1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Ви посакувам среќа мајка и се што имате замислено да ви оствари во новата средина. Животот е борба...

На Peperutce6, Simon4e0507, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    zdravo majki
    barav koja tema e najsoodvetna da go postavam prasanjeto pa smetam deka tuka e ok

pred skoro 2 meseci imavme smrten slucsj vo semejstvoto, pocina na maz mi tatko
    sega kako se nablizuvaat praznicite, moeto dete se mnogu raduva na sijalicki, ukrasi, deteto mi e godina i 7 meseci skoro, bas sega mu e se najinteresno
    dali mislite deka e pogresno ako ukrasime elka doma? da napomenam deka na razlicni spratovi sedime, samo vo ista kukja
    stavot na maz mi e ok moze bidejki ni e malo deteto, ama ne znam kakva ke bide reakcijata na svekrva mi, da ne ja navredam

3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.768
    Допаѓања:
    9.070
    Вие украсувате за детето. Нема потреба да се лути. Животот продолжува. Не се жали со сијаличките, туку со душата. Нема да одите на свадба или не знам што.

На naturally, LiquidLuna, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    da i plus deteto se mnogu raduva, duri se rastreperuva koga gleda sega sijalicki po lokalite, i mnogu ke mi bide milo ako mu napravam takva atmosfera j doma, tuku svekrva mi e malku kako da kazam, od postarite generacii, svekor mi ke go zalime i sega i godina koga ke pomine pak ke go zalime

На BellaBibi и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.308
    Допаѓања:
    25.703
    Човекот ќе фали секогаш, ама животот иде понатаму.
    Особено кога станува збор, за среќата и радоста на едно мало дете.
    Ако се лути, нека и стои.

На Tulip023, MeowMeow и dummy им се допаѓа ова.
  6. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    290
    Траеше до скоро 11 месеци... Тогаш престана да спие навечер и така остана. Па преку ноќ смени и почна да врзува. :drunk:

На Noemi, Baby warrior и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  7. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    588
    Не знам дали ви текнува пред некој ден на мојот муабет за да не правам грешка...ве читав дека секакви луѓе има по фб групиве...е само да ви кажам имате право.Дури денес се изнасмеав од какви луѓе барам совети забегани без никаков сенс.Ја никад не сум кажувала кој како треба да прави од причина што секое семејство си е посебна приказна.Али ова брача и сестро...доволен доказ дека све да слушаш ама од фб групи да се запрашаш дали треба воопшто да прочиташ вакви луѓе.Ај бар се изнасмеав на забеганоста.
    Screenshot_2025-11-26-09-47-48-791_com.facebook.katana.jpg Screenshot_2025-11-26-09-47-52-548_com.facebook.katana.jpg

На mariz, naturally и MeowMeow им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.636
    Допаѓања:
    5.200
    Моја бебка денес почна со кашички :inlove: јаболче си лапна си шмљацкаше и се допадна ептен… 10тина лажичиња сигурно изеде :l: ех детето мое стигна да јаде.. плус и млекце си цицаше после, пресреќна сум, дај боже вака да си јаде убаво и понатака

На fragaria, Надеж♥️, naturally и 10 други им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    10.129
    Мајки, ќерка ми е една година. И се мислам дали воопшто елка да ставам годинава. :worried: Значи масакар прави по дома, сѐ по ред сака да растури, да извади од местото каде нештото стои. Не оди самостојно, ама за секој предмет се фаќа да се погодне и да врви.
    Јас не знам како елката би преживеала. :D
    Како сте правеле вие?
    Се мислам да купам некоја мала и да ја качам некаде каде што нема да и падне врз глава. Ама па од друга страна жал ми е, ќе и носат поклони за под елка и каде ќе ги ставам. :?:
    Стварно ме мачи елкава. :D

На Feniksgirl, Tulip023, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    588
    Ние имаме елка од 3 метра во дневна,а и му купив елка за кај него во соба.Инаку бебе има 9 месеци ништо не разбира ама за овие моменти живеев.Во дневна ќе завиткам кутии како поклони пред елката со тежински глупости внатре за да не може да и пристапи зошто лази.Оградите ми беа глупост мене и не ми личат практични.

На Tulip023, Peperutce6 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.308
    Допаѓања:
    25.703
    Јас
    Јас ќе ја накитам и ќе ја пазиме. Мојата е до таван скоро.
    Огромна е. До лани и камини правев, со оџаци чуда. Ама годинава ќе сконеме тоа.
    Се надевам дека ќе ја допазиме. А и сијалички низ цела дневна имам, по прозорите.
    Ќе ви пишам дали останала жива елката хахахах

Е мојава и разбира од НЕ, ама само од мене тоа почитува. Другите не ги врти 2%.

На Noemi, Carolin. и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    7.015
    Моето беше слично кога имаше околу година и пол и таа зима ја прескокнавме елката

13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    11.462
    Оф и мене ме мачи ова прашање, се откажувам од сите други декорации, ама прва нова година без елка жално е. Баш што викате ќе и носат подароци кај ќе ги оставиме.

Ама мојов бандит нема фиока што ја нема отворено, луѓе имаме една пониска разводна кутија/дозна ја исчепка ја отвори (facepalm) Се пентари веќе насегде само и ја пазам главата, ограда нема шанси да преживее. Ај лампиони ќе ставам само некршливи ама страв ми е елката е голема и тешка да не ја бутне врз неа.

На Carolin. и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    2.296
    Реплицирам кај тебе зошто последна пиша. Можете да пробате да ја зацврстите елката на ѕид, Моника Зец имаше споделено ама не можам да го најдам дека имаат закачалка ставено на ѕид и со конец ја прицврстиле елката на неа. Не можам да најдам таков пример на нет, може пак ќе сподели како и изгледа па ќе пратам :D

Јас ќе украсувам, моајта е уште неподвижна хахах Иако да ја пофалам дека почна војнички да се влече :party::party::party: Не многу, по некое метро уште само, ама барем покажува иницијатива.

Нема шанси да не украсувам, огромен sucker сум за украсување, од ходник до дневна се е украсено како ќе влезеш кај нас да се осеќаш како во Новогодишна бајка. Свашта си правам сама, само докупувам работи ахахаха и веќе ќе ми беше украсено ама некако не успевам викендите, планот ми е или во недела овој викенд, ако не успеам нареден викенд ОБАВЕЗНО :D

На Tulip023 и Noemi им се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    20.514

Моево првата нова година имаше 4 месеци и му беа интересни сијаличките од релаксатор само во нив гледаше.
    Лани 16 месеци падна со се елка позади елка може 4 пати :rofl: ама многу и се радуваше само викаше да ги пуштаме сијаличките, живи радистии кога ке му донесеа пакетче па брзаше таму да се ставело :rofl: годинава ваљда ке е разбран :sweat:

На Tulip023, Baby warrior, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    3.370
    Ние следна година ќе китиме. Сега ништо не знае.
    Инаку растејќи ние никогаш не сме кителе елка не знам ни ја сама зашто , два три пати памтам ко помали после верувам мајка ми мислела дека сме големи и дека не е интересно.
    Јас едвај чекам на моето дете да му пружам се за кое јас сум сонувала како мала.
    Поклони под елка,пакетчиња,китење , па нека ја растура сто пати ќе и ја местам.
    Се надевам до следна Нова година ќе бидеме и во наш стан или куќа така што слобода би имале многу повеќе.
    А поентата у животот се некако баш овие моменти. Исполнети со среќа, намсевки детски :l:
    Јас многу памтам вакви работи во животот , иако се малку одбирам да се фокусирам на нив.
    Нека пркне малце бебка,едвај чекам да и пружам се што можам(не да ја разгалувам) 8)

На Puffy2019, An43, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mommy. S

Mommy. S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    233
    I jas sum vo taa grupa. Koga ostanav bremena prijatelka me predlozi.
    Iskreno mene mnogu ki pomogna grupava. Otkoga bev bremena pa se dosega sum prasuvala tamu I tuka na forumot.
    Sama bev, soveti od bratucetki I bukvalno drugo se nauciv po iskustva na internet.
    Ima I gluposti so se komentira no ima I dosta vredni iskustva, soveti.

18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.346
    Среќа моја бебка е мала и уште само војнички лази па мислам ќе издржи елката без да биде демолирана :x Местото кај што стоеше до лани е сега секако зафатено со нејзината игрална ама имам еден ќош што планирам да го заградам со табуретка па да ја наќитам таму. Кога веќе ќе оди од догодина не знам, ќе му ја мислиме тогаш :whew:

Патем огромен фанатик сум на новогодишни декорации, домот не ми има топлина во зима ако не е наќитен. Како дете едвај една елка имавме и тоа со молење беше ќитењево, немаа некој празничен дух моите родители и не сакам бебка да поминува така како јас во детството.

Маж ми си знае веќе дека прва недела декември ќитиме секоја година и ако се буни нешто си добива закани за развод :rofl:

На Puffy2019, Carolin., Tulip023 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    1.064
    Мене сите ми се чудат како немам мерак за китење ни елка ни тие новогодишни украси и разни тракатанци. Сакам минимализам па ни општо немам дома скоро никакви украси. Јас секоја вечер туфкам додека соберам сите играчки да ги наредам на син ми а не па бетер работа да си отварам :D Среќа со маж ми сме на иста бранова должина па ниту имаме елка дома нити било што новогодишно освен едно чаршафче за на малата клуб маса и тоа мајка ми ми го даде да не ми било така стерилно :D
    Плус детево да е живо и здраво ама не застанува и се да пипне и сигурна сум дека и да накитиме елка нема да преживее :D
    И оваа година одиме без ништо а од наредната сигурно веќе ќе се разбира повеќе од елка, дедо мраз дрн мрн па сакале нејќеле ќе мора елка да купуваме :D

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.788
    Допаѓања:
    35.823
    Хелоу мајки :inlove:

Гледам за китење елка зборите.
    Јас со бебе сме кај моите веќе неколку денови и ја украсивме тука со мајка ми.
    Амаааа, кај бебе последниве 2 недели има премногу milestones што украсување елка беше гооолема грешка хахахах.
    Сите лампиони ги откачи, сака да се задржи на елката за да стани па за малку ќе паднеше цела врз него. Значи за секунда ако не ја задржев.
    Трака имав ставено, и таа ја извади и ја сокина.
    Едвај чекав да ја украсам дома, баш мислев овој викенд ама ќе размислам убаво. :rofl:

Не знаете колку се радувам на периодов што следи. Поготово се радувам сега кога сум мајка. Прва Нова година, прв Бадник, прв Божиќ. Тоа ми е најубавиот период од годинава.:inlove:
    Едвај чекам да го носеме кај блиските на коледе. Па кога ќе се дели лебчето ќе имаме пупче за плус член. Новогодишното фотографирање, па новогодишните пакетчиња. Мама ќе прави новогодишни колачиња.
    Абеееее милина!
    :inlove::l:

На Izzy_0504, Lostinparadise, Puffy2019 и 8 други им се допаѓа ова.