Девојки фала ви Го правевме муабетов пред скоро и тогаш ми споделивте ваши примери и си прифатив дека секое бебе различно, веќе не ми беше ни тешко ни ништо, дури и се смеев на бебка дека е мрза и е стара бсба што ја болат колената. Ама денес дека доктор ми го направи муабетот пак ми падна тешко некако... Му се изнаплакав на мм он ми се дереше дека ми е забрането да идам чим само ме растревожува и така, забавен ден хахах
А докторите како сите деца што им доаѓаат, се исти ? Абе остави си дете да си направи се, кога ќе е спремно. Иста бев и јас, затоа ти викам да кулираш.
Многу ме нервира што некои доктори сакаат да се водат по книга а книгите се со утопистички граници кои не знам кое бебе ги задоволува. Од муабети со многу мајки (а еве и тука на форумов) често се случува бебе да е понапредно во нешто а да "заостанува" во друго и треба да го прифатиме дека сами си се развиваат во нивен тек. Од тоа што памтам, твојата си ручка сама и има пинцета фат што бебиња ни на година и кусур не го имаат, така да сосема нормално е други работи да не и се толку интересни и да посака да ги прави малце покасно од некои си временски рамки. Мојава пример за повеќево физички milestones не покажува никаков интерес и после нагло во 3 дена совладува. За вртење на меше до 4 месеци не ни пробуваше, јас демек ја учев ама не беше нешто заинтереснирана и нагло на 4ипол месеци во 3 дена совлада и од тогаш кисне на меше по цели денови. За обратно од меше на грб истата песна, воопшто не ни пробуваше се до 6ипол месеци и пак нагло во 3 дена го совлада и сеа грб,меше,грб,меше и цела дневна ја проаѓа не можам да ја стигнам. Се ќе си дојде во времето кога она ќе биде спремна