. Се буди 2-3 пати за јадење и веднаш продолжува. На татко и ќе да е
Лумпува на најјако, како навијач е вика јако нервозно последниве 3дена не знам дали е нова фаза пошто искочивме од скоков или нешто стварно ја нервира. Се става во уста и нервоНо како да сака да го скине ме препотува со тоа викање
Да, цел ден уста не затвора, вика пика во уста се. Јас помислив нервоза од вакцината примивме во петокот ама ова како излезе од скок неиздржлива е. Па тешка е неможам да ја носам во раце уште повеќе се нервира.
И ние примивме вакцина во средата маж ми вика детево после вакцината не е исто. Целата е нервозна … дали од ротата стомаче ја мачи или нешто друго е не можам да оценам овие денови кака по 4-5 пати дневно
Ние сме станати пред 6 саат пробувам да ја заспијам ..тешко ми оди цивка само на рати спие се дере..не знам гласов од кај го вади..а дојдовме кај моите мм на пат е ,не мож сама мн е захтевна сила немам Исти сме..полудев веќе не знам како да ја смирам нема застанувачка..станати сме од 6 само цивка а јадена ..пресоблечена се со ред ..ќе искочам да ја шетам како да престана дождов..а јас зомбиСигурно и е фаза а во средата вакцина ..и тоа е
Леле исто..полудев не само какањето и вриска ..зајдува црвена за уши се тегне цица пушта цице вика ..не знам..а млеко имам се нафурав дека нешто со млеково..дури си викам да не ја боли нешто вака не е топла нема темп...дај боже да се оправи зашто тешко мене јас сама ја чувам и се селам со парталите натаму наваму кај моите па дома мм патува стално таква му е работата..неам избор требаше на време да си мислам да знаев дека вака ќе биде ..и бебево немирно плачливо..тоа не е живот ..секој ден преживувам Како си се испожалив
Аутизмот има експанзија зошто сега се зборува за тоа, имало и порано, ама не се зборувало, било срамота, тие деца биле институционализирани не биле во редовно образование и затоа не се зборувало многу за тоа. А за емајлот е безбеден додека не се излушти, се излушти ли и тој е небезбеден.
Исто... Не знам како да те утешам освен дека ќе помине. И јас не знаев дека мајчинството е волку тешко. А замисли тек сме на почетокот, заби , температури, па се удрило... Дефинитивно не е лесно. Ама колку не е лесно толку е и убаво. И мојата е будна по цела ноќ, јас сум како вампир. Три дена добро сега пак смени.. Навечер плачење за да ја земам. Вакцина ќе прими неделава и уште од сега се секирам како ќе биде и како ќе издржам кога ќе плаче од како ќе ја боцнат.. Мм е на стража пак, имаме зборено мислам дека и ја сум често сама. Многу ми значи кога е он тука, барем коса да измијам ко што треба и да одспијам некој саат. Има денови кога е многу добран, има денови кога ми доаѓа да плачам со неа и не дека не плачам.. Ама на крај на денот , многу сум благодарна што ги имам овие слатки маки да кажам. Нека плаче, само нека е добро, здрава и кога ќе и се насмевне барем еднаш на мама како сите маки да ги заборавам.
Јас сум секогаш заинтересирана за оваа тема Тоа дека садовите за храна испуштаат компоненти во храната е неизбежно. Чист пример е тоа, ако има некој ниско железо, се препорачува да приготвува храна во тенџере или тава од леено железо, т.е. cast iron. За вкусот дека се менува во силиконските чинии многу оддамна знам, на поклон ми дадоа чинивче и лигавче силиконски од Стокомак, сеуште се спакувани. Не би. Ќе и порачам за нова година, јас само тенџериња сум користела нивни. Ама другиве работи не. Фала на инфо ✨ Океј. Можеби. Едно прашање, еве според тебе, каде и како се рефлектираат конзервансите, хемикалиите, пестицидите кај децата?
Јас не велам дека не штетат, велам дека и во минатотот имало многу аутизам но не се зборувало за тоа. Инаку убаво е да се внимава, ама многу чини тој начин на живот, почнувајќи од тоа дека треба да се иселиме и да живееме во дивина, планина, каде нема загадување, да менуваме облека во 100% органски памук, да смениме постелина и пешкири исто и да ги менуваме сите перници и останати полнети работи на 6м, да смениме садови, да не користиме пластика ни во пакување... Тоа во овој живот потешко.