Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Го живеев животов кратко, до пред месец, убави денови беа :rofl: Сеа ако и се појави кога и се спие одма почнува солзи и мамааааааа. А преку ден е лепенка и за дремки и навечер си заспиваше со него. Немам трпение пак да почне:x

Калатеа, dummy, 1209 and 4 others like this.
  2. naturally

naturally Популарен член

Јас немам идеја како ќе почне да заспива со други, цицкава не ја дава за ништо:|.
    Битно си размислувам позитивно и си замислувам колку ќе ми биде убаво и олеснително:whew:.

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Од прв ден навечер повеќе заспива кај него него кај мене.. превише ми беше тешко на почеток сум пишувала и тука. Сега веќе цел месец он ја заспива навечер зошто е претешка а во раце се нишкаме .. јас сум главна за преку ден 8) татко и ноќно заспивање. Јас влегувам се туширам, средувам лице, облакам пижама и ги чекам во спална :l:

MariaBouli and Simon4e0507 like this.
  4. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Петок вечер со свеки ќе ве гњавам. Беше на гости денес, "гости", ја викнавме ние дека морав да завршам нешто работа, инаку не и текнува да дојде да си види внуката.
    Боже мој, и вика на ќере ''Кјара бабе каде е тато?,, Потоа вика, "А каде е ( и го кажува моето име)?,,. Како така, детето да се научи мене да ме вика по име?
    Инаку првата внука, од ќерка ѝ, ме викаше секогаш на име, никако вујна, а мм вујче. Потоа и втората внука исто ја научија така. Кога им кажуваа нешто за мене секогаш со моето име, нѐ вујна. Тогаш им имам спомнато неколку пати ајде кажи вујна, но не ми било толку важно. Но, сега толку ме налути што на моето дете почна истото да го прави. Ако слушнам наредно така да и се обрати веќе нема да преќутам. Морав некаде ова да го кажам, мм вели да не се замарам со глупости, ако уште еднаш така рече он ќе и кажел. А и вика не мора да ја викаме ако не сакам јас. Ако не ја викнеме секако нема ни да и текне да дојде, зафатена е со другите внуци.

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Внук ми мајка му си ја викаше по име мн долго. Повеќе го чуваа баба и дедо и они си ја викаат по име детето нормално така сфати дека треба а на братучетка ми и беше хит пресмешно … јас од стално се чудев… па одвај чекам да почне да вика мамо најголема радост на свет ќе ми биде тоа, да реагираш одма!

6. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Исто, внуките мајка им си ја викаат по име. Сум зборувала со свекрва ми дека мене не ми се допаѓа таков однос, ама како намерно да прави така. Многу влијае воспитувањето на детето, јас ни на крај памет не сум ја викнала мајка ми на име. Ниту сум имала желба, мама си е мама. Така сум воспитана. Инаку си употребуваат по дома и ( идиотка, глупача...), една на друга, на ќере неколку пати и се имаат така обратено. Ми се гади кога ги слушам, ама баш ми се превртува желудникот. Не сакам и Кјара да ги слушне и така да се научи.

1209, Puffy2019, Baby warrior and 2 others like this.
  7. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Со такви луѓе на време ограничуваш гледање и ај пријатно. Никој не е поважен од твојот мир, здравје и твоето бебе.

1209, Ladyme, Puffy2019 and 4 others like this.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Хелоу:inlove:

Не знам каде да прашам, па знам тука ве има повеќе. Предложете ми некое местенце за прошетка со бебе?
    Гледам убаво ќе биде времето викендов па да искористеме.
    :hug:

9. Noemi

Noemi Популарен член

Ако има сонце Дојран, знам дека ви е горе долу близу, има кај да прошетате со количка, чист воздух, паркчиња со лулашки ем ќе си каснете вкусно.

QweenSM likes this.
  10. Stone

Stone Истакнат член

Исто ми се има случено и ептен нервира.Не знам дали хормони или што ама ау.Леле бе јас знам дека не се лоши луѓе ама мозок не се уклучува.Среќа мм и ја сме како еден мозок па мислам дека уште пред да помислам он ќе го каже.
    Мене нешто што ме иритира е коа ќе ти кажат ај бе они исчувале 3 деца како не знаат да чуваат...абе пред 30 години и сега исто ли е?Која е таа одбивност кон моментот дека време се менува бе.Па вчера и денес не е исто не па 30 години.Уште па увредени мислиш не знам они се знаат.Леле ако станам таква свекрва ќе се упуцам..

Puffy2019, Eho, Carolin. and 4 others like this.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Кај мене па знаеш што се дешава? :D
    Секогаш свекор и свекрва знаат да кажат ,,каде е татооо?” ,,еве го иде тато!” А каде е мама, не се случило до сега. :D Мама небитна де, што ќе му е мама. :rofl:

На свекрва и беше пред некој ден роденден и го зема бебе доле кај нејзе да го видела. Ок.
    Кога отидов да го земам дека му беше веќе време за дремка, приметив дека боденцето му беше извалкано со торта. А кога почнав да му давам цврста храна, им нагласив што ќе се дава, што не.
    Ми ги спои жичките. Се воздржав дека и беше роденден па не сакав да и го расипам. Ама денеска ја прашав и ми рече: ,,еее па малку само за од машко му дадов, греотка е”. Е па добро ајде, штом е за од машко, простено нека е. :drunk:

Не знам еве гледам да сум културна секогаш, гледам да не избувнувам за нешто без врска. Ама изгледа колку повеќе им попушташ, толку повеќе се опуштат.
    А како што ве читам па како сите да се родени од една иста мајка.

Puffy2019, Eho, Carolin. and 3 others like this.
  12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Ако можеше татко му да го успие сабајле во 5ипол ќе бев на коњ. Ама не брее морало кај мене, навечер ќе го успијам 1ипол саат не можам да го спуштам во креветче одма станува, сабајле во 5 иста приказна. Кај нас 4 скок е на најјако. Уживааај

Simon4e0507 likes this.
  13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Тој проблем со свекорот го имам. Мм свекрва ми ја вика на име, мислам он скоро сите на име ги вика освен татко му и дедовците. Океј не им смета така го научиле ама јас нема да дозволам моето дете на име да ме вика. И свекорот како за инат каде е.. На име ме спомнува не сум јас така јас сум мама за него одма го пресеков. Ако не пресечеш одма ќе си продолжат така.
    Јас со сопствениот татко за тоа се искарав пред некој ден, до толку ме исклучи. Беба е 4 месеци, јас од старт решив дека нема да повивам. Знам многу мајки и тука дека за спиење ги повиваат додека се мали нели за да не се будат океј, ама пред 30+години децата по цел ден повиени им биле. И он се запна порано оти ги повивале поздрави биле, не се убивале не знам ти што. Да му викам оти немале време за да си играат со вас и да ви обрнат внимание па полесно било повиј го да не мрда и врзи го за креветот да нема каде да оди. Поздрави биле да ама сигурно не од што биле 24/7 повиени.

1209, Puffy2019, Carolin. and 3 others like this.
  14. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Добро значи не сум само јас со такви симптоми. И јас ја отворив вратата од тераса викам морам са вдишам свеж воздух.

15. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се надевам ќе ти помине веднаш штом ја одбиеш.
    Ќе направам деновиве обавезно, да знам на што сум.

Feniksgirl likes this.
  16. јolene

јolene Популарен член

Мене па ми се смртно налутени цела фамилија од маж ми, оти на внукот на маж ми ко беше бебе, реков дека наместо стрино јолин, сакам да ми вика јолин.
    Па тоа драми беа, како не сум го сакала детето, како не сум ги политувала, па како сум ги делела ко фамилија и секакви глупости изнакажаа.
    Сакав да речам глеј си твоето и да не ти дреме. Од на бебе ако му рекле како се викаш на име, нема да смени ништо.
    Ќерка ми е две ипол скоро, па не знае дека мама се вика некако. Чудно и падна кога едно нејзино другарче од градинка ми рече џолин мама. Па се налути да каже дека е само мама, нејзина мама.
    Ама не чувана од свекрви воопшто :D.
    Јбг мир у куќа, мир у душа. Ми беше тешко ко беше бебе од неколку месеци, ама сега сум прегорда на нас тројцата :inlove:.

17. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Не е бебе, 1 година има, почнува веќе се да разбира.
    Стариве генерации мислам дека се ќе направат само они да се во право. Ние ништо не знаеме, порано како се растеле деца и такви муабети. Најдобро е сами да ги растеме, помалку проблеми дома. Се надевам нема ние вакви да бидеме на старост:lol:

18. Miss_S

Miss_S Популарен член

@QweenSM , ставав правила што и како за дете и до некаде почитуваа. Кога почна со градинка и таму да јаде се, дома кога почнавме да поткупуваме по некое мини чоколатце, јогуртче си било што, сето падна во вода. Ако ме виделе дека сум дала пудинг на дете, а давам може еднаш неделно, автоматски значи дека баба и дедо ќе дадат 2 дневно.

За викање и обраќање вика и мама и тато, баба и дедо или дедо Х, ако прашаме како се вика мама, кажува или само име или мама Х.
    Е во последно ни се обраќа ко во турска серија, мајкоооо, таткооооо :?::x

Carolin., LiquidLuna, Fenix05 and 2 others like this.
  19. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

За ова со баба и дедо мора да си го решиш. Мора да се почитува тоа што ќе кажеш. За доброто на детето не треба да даваат да гледа, за негов правилен развој. Не сакам да зборам какви случаи имам видено од екранизација.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мајка ми мене ми е свекрва.(facepalm) Бурек со месо и дала…. Бурек со месо и уште лабаво ми вика, па греота е ме гледаше.:drunk: