Мамаситас, ви кажав дека добив, ама чудно ми е, болки немам никакви а јас обично пиев и кетонали и кафетини. И крварам доста, светла крв, посветла од пред да останам бремена. Веројатно е нормално. Таман добив за следниот месец да одам за брисеви да направам и ехо, да ми дадат амин за вежбање. Туку да ве прашам, колку држите тт по дома сега кога залади? Мене ми е свежо прилично,дете има топла главичка ама стапалата и дланките му се мраз. Изгледа климата треба да се пушта веќе.
Не знам како успеав да си ја преладам ќеркичката.Има само 20 дена и носето и е затнато,се мачи душа. . Педијатар сабајле ни рече да ставаме само физиолошки раствор,а ако не се подобри утре да одиме по рецепта за цефалексин ... И земав и аспиратор носе фрида и извадив нешто ама пак не диши добро... Дај боже да пимине до утре и да не примаме антибиотик.
Ako hrci so noseto toa e deka se cisti uste od plodovata bida, ne mora da znaci deka e nastinata, do 3 meseci e nirmalno da hrci, taka bese i so moite deca i jas mislev deka se nastinati, no dr.mi kaza deka se cistat od plodovata voda, nisto ne im stavav, si pomina samo po sebe...
Dobar den. Ve iscitav site kooneccno. Denovive zafatena sreduvam doma,pravam generalka ,pa vreme za odmor poslabo. Se nadevam vikendov da dosredam se,mm ke bidi doma pa ke go pocuva sinko. Ponedelnik idi zenata sto cisti , konecno ke mi bidi suredeno se. E mnogu se nerviram koga e haos,ama so dete taka e Sinko mnogu mi e razboruvam samo vika po cel den MAMA , BABA, NEE,AM.. i se smee sam koga si kazuva nesto. Vikendov bevme izlezeni so mm i drustvoto. Bas ubavo ni dojde promenata. Sinko go cuvase svekrvami. Se vrativ doma da go uspijam,neze ne sakal da i zaspija. @Mariangela cestita godisnina,da Vi se mnozam godinite pominati zaedno @Mari* zalam za zagubata ti prakam guski,bidi hrabra @mariz pobrzo da ozdravi batkoto silen e toj @LUCERKA ista sum i jas so kosata,neznam kako uste imam kosa pri tolku paganje. Jas vo samponot stavam vitamini B1 B6 B12 i ampula @ines.h kako jas da sum go pisala postot
Мајки кога го соблекувам синко и кога го бришам кај курето и околу почнуват нозете да му се тресат..Ми стана некако чудно двапати веке по ред вака ми прави..Искуство некоја ако имала нека пише..
@LUCERKA , @Mama Maja тетка ми која претрпе сериозни стресови летово и речиси остана без коса ми кажа дека спасот го нашла во маска од коцка квасец и 2 лажици мед, (ако е многу долга косата дупла доза) да стои минимум 1 час на косата и да се внимава коренот да биде добро намачкан! Да се повторува еднаш неделно барем еден месец. Исто така косата да се мие со млака вода. Ако сакате, пробајте она вика дека имало брзи резултати!
Ista bev pred bremenost, ketonali ne me spasuvaa, se akav od krevet od bolki. Sega sekoe dobieno mi e pesna, kako da nemam dobieno, a dobiv odma jas, eve go sinko e 17m, a jas bolka kako porano ne sum osetila...
jas ne znam kako tuku taka antibiotik lupnal pedijatarot, prvo normano e da hrci, da deluva ko da e zatnato, a vtoro ako se somneva na nesto togas treba da mu zeme bris od noseto. Pa dokolku ima nesto da se dade soodveten antibiotik spored antibiogram, a ne odma lupni antibiotik ko od sala. Da se zaprasas prvo dali ti e asalen pedijatarov sto dava od rakav antibiotik na bebe od 20 dena bez nikakvi predhodni analizi.
Педијатарот предложи сируп цефалексин како ја што разбрав .. Ја слушна и рече дека носето и крчи како маче кога ке преде.. Кива и не може да диши. Со аспиратор извадивме зелен секрет . Не знам дали е настината?? Вие викате се чисти ?
Mojot krcese,kivase,ikase do skoro 4 meseci.I den denes eve ima 1 god i 10 meseci spie so otvorena usta i disi preku usta isto kako mene krci mislis zatnato mu e noseto.Nemoj da go trues deteto so antibiotik malecko e,Ako e zelen sekretot moze da e nekoja bakterija pojdi neka mu zemat bris pa potoa ako treba ke prima soodvetna terapija.I jas kako mlada majka,prvo dete hrci celoto kupiv obicno aspiratorce ne izleguva nisto,utredenta kupiv Nose Frida i so nea probav nisto ne izleze i plus mi bese grev da go kopam vo toa malecko minijaturno nose i i gi pokloniv na drugarka mi.Mu stavam samo fizioloski i posle 5 min kiva i mrsulcinjata mu izleguvaat.
Cefaleksin na bebe od 20 dena Bez krvna slika?Samo od zatnato nose ona zakluci deka ste za antibiotik
Не знам мајки што да кажам ?? Таа ја слушна и не знам по што заклучи дека треба да и се даде цефалексин сируп. бебуш сега нема ништо во носе на моменти само крчи ке видам ноќва како ке помине дали ке спие или не?? фала ви пуно ми отворивте очи
До ден денешен керка ми понекогаш хрчи а не и е ништо..Мала кога беше нон стоп си хрчеше по цели ноки не спиевме од што неможеше да диши но само физиолошки раствор и си земавме дома инхалатор и ми се исчисти керето..Така да сеуште е мало немој..Еве и синко 5 недели е па си хрчи и кива..Ке помине и тоа
Blagodaram. Da, na sekoe livche razlichna poraka Inaku mojot od ragjanje si krchi vo spienje i koga e nastinat i mu e zatnato noseto edvaj prepoznavam @thebabylover