Ете ја мојата копија значи исто е моето ми се чини 24/7 плачи а слушни таа и одма од кај неа трча да видела зошто плачи да не бил гладен, да сум го преслечела, чај вода да не сакал абе жено остај ме нервира и ќе и се кажам значи се му е даено не се секирај и си оди и после пак истото. Знај дека не ја слушам значи ама упорна си е жената. туку дај утеши ме до кога плачеше твоето така ние уште малку 3 месеци ке правиме.
Сите го имаме истиот проблем "зошто плаче"? И јас така, не ми е голема плачка малата во принцип мирничка е пу пу, когс е гладна додека и го спремам млекцето плаче а има исклучоци кога си плаче од нешто.. И свекрва ми ќе дојде ни да тропне ништо зошто плаче јас и викам е сега кога ке те види ќе се смири.. За чување кога ќе и кажам ја чува ама има и друга внука од етрва ми со неа е преку цел ден таа е 2 ипол годинки ама толку е лигава и невоспитана и само се дере, плаче ако не и се даде нешто и воопшто не ги сакам кај мене во соба гужва да ми прават и им го воочувам тоа.. Обично кога пиеме кафе со мм ги прашувам дали сакат а така кој си дошол од раб или од чиста мира да ги прашам за кафе не! на почеток да ама помина тоа! Се распишав јас...
Да се пријавиме и ние за растечено носе и мрсулки.Цела вечер не сме спиени плачки до немајкаде.Среќа тт немаме да чува Господ.Првата настинка!Му велам јас на мм дека ако треба да настине и од дома седење ќе настине детето тој не јас сум го изнесла во двор 15 мин од тоа му било... Имајте убав ден ,бујрум кафенце
@Mariangel taman da pisam bravo deka e dobro sinceto i deka namalile lekovi za pienje pa citam pak temperatura.Kako e sega? @mariz i @galapce pobrzo da ozdravat malite i veke da ne se vratite tamu nikogas.Da pomine samo so lesno. @Mari* Sreken rodenden samo ubavini da si imas I ja da vi kazam za placenjeto,malava koga bese 2-3meseci placese poveke i samo so ke dojdea svekor i svekrva i slusnea deka place i svekor mi na svekrva odma i vikase "zemi ja" kako demek ja neznam da ja smiram.A ednas kaj niv i stvarno placese 1,5h. Bez prestan.Jas se nerviram davam caj,mleko,presoblakam,nisam a ona zad mene ide po site sobi i samo vika daj mi ja.Mm i vika ostavi ja ona ako nemoze da ja smiri ti ic ne mozes.Ne bre 100pati i ja zema i dete place korne i ja zemav ja pak i zaspa.i kako nekoja skiselena faca oti sum ja zemala ona ke ja smirelaNekogas starite tolku nerviraat sto mi se ide da vikam na cel glas.i na moite i na mm negovite @awl i imas pravo da se lutis-koga se rodat vnucinja pred site se lupaat vo gradi deka ke gi cuvaat i se ke pravat za vnucinjata,a koga treba izmisluvaat glupi izgovori.Ama dzabe da se nerviras oni ke si terat taka.Trebalo da im poracas rucek samo da go pocuvaat em da ne se maci zenata Aj se raspisuvav...dosta bese
Ќе ги оставите така расплакани на свекрвите да ги смират и ќе излезете со изговор да не ве гледа некои 5-10 мин. Ќе се вратите и секако тоа уште ќе плаче и вие ааааа уште плаче, пак на 5-10 мин. Неколку пати оставете им ги така да не знаат што да иж прават, на следмото плачење на бебуш ви гарамтирам дома свеки нема да ја најдете ха ха ха. А за кафе за свекорот ќе му кажеп убаво дека ќе добие откако децата ќе си ги срефиш. Да си знаат кој е на прво место. Ако не му се чека нека си свари. Кај.две деца, кај мажбетер од дете па.и старциве боже боже.
Има 1 год и 10 месеци и сеуште плаче за све сешто. Не се секирај,јас едноставно си прифатив дека такво ми е детето ПЛАЧКО.Некаде крај 4 месеци се средивме се знаеше за што плаче,глад,спиење,играње,шетање....А после 6 месеци некаде и подоите ги доведовме во ред да цица на 2-2:30 сати.После можам да кажам дека видов бел ден.Иначе нон стоп ми висеше на цицка и само повраќај.Цицај прејадисе.Плаче прејадено,па ќе исповрати па плаче повраќал,па плаче кога го мијам,го пресоблекувам,само да се плаче,и од мн плачење се закашлува и почнува да повраќа и тоа фонтани и низ нос.Додека се средиме пак огладнел и така се во круг.
Добар ден, @Sunshine_1979 бевме на контрола, супер се раничките, покаканата газа рекоа ништо страшно, не е ни прв, ни последен со покакана газа, да си стои таква до вторник сепак.. Добар е, малку забушава за јадење, ама ке пркне.. Јас вријам, ми се плаче нешто, бев од 12 до 2 на Факултет за едно запишување на два предмети, па само нешто ново измислуваат (што повеќе пари да земат), свекор ми и Тео се мрднаа во кола чекајќи ме. Со дете не се учи факултет, или многу тешко.. ми иде да се откажам, ме мрдна овој факултет, човек да сака да учи цел живот, а да нема можност за тоа. Факултетов огромен предизвик ми беше, бар за мене бидејки никогаш на тацна сервирани пари и време сум немала, се во трчање, работење... А каква желба имам за такво совршено учење факултет, да си седиш на предавање, да си слушаш и да си редовен, да си полагав колоквиуми на време, да имав време да седнам да учам... ама не ми било судено така како песна да си го завршам... Па сега стигнавме дома, заспа и свекор ми го чува, јас со трчање на забар, па и таму ми закажаа уште една интервенција (трета веќе).. жива вода сум и прв пат страшно многу ми се пие кафе, сега ке викнам една комшика па малку со муабет да се расположам
Pozdrav majki. Pobrzo da ozdravat bebushi. Jas za bolka u dusha ne sum znaela dodeka dete ne mi se razbolelo. Preziveavme eden virus so 3 dena temp pred mesec i pol ama srce me bolese. Mozam da zamislam kolku im e smesno ova na pouskysnite majki ama za mene kraj na svetot bese. Pa koga se isfrla (takov bil virusot) ke umrev od stres. Ama majki sme. Ke trpime. Nie denovive so kashicki maka iame. Zatvora usta ko otrov da davam. Shishe ne saka. Cucla ne. Chaska so klunce ne. Samo cice. Dzamper kupivme. Interesen i e. Sea vtora dremka i do vecer tolku e. Mozno e u shetanje da dremne kaj 7 saat a moze i ne.
Мојата е бикче....Еве јас дека во црвена блуза...се по мене трча . Јас и маж ми водолии. @Mari* среќен роденден...убавини само да те пратат.
Ete i nashata doktorka se somneva na toj tridneven virus. Stignavme i do 39,4. Dusha ke mi pukne. Gradi ok,ushi ok,grlo ok, urina ok i od shto e temperaturava? Dadov ibuprofen. Kaj doktorkata koga bev imashe 38.2. Po nepolni 2h - 39,4.. Sega spie, dajte nekoj priroden lek za temperatura. Mi rekoa ocet na chorapi ama shube mi e.. Imate li probano? Bezbedno li e? Pa i svekrva nad glava zastanala i mi kazhuva kako se na kavga i luto sum razgovarala so nea. Zheno seriozno? Vo momentov li najde ti da se stavash vo centar na vnimanie? Abe na momenti ne znam koj kraj da go fatam, kako da izbegam od se navistina ne znam.. Ako se zaprasha malku i razmisli potemelno zoshto taka se odnesuvam ke sfateshe odamna.. Ne znam veke shto maler ke beshe ova shto ne snaogja, bar neka bega od detevo za mene neka se fati aman! Sila nemam veke
Helloo girls Gi uspav site i jas da ve citnam p i jas da odmoram malku. Od sabajle ne zastanav, od 7.30 sme stanati, presoblekuvaj deca, praj mleko, spremaj gi pa go odnesov sin mi vo gradinka, se vrativ, pravev kasa za kjerka pa ajde jas da doruckuvam, pa eden kup sadovi imav i od sinokja, da sredam se toa ajde dosko vreme momata pak da spie, ja uspav nea pa jas rucek za nas i rucek za nea, 2 saata vrz sporetot, srekja ona spiese skoro 2 saata pa ne mirav i po nea da odam, a ustvari ona se po mene idi, malku od vid ako me izgubi placee kenja se nervira, zalepena e se e so mene nikade ne mozam da mrdnam vise nemam zivciiii Stana ona pa blendirav nejzinoto pa da ja naranam pa se iskaskala se pokakala pa mij gaze presoblakaj.....ko vidov saatot doslo vreme da odam po sin mi, ajde oblakanje pak i so kolickata do tamu... lugje, nemam zivci vekje stvarno. Si doagjame doma site pa ajde rucek pa pak mienje sadovi iiii konacno toa zavrsi duri do pred pola saat koga site narucani zaspaaa i ete i jas na raat da pisam i da odmoram a moze i da dremnam malku zavisi kako kje me ostavi madam
Ako e se vo red, a ima T, togas 100% se zabite. Kaj sin mi taka bese, sekoj zab so T go vadese, kje recat tolku visoka T ne e od zabi ama kaj nas i te kako bese od zabi Stavaj mu krpicka natopi ja vo voda i staj na celoto, na vratceto, grbceto, racinja, nozinja, kade mozes tamu, taka jas ja vadam T na sin mi, saat-2 moze kje se izmaltretiras da mu menjas non stop ama se simnuva, samo sto kje se oladi krpceto pak mrcni vo voda i staj mu ja i se taka. Ehhh toa e so deca taka e, ima i ubavi i neubavi situacii ama taka rastat decata
Игнорирај свекрва, ако е упорна па и свикај малку, зарем цел живот ќе им молчиме? Ако нема осет, немај и ти! Гушни дете, не се секирај ќе помине вирусчето. Јас би ти рекла само да го тушираш почесто за температурата. Бацки од Магде за Дариан
Znam kako rastat decata, se e toa normalen proces. Ama koga e situacijava kako kaj mene, se si prepishuvam na problemot so srceto. Zatoa shto ako e infekcija odma ke letne nakaj srceto i mozhe da stane ogromen problem.. Zatoa mi e toj strav najmnogu. Krv ne proverija, pomisliv da ne e mozhebi povtorno infekcija vo krvta. Ama nemashe ni grlo crveno ni nishto.. Ke probam so krpcheto koga ke se razbudi fala ti, sega go doprev ladno mu e cheloto od chepcheto simnuva.. Daj Bozhe da e toj tridneven virus i da projde pobrzo raat sakam malku na glavava. Da pouzhivame so detevo, od koga e rodeno se neshto go snaogja...Grevche moe malo @Sunshine_1979 prvo shto ke napravev ke beshe tushiranje. No posle operacija 6 nedeli ne smee normalno banjanje tuku samo so krpche natopeno go odmivam.. Abe preku glava
@Mariangel можно е, и мојов после инфективно, таман искочивме од болница пак температура, од памет се извадив и не ми се одеше таму, па бевме кај матичниот и ми кажа за вирусот, многу тешко име имаше, два пати го прашав и не запамтив после третиот ден почнува со осип по грб, полека по цело тело и после еден, два дена веќе нема ништо, осипот е како под кожа внатрешен и нема ни потреба да се мачка со нешто... инаку имам пробано оцет на чорапи, долниот дел го потопуваш во 50/50 оцет, вода и му ги облакаш, врз тие чорапи уште едни, јас со вински имам пробано и симнуваше (бидејки не смеев сируп пак, имав дадено сируп, а пак ми качи), исто и 70% алкохол 50/50 со вода, натопуваш и тапкаш по цело тело, главата не (вака во болница му ја спуштаа, безбедно е).. @Mari* среќен роденден, се најубаво
@Mariangel јас со моето еднаш кај моите на спиење, ни сируп ни ништо, вечерта во дванаесет синко жежок мислиш печка допираш. Паника невидена. Татко ми веднаш му напика мокри чорапчиња со оцет во неговите, долетабаните да му се натопени, за пола час му се симна температурата, а чорапите беа барит суви.
Ve citam za placenjeto na bebinjata i svekrvite,koga ke mi tekni na toj period mi idi glava od zid da udram! Pekol!!! Idese vo soba i bukvalno mi go grabase deteto za da spielo so nea, zamislete bebce od samo 2-3 nedeli koe e celo vreme na grada da spielo so babata. Taka vnukata od jatrvami spiela so svekrvami. Epa zeno so mene toj film ne go gledas!!! I kazav edno sabajle kako stojat rabotite i od togas ne i tekna da se pojavi kaj mene vo soba! Duri i na mm mu kazav deka ke odi da spie vo soba so majkamu i tatkomu ako prodolzi svekrvami taka da se odnesuva. Mora malku zakani inaku nisto ne pravam Inaku denes turbo cel den so sinko. Edna minuta ne zastanuva. Duri go spremiv dorucekot za nego pa duri se naranivme,dojde rucek vreme. I se taka vo krug Sega spie pa koga ke stani ke prosetame , bas e toplo denes kaj nas @Mari* Najsreken da ti e rodendenot
Srejken najsrejken da ti bide generacija sme bilejas 25 vo avgust gi pravev Imajte ubava vecer otidov da ja prosetam malce cerkicka