Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    385
    Бришам со 96% Етанол, не бледее шарата.
    Пробај на помал дел прво.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    5.016
    Пробај про бета глукан, моментално најголема концентрација на бета глукан тука кај нас. Мене ми помага малку е грд за пиење се р-ра во вода. Барем 3 месеци да испиеш и доволно е.

Прикачени фајлови:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    5.016
    Таа меката со тие што висат во машина, нема гајле, значи све меки играчки во машина, едно дури и музичко што се влече со музика отиде цело ништо не му е, си работи. Ништо неперно не и ставам.
    Подлогата со алохол како другите што викаат. Ама приметив дупки се прават, од ананас ја нарачав 1400. Жива катастрофа се покајав.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    4.544
    Па да алкохолот разјадува |-) чет гпт вика со сјај и вода :rofl: можда ок совет е или со антибактериски марамици ваљда најпаметно

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    452
    Прв пат бебе ми е болно.Жива се јадам се секирам.Носот му тече докторка вика настинка.Од тоа кашла,плаче не може да спие ни да јаде.Го држам исправен на мене спие али и ја ќе попаѓам.Носко нејќе со очи да види борби рикање и пак не успевам да доизвадам.Полудев не знам кај терам плачам и го држам.Не можам да му помогнам.

6. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    2.598
    Каква подлога имаш бејби? Јас разгледувам јес да е мала нема сега да ја ставам ама од 3 ипол зашто да не. Од ананас читав и претходно дека не е баш добра а и гледам сега Лејди пишала.. Ако имате препорака кажете :inlove:

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.028
    Допаѓања:
    25.035
    На сила мораш да вадиш секрет, да не спушти надоле.
    И мојата вришти , ама нека ми вришти за тоа, отколку бетер да направиме.
    Седни меѓу нозе, држи глава и влечи.
    Јас сум плачела со неа паралелно и влечев.

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    452
    Пробувам верувај не можам да го додржам ја мрда главата ни физиолошки успевам да капнам ни носко да доближам .Срце ми се кине ама пробувам и мм држи џабе не знам од кај сила толку има живци искинав не можам скршена сум

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.566
    Допаѓања:
    6.404
    Не се вади, јас со алкохол ја чистам, а еднаш пред употреба ја поминав и со парочистач. Исто и таа од синко ја чистев, ништо не им е.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.986
    Допаѓања:
    8.250
    Од Нама, пред 2,5 години земена. Активно користење цело време не е мрдната. Тек тук се јавуваат некоја гребаница сега ама не се случило цели парчиња пена да отпаднат. А на неа и со столче седи дете и коцки реди, и колички вози, се буквално.

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    20.285

Ја седнуваш во скут, незините нозе меѓу твоите, едната рака кај тебе под мишка како да те гушка на страна и со таа рака и ја држиш другата рака и глава узпат. Не знам дали не свати ама јас на мојов 16кила што има и што се тегне како диносаурус само така успевам да му извадам секрет и шуруп да дадам и капки буквално се.

Едит:
    Е вака само што со левата рака му ја кревам и нему левата нагоре за да му ја држам главата да не ми мрда, нека плаче до утре не го боли ништо за негово добро е
    upload_2025-10-28_14-36-40.jpeg

На MamaCara и Stone им се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    17.090
    мора да можете, нека вришти нека плаче за негово добро е.

13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    4.544
    Немам поима подарок ни е. Ама гледам ги има по продавнициве за деца сегде

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.028
    Допаѓања:
    25.035
    Знам како е. Мојата на 6 м, кога вадеше заби беше со секрет ауууу. Незнам од каде излагаше тој секрет.
    Она плаче, јас плачам, држам, ја легнував на перница, врз неа и влечев. Кога имаше некој да ја држи полесно ми беше.
    И пак успеа да и спушти надоле малце, па инхалации, вриштеници беше.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.175
    Некогаш колку помалку знаеш во животот па толку подобро. Имав и јас еден период така 2 недели после циклус болки мислев готово рак имам штом толку боли. Ни на крај памет дека овулација може да е или дека тоа може да боли. И на крај со помина и не појдов на преглед со можеби требаше.

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    11.080
    Zell Oxygen Plus го пиев околу 2 месеци и ме врати од мртви, пред него завршував 3 пати по ред на антибиотик со страшно загноени крајници во рок од 5 месеци, ама сеа не смеам додека дојам.

Па затоа сум болна ВТОР пат во рок од 20дена. Среќа на беба ништо и нема, ама маж ми очигледно ми носи болештини пошо он е највеќе социјализиран, јас искачам на отворено, и да застанам со некој тоа е од далеку, по гости не се маваме. Многу сум нервозна сама сум со бебе што не застанува по цел ден и вади заби, малку кога фатам нешто не може да ми помине со недели.

@Stone земи спреј солена вода има за деца не е силен млазот така со малите физиолошки не можеш да капнеш убаво внатре кај поголемо бебе. Јас ставам секоја вечер после бањање по совет од ОРЛ да се научи од најмали нозе.

На Stone и Carolin. им се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    6.270
    нашите се тука негде некој ден разлика, јас нарачав вчера од киндерлино, имав меки коцки од првата, ама маж ми ги оставил на тераса и ми фатиле мувла :drunk: иначе планирам да почнам да ја ставам пошо некако не ми е за оставање на кревет веќе, замавнува цело време три ноќи по ред ја наоѓам во креветчето испрвтена скроз обратно со нозете горе, со главата кај нозете и не ми е јасно како успева да се сврти првата ќерка до 5 месеци не мрдаше. иначе ѕирни на тему имаше многу убави јас само шо нарачав после ги видов, ако ти се купува од таму

18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    9.505
    Ја го пијам и додека дојам, гледам ензими се и витамини, ваљда нема штета... е сега да не е пред цицање него темпирано 2 саати барем да не цица. Не се издржува без суплемент, буквално завршувам еден антибиотик, нареден ден почнува нешто ново.:x

19. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    2.598
    Мојава не се врти хахах. Мрда со нозе раце кога е возбудена, врти глава лево десно прати ама не се вртии. Сега ме замисли хахах дали треба . Секое дете е различно дефинитивно. На кревет смеам да ја оставам ама ставам потешка перница за секој случај зашто кога мрда така со нозете знае да се помести малку.. Ќе проверам, имам една како подлога за играње е таа ужива да се игра со неа. Ама сакам и за на под зашто по раат сум. Главчето како го држи? Не знам како треба бебе од два ипол месеци. Моето бебче ја држи некое време и толку и паѓа :D:D Како пијана е

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    3.311
    пробај huckleberry app на Google store. ние еднаш бевме премногу хаос па тоа не среди.
    дезинтал или топол оцет.

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.