Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    466
    Ама каде да го носам?Кола немам,не возам.Попладне додека искочиме треба да се враќаме он да легне вечерно за спиење,не би да го малтретирам надвор да спие па да го префелам иако мислам не е ни возможно тоа.

2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    887
    Нели, исто еве последно ми ги задржа она книжено за чорапи 3 во пар што се потфатени, и кутијата за хулахопки доколенки, кревет било за седење на барбиките. И нешто наајситно да фрлам, абе си го памти, па одма каде е, па ми го имаш фрлено.

Јас си викам подобро да се заигрува со вакви џубретинки, одколку па да виси на телефон и пред тв,
    Затоа па со синот, друга приказна, заигрување со реквизити сам, е научна фантастика.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    1.294
    Па зимава да ја изгуркате, после од 1 година обично имаат 1 дремка и ти е предвидливо кога ќе спие. Две дремки е потешко за организација. Кога беше мал пред да прооди спиеше во количка мојот за дремки, па пробај некогаш нема што да изгубиш.
    Мора да си најдеш решение зашто изолацијата и осаменоста не се штетни само за психичко туку и за физичкото здравје, докажано е. Јас кога би била во твојата ситуација би земала пак уште некој час по возење за да се опуштам малку и да си возам.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    466
    Попладне може да искочиме само чим се врати мм од работа а тогаш нема дремки следи само ноќното спиење.И ја се тешам дека кога ќе намали со дремки ќе е полесно ама како ќе се издржува денот со активности не знам.Не е проблем дополнително час,нема кој да го чува бебето за ја да одам некаде.Неспособни се сите до еден.
    И небитно мислам дека не би сакала да ја полнам темава повеќе со овие работи,знам дека ми треба решение но ете немам.Не знам како гурам ни како натака ќе гурам.Свесна сум дека и психички и физички влијае.Да не се вртиме во круг со мислењава и да ја трупам со негативни работи темава...биче болје кад тад.Фала ви на сите.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    1.294
    Разочарана си те сфаќам ама на тебе и сопругот е да најдете решение како да функционирате. Има и жени за чување има и градинка. Не е работата како да се издржи и во survival mode да си цело време. Еве биди ти поспособна. Треба и да уживаш малку во овој период зашто не се враќа. Среќно

На Baby warrior, naturally, Stone и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    996
    И јас мислев дека не може да спие надвор и се имав откажано, трчав дома за секоја дремка. Но во месец дена од бебе што дремки спиеше само контактно на мене почна да спие и сама откако се наканив да ја префрлам на кревет. По неколку дена едвај собрав сила да пробам да ја успијам надвор. Во количка не одеше ама па затоа во раце со нишкање успеа и ја префрлив во количка без никаков проблем. И истото уште неколку пати и сега не ми е ноќна мора ако треба негде да одиме надвор, имам начин како да си спие дур сме било каде. Не си ставај бариери во главата дека не може и дека те кочи бебето да излезеш, и јас го правев тоа ама барем гледав да шетам дур беше будна. Среќа сум во град па обврски од типот на пазарење ги правам често со неа во количка дур е будна. Ти ја немаш можеби опцијата за тоа ама сама кажа на чист воздух живееш, користи го тоа. Имало кучиња, е добро де што ако има што ќе ти направат? Страв ти е за себе? На бебето верувам нема шанси нешто да му направат. Пробајте со сопругот неколку дена давајте им храна нешто нека ве научат па ќе ве засакаат и наместо страв од нив они ќе те чуваат од други со бебето кога ќе шеташ. За се има решение ако си ги тргнеме бариерите во главата.

На Baby warrior, MariaBouli, Autumn Love и 4 други им се допаѓа ова.