Во Биотек Поликлиника. Крв плус преглед од интернист за густина на коски. На време го фатив проблемот. Сеа пијам Вит Д суплементи, а кога ќе прекинам со доење треба уште нешто.
Ммм убава тема за украсувањево. И не знам зошто не ми текнало да ставам колачиња и стапалки утрото Ама може од оваа година Јас се воздржувам од украсување во ноември ама пред слава украсувам негде средина на декември со тоа што стои до стара нова година. Кога големата беше бебе ја купив елката ,огромна е и само тогаш беше украсено со складни бои и под ред.... кај мене е обратно јас ќе ја наредам секое поминување ,,сам паѓа" лампион и го става кај ќе најде Ама не мора да е совршено, треба да е убаво А за буткање ,беше 1.5 г и кога јас ја местев елката таа ја чепкаше и неукрасена и падна врз неа ,среќа само долниот дел и оттогаш веќе не ја тегнеше Па ете ви финта Само мал ми е просторот и сите играчки во подрум ги пикам овој месец Јас обожавам да си правам мои украси од не знам шишиња ,тегли и ме нервира што немам време многу за тоа
Да. Али знам дека Авицена Тафталиџе работи со Фондот, матичната еднаш годишно може да издаде упат за детални крвни анализи со мала партиципација. Ако не се лажам, тоа опфаќа и Вит.Д. Прашај ја.
Со @Miss_S отворивме муабет за играчките .. па ај тука муабетот да го донесеме по колку играчки имате расфрлени на подлога за да не им здосадат сите, како правите им собирате некое време па им ги давате одново или сите оддеднаш па си играте со различни во текот на денот?
Јас имам 3 вреќи и 3 пластични гајби со играчки за ротација. Обично на две до три недели му ги ротирам ако гледам дека веќе не го интересираат. Еве моментално сака животни и коцки, магнети има цевки за составање па со тоа му имам извадено и ептен се заигрува. Далу во градинка нешто редат ги учат битно гради демек куќа на животните, гаражи, се заигрува. Ако гледам е досадно вадам "нови"
На клиника ретко имаат за да се испита, така ми кажа мене матичната дур бев трудна кога испитував. Јас во авицена имам испитувано
Обично со 3-4 тераме па и ги собирам и пак вадам, ако и здосади и давам други а почна и сама да си зима од корпата. Исто и во спална имам мала корпа со неколку играчки па после дремка бар пола саат на кревет си игра со некои од тие
Немам екстремно многу место за складирање, а и дете од скоро 3 години, влегува, излегува на сите страни и сама наоѓа "скриени" играчки. И веќе скоро и да нема интерес. А не може до бесконечно нови да купуваме. Се заигрува и игра кога како. Некогаш знае со пластелин да игра по 2 часа, следните 2 недели да не се заврти. Имаше 10тина дена интерес со коцки да правиме ама заедно да правиме куќи за животните, после тоа така стојат коцките. Јас да ја потсетам дека го има, за да седнеме. Од Тему сум зела различни типови, нешто го игра, нешто не покажала интерес воопшто, па сум го тргнала за понатаму. За околу година, мислам повеќе со кутии пластични и капаци играше отколку конкретни играчки
Женски здраво,имам прашање..што им пуштате музика/цртани за анимирање кога се останато ќе се здосади?
Јас тврдам дека досадата нѐ прави креативни. Креативноста се исплати во животот, бидејќи креативноста се преточува во снаодливост. Да се научи детето на досада, само да се снајде и да се заигра е дел од мојата цел. Последно пола саат мешаше пченица со капачиња од шмукалчиња... Воедно, со никоја друга играчка се нема заиграно толку време. Музика слушаме, радио. Цртани не. Кај баба и дедо пуштаме документарци. Дома немаме телевизор.
И пуштам песнички. Не да гледа само да слуша. Мислам дека @Надеж♥️ ја спомна The happy song и ств ја сака бебка. И пуштам и други и се играме и пеам песнички. Е сега, кога ја зимаат дедо и баба и пуштаат пиличи со телефонот пред нос пошто нели зашто би се почитувало што ќе каже мајката. И правам вежбички, учиме да фаќаме играчки. Твојата е малку поголема може све ова има совладано. Се носиме во раце , ја ставам во релаксатор и чекаме да дојде тато од работа
Јас имам посебен телефон што ми стои до подлогата за играње и од него и пуштам музика со превртен екран наопаку само да слуша дарко биберко/биби и боби/туте муте/поточиња моментално изровари све од играчки и почна да кенка - и пуштив музика и слуша се смирува Си купив цуцли од фриг за залиха
Облека и земав и нешто за мене. Планирам да прошетам и утре. @Baby warrior јас планирам периодов полека да почнам со одвикнување од цуцла,
Јас за поклон тргнав во вајкики ана ептен убави работи најдов и на тие снижени цени уште плус 20% имаше попуст на каса.