Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    615
    Така е, меѓутоа може да ги елиминираме работите кои зависат од нас, а ги има многу. Кога јас почнав да го правам ова сфатив дека и те како некои работи зависат од нас. А за воздухот, искрено прва прилика план ни е ра бегаме од Скопје.

И тоа е точно, но не е главен фактор за покачувањето на бројките. Воопшто не е точно дека аутистичните деца биле институционализирани. Стигматизирани и денес се, се уште, посебно на наше поднебје.
    Зборуваме за фрапантни разлики, да имало и тогаш толкави појави сигурно ќе се третирале поинаку овие деца. Во САД едно на 30 деца е аутистично. Можеби тука имаат влијание и распоредот на примање вакцините, не знам, не е истражено доволно се уште. Да не се разбереме погрешно, не сум против вакцини, ќерка ми е вакцинирана.

Адитвите, пестицидите, загадувањето на воздухот, водата и почвата, екранизацијата, прекумерното користење на пластика и штетни материјали, полиестерот, итн...долга е листата.. се ова има влијание и придонесува врз почестата појава на аутизам.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    10.046
    Ве читам за саатот што се смени.

Јас да го пофалам ќере. 7 ипол се буди фиксно за на градинка. Вчера сабајле, кога се смени саатот, се разбуди 9 сабајле по старо/8 по ново. Сме се отспале квалитетно сите тројца. :D

Инаку, оваа мајка, денес беше во теретана прв пат после пораѓај :D Ама со тренер хаха, за да не забушавам. Сум го заборавила колку е пренајубаво чувството после тренинг. :inlove::D До вечер ако заврне снег, да знаете која е причината. :D

На 1209, MamaCara, naturally и 12 други им се допаѓа ова.
  3. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    3.325
    Убаво е и воспалението после тренинг :rofl:
    После колку време од породувањето се врати во теретана?

На LadyR и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    3.314
    може да збориме колку сакаме, ама никогаш нема да знаеме за сигурно колку аутизам имало. Пестициди, нафта у храна, микропластика, конзерванси, вештачки бои, тешки метали... далеку од аутизмот, се менува дури и човечкиот ген.

Тој живот што го спомнуваш е скап, зошто така ни е наметнато. зошто е модерно... Но баш напротив, поедноставување и свесно живеење немора да кошта тон пари. Постојат начини и чекори кои секој може да ги превземе во својот дом.
    Не зборам за живот на село све сам да си правиш, тоа е изводливо само во комуна, туку за живот овде во Скопје, баш во системот.
    Јас водам lowtox on a budget домаќинство, успевам, наоѓам нови решенија и работи кои функционираат за мојата фамилија. Да не паламудам, ми се чини на форумов нема некаков аир од ова, особено у мајчински муабети. :wasntme:

На Miss666, Lizi, Liza38 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    10.046
    Скоро една година. Со царски бев, и сега дури се осеќам како вратена со силата до некоја нормала. Само што новава нормала е на 100 страни да си растргнат, со енергија да не можеш од сабајле од кревет да станиш. :D
    Се надевам дека теретаната ќе ми помогне да не се осеќам како баба стара што сите коски ја вртат и крцкаат при секое движење. :D

На MamaCara, Guns N` Roses, Калатеа и 3 други им се допаѓа ова.
  6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    12.048
    Дете бр.1 - заспано
    Дете бр.2 - заспано
    Дете бр.3 - заспано
    Јас: батери лоу
    Дотолку лоу што ме мрзи и пижами да си облечам.
    (facepalm)

На LiquidLuna, 1209, MamaCara и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.285
    Како сте мајки?
    Јас сум болна, сите вируси од градинка и јас ги фатив ама ова најлошо е до сега. Кашлам како куче мислам дека игли имам во грлово. Што пиете за да одржите имунитет? Дајте нешто испробано.
    Детево е настинато два дена не го носам во градинка ама луѓе него вака ништо не му е. Игра, јаде, пие збеснува само низ дома и се мислам утре да го пратам. Не ни кашла одкако се напи антибиотик, само влечам секрет од нос. Не знам колку ми е паметно ова ама дома не доседува, па капак на се сама сум а не можам да мрдам само ме влече низ дома некаде, вчера мајка ми го зема попладнето да одспијам јас станав ко удрена со мокра чорапа он дојде со уште толку енергија :drunk:

На MamaCara и Lady Miami им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    17.092
    јас лани зимав ургент ц и многу ми помагаше, а пиев имунитет топ ама штом го прекинев одма се разболував:whew:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.029
    Допаѓања:
    25.036
    Улетувам во муабет.
    Колку време го пиеше?
    Правеше некоја пауза?

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    17.092
    па јас мака мачев со стрептокока каде што работев 2години валјда се живо префаќав…. И ги пиев редовно не знам сега точно ама од 6те месеци студени во годината сигурно 4ипол да кажеме грубо. Зошто некоја недела знаев да прекинам, да прескокнам. Ама неограничено се пие, има неколку форми. Една е за да се пое континуирано а имаше знам и посилна доза при активни инфекции

На BellaBibi и Carolin. им се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    5.017
    Да се пожалам едвај се избањав, и седнав се гледам пропадната во лицево , циклусот долг, болен (кетонали се дупнав од пиење) ,.... дете тешка категорија цел ден хиперактивна бара во раце јас неможам па само плаче. Заспи ја спие на 30 мин ако ја презаспијам на коњ сум ама изгледа деновиве понервозна сум и не и делувам добро и одма се буди и мислам прозориве на будност ми се вечност. Дома хаос, успеав спална да средам малку додека се занимаваше во креветче за10 мин усисав, сменив постелнина, прашина и таман да го земам џогерот и вресна и толку, затворив прозор и ја успав.. Дневниве дремки кажете како да ги средам едвај 2ч додржува будна и вика копа очи и се спие... А спиена е навечер. Све сме со 4 дремки една ако ја презаспијам ќе биде 1 ипол час долга ако не све по 35-45мин. и нервозна е и се спие се проѕева. Читам др гуднајт вика ако почне порано да станува и да крати ноќен сон треба да се скрати дремка. Она од 8ч дојде до 6 да станува. Сега по ново 5 и 15 очите отворени. Долг ми е денов немам сила.Се пожалив.

На MamaCara, merriel0, Simon4e0507 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.285

Епа исто и јас. Не е работава нон стоп да се пие нешто. Тој држи топ додека пиеш ама а прекинеш налет.. ја на пкуќа спуштив одма одкако го прекинав со црп 65 бев. Значи врши работа ама не може нон стоп да го пие човек.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    4.546
    Женски со што ги чистите и одржувате подлогиве за бебињава?

14. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.198
    Јас се што не се пери го прскам убаво со алкохол 70%

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    4.546
    Шарата ми е страв да не се извади со алкохол :(

16. DoubleK

DoubleK Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.211
    леле урлам ахахахахахахаха ова е copy-paste свекрви се исто секаде

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.285
    Јас ја бањам во туш кабина еднаш на 2-3недели иначе со оние влажните што се за чистење ја пребришувам насабајле.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    984
    Со влажни марамици, некогаш обични некогаш тие антибактериските зависи кои ги имам по дома

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.198
    На оние од стиропор што се? Јас прскав и бришев и немаше гајле

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    984
    Исто сме/бевме со дремките веќе некој период баш се жалев во некоја тема дур ми префрлаше од 4 на 3. Некој период веќе сме со 3 од кои една дремка и е обично подолга ( прва или втора) а другите кратки по 30минути. Јас само продолжував прозори на будност дур се потсреди ама уште знае некој ден да е хаос 3 дремки од по 30 минути и преморена до ноќно спиење па сабајле да стане во 5. Цело време ми делува уморна на 1:40 од прозор на будност ама и се враќа енергија па тера и до 2:30 а после убава дремка. Така дааа продолжувај ww

На MamaCara, Simon4e0507 и Ladyme им се допаѓа ова.