1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Kakvo zaspivanje. Dezuram, a oci mi pagaat. Taman ke podzaspijam ili ova do mene ili ovie vo mene me budi.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    152.919
    Ne se sekiraj samo neka si cica i cisti i go noseto za polesno da dise. Isto i mene mi se slucu 3 nedeli imase malovo koga prv pat se zatna i jas si vikav kako mozev da nastinam volku malo bebe. Ama i pomina brzo bez nikakvi lekarstva

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
    Најгрдо прашање кое најбрзо ме вади од колосек ЗОШТО ПЛАЧЕ??? Прашај го ке ти каже!! |( Кога плаче сите експресно ги снемува а на зборови сите се јаки
    Ај добро утро и убав ден :*

На butterfly*, ruruk, kelebeim*** и 14 други им се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Хахаха сега ми текнува а тогаш воопшто не ми беше до смеење.Синко како бебе плачеше да не речам 24/7 и свекрва ми ке се затрча в соба било 3 попладне или 3 на сабајле како некој ураган.А СЕГА ШТО МУ Е,ЗОШТО ПЛАЧЕ???
    А јас на сета нервоза:НЕ Е ГЛАДЕН НЕ СЕ СЕКИРАЈ. (facepalm)

На kelebeim***, Mama Maja, alana и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro mami
    Da ve pozdravam I da ve pocastam so kafe I torta :D
    Denes polnam 25god 8)
    Copy of P5190053.JPG
    Imajte ubav den :*

На Mi-Ma, Lillian, zuto и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srekjen rodenden gospozha, samo ubavi momenti godinava :*

Moevo dete pak so temperatura 37.9.. I se javiv na doktorkata reche za 2h da odime da go proveri, mozhebi ke treba da odime vo bolnica pak :doh: :sweat: Aman veke ima li kraj, ima li raat? Stiskajte palci da ne e nishto strashno :swear:

На kelebeim***, Mama Maja, Cka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    @Mari* генерацијо :D најсреќен роденден, се што ти лежи на душа да ти се исполни.
    Најбрзо оздравување на сите болни бебушки гоооллеми :hug:
    Ние вчера бевме на доктор, не спиеме веќе неколку ноќи од настинката, а и кога ќе заспие се буди со плачки грлото го боли. Докторката го виде и рече жар црвено му било, а малку и тт ми качи ама го истуширав со млака вода и ја симна, за грлцето ни препиша Алмацин.
    Еве еден интересен линк за бебушки го ѕирнав утрово на фб.
    http://devetmeseci.net/bebeci-horoskop/
    Едит: мајки што се вашите бебушки во хороскоп, мојот е вага како татко му, јас сум скорпија

Последна измена: 23 септември 2016
    На SamovilkaH, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
  9. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Добро утро и од мене наапрекрасни храбри мамички, нон стоп ве читам ама ретко пишувам.. Побрзо оздравување на малите.. Поздрав и убав ден, повелете на чајче..

На zuto, flower30, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @galapce незнаев дека сте во болница и вие. Аман веќе од болести. Ве :hug: силно, брзо да мине се.
    @mariz како сте денес?
    Ние денес носевме документи во градинка. Сите документи и уплатено и воспитувачката не не најде на список. :D а они ни дадоа примерок од договорот и уплатница. Јас се смешкам, ми е гајле. Мм врие, после во кола љут, не смееш да му зборнеш. :rofl: и така мали заспа позади, а ние кутенката ахах. Инаку син ми е со размрсулавен нос, како и повеќето на ова променливи време.
    Убав ден

На Mi-Ma, Kaetana, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Isto se slucuvase I kaj nas na pocetok, bebe place starive na noze, ke go smirele oni, kako ne,a toj kutriot si placese po cela nok od grcevi.
    Ladna nok bese, sme se piknale site trojca pod isto kebe I taka sme spiele, jas I bebe gore, mm kaj nozete, sto bi rekol on na avtobuskata :) :) :)
    Sinko vcera mn nervozen bese, dali zabi, dali pak nekoj skok vo razvoj ima jas ne znam, samo trie ocinja a legni go pisti vristi, kreni go kemka. Sreka uspea da si zaspie, po nekoe vreme, premoren bese.
    Pozdrav mamicki

На alana, eleni27, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Леле мајки веке неможам..Незнам како се снаогате вие но јас веке едвај издржувам...Сега ја заспсв керка ми плачејки вриштејки..Синко плаче таа сака да спие но неможе од него па се лути и таа сака да ја земам во раце..Се чуствувам некако виновно но неможам и двајцата бо раце ајде се смири некако јас му дадов на синко да цице а нејзе со др рака ја клацкав..Жалната едвај заспа..Па и на сето тоа си доагаат од поле и свекор ми се лути оти кафе не сум сварила..Уште тоа ми требаше јас од сабајле уште се немам измочено што се вели а тој лут..Незнаев каде па морав овде неможам веке да издржам верувајте..Од како е роден синко никаде не сум отишла само завчера на слава бидејки тој ден си пеев молитва..А за плачењто на секој плач свекрва ми се качуваше на секој повисок тон било од мене било од мм таа пак да праша што е работста зошто се караме..Веке мислам сили немам ниту спиена ниту јадена..
    @Mari* Срекен роденден мила се најдобро..:)

На Mi-Ma, girl-miri, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Pa neka se luti de, neka mu stoi!! Te briga!!

На Mi-Ma, Dzevelekova, ruruk и 10 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки.јас цела недела се уклучував слабо но ве читав.најпрво брзо оздравување на вашите малечки и да ви кажам и синко и јас по болници се метлееме овие денови.Прво тој повраќање и пролив'тамн се смирија па температура почна да качува 2 дена нонстоп висока.потоа јас исто како него, но добро е помина,добри сме сега иако тој не сака ништо да јаде се со зор и тоа го ваде од уста,ни млекце не сака.ние сме си сами па и тие што доаѓаат од страна нешто префрлуваат не во градинка,па тоа така ли па свашта.Вчера бев да си го видам другото бебче во стомакот супер е си пораснало 1 кг и 200,а док се чуди како јас само 200 грама сум се поправила месец ипол.не вечерам ете затоа.Едвај чекам да си дојде мм од странство уште десетина дена можеби.дома ни е многу студено се покриваме со две дебел кебиња.и мислам коските ми смрзнаа.убав ден мајки поззз

На Mi-Ma, SummerGirl, Dzevelekova и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
  16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A Ne ke bide losho zena mu da si ja vikne za kafe da mu svari :emo:...bozee zoshto dozvoluvash vaka da te maltretiraat od soprug pa do svekor svekrva:^)..pa tebe Ne te rodile I izgledale tvoite za da im sluguvash na ovie..daj opraj gi malku...

На Mi-Ma, ruruk, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ха, познато...јас од кожа излегував кога ќе ми дојдеше на врата и ѕирка со преплашена фаца чиниш и она во моментот ќе заплаче и буквално и викав -" ај оди легни си, не можеш да ни помогнеш",...и онака на смеа - "не се секирај, за баба ѝ не плаче !!!"

На Dzevelekova, Пчела, Mama Maja и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Еве ви нешто за добар ден, поздрав до сите мамички:
    FB_IMG_1474611760685.jpg

@Mari* да си жива и здрава, секој ден песна да ти биде! FB_IMG_1457610015368.jpg @mariz , поминавте ли контролата? Како е Тео?

Да ни се живи и здрави сите наши дечиња, па здравје по многу години со слики од свадбите тука да си фалиме...или па на свадби да им играме! ;)
    Убав ден на сите, морам ручек да правам па да се пакувам, одиме во Св.Николе на гроздобер :)

На Mi-Ma, zuto, kelebeim*** и 17 други им се допаѓа ова.
  19. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ве исчитав наместо да пијам персен и на крај сфатив дека никаде лајк не стиснатв, ама си подразбирате. :)

Однапред се извинувам за негативната енергија. Прексинока ми пукна филм и два дена ме држи. Побаравме од на мм неговите да го причуваат малото на 2 саати, од 20 до 22 часот. Одговорот беше, ние може да дојдеме во 6 до 8, псоле ИМАМ РУЧЕК ЗА ПРАВЕЊЕ... Не велам дека треба да умрат од глад зашто ние сме решиле да искочиме, ама да ме одбиеш заради правење ручек? Многу се разорачав, многу. Знам дека сигурно има прашања, кај се твоите, нели има бебиситер, зошто па мораше да искочите... Имам одговор на сите, но нема да го споделам. Важно беше дека тие 2 часа многу ни значеа со мм да излеземе, се повторуваат еднаш на 2 - 5 години... Ама односот... немам коментар. И стварно си дојдоа, си поиграа со детуле и си отидоа ручек да прават. ДВАЈЦАТА... ручек да прават... е така.

Уште еднаш извинете за негативната енергија, ви посакувам брзо опоравување на бебушите, убави прослави по домите и никакви нервози.

До утре - посончевиот ден - ве поздравувам! :)

На Mi-Ma, SummerGirl, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @eleni27 мила :hug: да можам би ти го земала синчето малце да одмориш. И слободно кога ќе ти дојдат на врата со прашањето зошто плаче, дај им го и кажи им "супер што дојде земи го малце да легнам да одморам".

Јас тоа го решив со заклучување во соба и кога ми тропаа да видат зошто плаче ги игнорирав, ништо не одговарав.

Сабајле двајцата на контрола и вакцина, душички во двете нозе ги избоцкаа, ама храбри мажиња малце закенкаа и после се смешкаа.:)
    Се надевам дека денов ќе ни помине мирно:(

На SummerGirl, joy1, girl-miri и 12 други им се допаѓа ова.