Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    не сме земале антибиотик, само носефрида и марисол капки тт има 36.9 сигурно е нормално во соба е топло и таа е облечена хулахопки sиври и две бенки и јас измерив на мене исто ..а некако многу ми е кенкаво на 5 минути кинка

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @thebabylover и јас мислам да не брзаш со антибиотикот, бебето е мало :( Ако си во можност носи ја кај друг, барај друго мислење. Од Ск си?

Кога сум веќе тука, @mariz како е дечкото денес? Читав вчера сте имале темп?

На thebabylover и joy1 им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Па нормално е бебе си кенка си плаче..И мене синко по цел ден си плачи имаат грчеви ги заболува стомак..А нели е многу таа облека сепак ти си знаеш..Јас нагоре го облекувам во боди и бенка а надолу си е само на панталонки и чорапки..Вчера помалку го палиме огнот но ги пуштам радијаторите само кај што го бањам и каде спиеме..Сепак ти си знаеш најдобро за твое дете :)

На M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Cim ima zeleni mesulcinja napravetw bris da si bides na cisto. Tt do 37.2 e ok.
    Ako vi w toplo vo soba.mn e naobleceno. Podobro pokrij so kebence

На thebabylover и M&M им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.603
    Допаѓања:
    76.834
    Подобро е денеска, јаде, пие, оди, сабајле малку температура имаше, се опоравува полека :) утре сме на контрола, ми рекоа да пазам да не ја искака газата што е кај тестисот, јас го пофалив дека кака на нокшир дека нема да ја испрља, амаа мака си имаше со гасови, прдна и проливче малку и ја направи лом.. незнам дали ке може да се смени, таа сошиена за него е..

На Kaetana, Dzevelekova, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ве читам за пагање на косата. Нормално е после породување,и тоа Големо паѓање.
    Не се мачета со препарати.

@Mariangel честита годишнина.
    Да ти се исполнат бар две од желбите за кои те читам.:hug:

@Kaetana во болница сме веќе две недели. Испитуваме анемија. Плус не фати вироза и примаме венски антибиотик. Чекаме следна недела клучни резултати од Ману,за споредба со наша крв,дали е некоја од наследните.
    Малото прими и трансфузија оти падна хмг на 73.

Малото подиве од четириве зида. Излегуваме на тераса ама не е тоа,тоа.

На Kaetana, M&M, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.298
    Допаѓања:
    107.773
    Прво зелени мрсулчиња не се чистење, ама за тоа треба антибиограм од брис и кс а не лупање баш цефалексин на бебњ од 20дена. Второ зелени мрсули за 20 дена бебе може да се и од голтната вода, ама за тоа требало уште во болница да кажат. Трето чисти носето редовно, два пати на ден, бањај со потопла вода и облечи го бебето нормално, не хулахопки, ако сега облечеш хулахопки во што ќе спие на зима, во скафандер? Значи боди, бенкица и ѕиврички, евентуално чорапчиња под тоа се сосем доволни, и памучно капче стави само за да се стопли по бањањето. Хулахопките батали ги, рано е да го облакаш толку многу. Моето еве го спие, облечено е во боди по кратки, шпихозни (многу се практични за мало бебе), капче и чорапчиња бидејќи му се наруши терморегулацијата кога дехидрираше. Ама спие во соба која не ја загреваме воопшто и која е прилично ладна, покриен е со памучно ќебенце. Извини вака што сум директна, ама претпоставувам на тебе влијае околината, пробаа и со мене, откако слушајќи ги другите заглавивме на инфузија му верувам само на споствениот инстинкт.

На Mi-Ma, Dzevelekova, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @galapce ти посакувам мила да чуеш позитивни вести, да се оправи малото и веќе никад да не се повтори! :hug:

@mariz ако неможе да се извади, да пробаш да пикнеш нова чиста газа над прљавата? Мислам, ако е изводливо. Да не биде во допир со кожата.... :hug:

На Mari*, Пчела, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala ti, istoto ti go posakuvam i tebe. Da bidesh slushnata od Toj shto go molish :) :*

Inaku za pagjanjeto na kosata, ste slushnale babini devetini za toa? Mene me napnaa deka mi pagjala kosata oti bebeto pochnalo da me raspoznava :rofl: :rofl: Ke se ubiev vo momentot koga mi go vikaa toa |( :x (facepalm)
    Probav da im objasnam deka e normalna pojava posle poragjaj ama muabetite na babite im bila pologichna :D

На Mi-Ma, Mama Maja, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  10. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Ох душиче, со помин нека е само @galapce
    @mariz со помин и кај вас
    @Mari* жал ми е за тоа што ти се случило...Главата горе и гледај само напред.
    @Mariangel честита годишнина...навистина убаво спремено. Каква беше реакцијата на мажето твое? Среќен?

Ајде добра вечер од мене...Вечерва рано заспавме. Сношти до 2ч. ме малтретираше ќерето и станавме во 8ч. И ај тоа во 2 таа си заспа, а јас од нервоза што ме масираше не можев да заспијам. Барем вечерва малку да се опуштам. Еве сум со винце до мене и си го крцкам полека, полека. На кој му е дојдено до винце нека повели.:) Ако не ме расположи винцево...барем поубаво ќе спијам .
    Еве со што заспавме вечерва

На Kaetana, Dzevelekova, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.603
    Допаѓања:
    76.834
    Ама џабе, таа газа сошиена е за кожата на тестисот... види на фб ти пишав.. :)

12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Нека биде ова последното мачење по болници, добро вести да добиете и домче да се гушкате што поскоро!!!:hug::hug::hug::l:

На alana, Kaetana, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.603
    Допаѓања:
    76.834
    Јас мајки смрзнав, за вас незнам.. клима на 28 пуштив, сега едвај храброст собрав да се бањам, вецето мраз :D Се облеков во долги пижами и се покрив со кебиња хахаха Синко денеска фала богу подобар, оди, игра, јаде, пие, нема температура.. Утре сме на контрола, но вака и јас што гледам раните се супер. После контрола да одам да упишам два предмети за полагање, мислам доцнам ако не ми бапнат и казна :D Добра ноќ, топличково ме бутка, ке спијам слатко :):hug:
    И извинете што не сум баш во тек со се, да ми пркне детево активно ке ве дружам, деновиве малку може досадна сум ви :lol:

На alana, Kaetana, Dzevelekova и 12 други им се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Vcera vo dva duri uspea da zaspie. Deneska ne prespa.
    Zaspa vo osum i kako i sekoja nok od koga pocna da gi vadi trojkite se razbudi so piskanje. Jas si go niskam, si probuvam da go smiram, koga ete ti gi starite, da ne e bolno deteto, sveki duri i od race mi go zema go mie ispoteno deteto so ladna voda i kazuva, kako ke go goltnelo jazikot od placenje.
    I uste e buden. Ova ke bide nok br.6 koja ke ja pominam budna dodeka site oni spokojno si spijat.
    Ete tolku.

На alana и Mari* им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala mnogu :) Da, presrekjen. Mi se izvinuvashe deka toj nishto ne kupil, pa dali mu beshe glupavo i denes mi kupil cveke vo gradot kaj shto raboti i cel den go nosel so nego vo kombeto, stavil voda vo termosot od kafe i cvekjeto vnatre da ne ovene :rofl:

@mariz bash mi e milo shto ste dobri, gushki do Teo :hug:

Jas nemam vreme da pishuvam od detulevo moe. Kako shto primetuvate samo vrakjam na nekoj shto me oznachil i tolku. Denes beshe epten kenkav shefot, plachliv. I temperatura sabajle imashe 37,9, po 2h veke beshs 37,5 pa ne dadov nishto. Vecherva zaspa vo 19:30 pa mislam deka kaj 5 saat ke okokori ochi :drunk: A jas ke pagjam za tatkovinata. Sestra mi e ovde, konechno posle edna godina se vidovme. Plashliva e, cela e zdrvena koga ke i go dadam shefot vo race. A i toj ne ja poznava, pa malku plache malku se smee i taka naizmenichno :D Tuku detevo se smeni vo pogled na spienje. Abe samo ako se pofalam neshto na forumov odma mi se menuva na kontra ]:) I za keks, i za spienje na bebe i za se. Dali e toj famozen skok vo razvoj, za 5 dena pravi 6 meseci..
    Vchera bevme na kontrola na kardiolog, perfektno e reche. Jas presrekjna, polovina od lekovite mu gi ukinaa ostanaa ushte dva vida od koi ednite ke gi prima do kraj na zhivotot.
    Aj tolku od mene kasha popara postov ama se nadevam dovolno jasen za da me razberete do nekade :D Dobra nokj, zaspivam jas :hug:

На alana, Kaetana, Пчела и 13 други им се допаѓа ова.
  16. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Isto sme i nie,koga i da zaplace ete ja na vrata bez da tropne zasto placelo,da ne go bolelo nesto,bebe ko bebe nekoj da slusne ke rece deka deca nema a ako dve gi ima izgledano

На alana, Mari*, Верче4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    @mariz мило ми е што помина операцијата, да се опорави Тео што побрзо!
    @galapce со помин да е и се да е во ред со малото галапче!

Немам што да ви кажам, мислам исто расположение не држи сите. Само здрави, живи да ни се сите, ќе поминат и периодите на неспиење, настинките, плачките и ќе ни фали ова време ко ќе се најслатки и најмили.

На Mi-Ma, Kaetana, Пчела и 6 други им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I jas se osetiv kako majka koja podobro ke si go ostavi deteto da si go goltne jazikot, samo da ne se maci da go smiruva. Eeeeeee, a jas pakkolku doverba imam vo sveki....
    Site si legnaa, sin mi si vozi kolicki, ama sega resiv, nema miren son da ima nikoj. Pocnuvam da gi budam.

На Mama Maja, alana, Cka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Go uspav.
    Uste mene son da me fati.
    Bebinjava vojna vodat, nervozata mi kulminira. Ke zaspijam nakaj 5 sabajle sigurno.

На alana, M&M, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @eleni27 се надевам заспа и ти, јад еве бебуш се разбуди весел прета пеее.....ќе си почекам за сон.
    А ми се спие ми се плаче.
    @thebabylover , само редовно чистење на носето и физиолошки ставај.

На thebabylover, Kaetana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.