Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.166
    Јас на свекрва ми и кажувам дека не е воодушевена од јадењево што и го нудам за прв пат морковче компирче јаболче и мртва ладна ми вика, абе ќе дојдам јас ќе ставиме цимет медче во јаболчето и ќе видиш се ќе изеде :drunk::headbang:

На Eho, SeñorPink и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.022
    Допаѓања:
    5.092
    Како не сте ставиле до сега мед на цуцлата? :o

На Eho, Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Mommy. S

Mommy. S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    232
    Кај мене вика мама, тато, баба, дедо.
    Немало недоразбирање за имиња.
    Е само свекрва ми префрли пред неколку месеци, да не сум и се обраќала со ,,тетка ×,, и кога ја прашав зошто, причина било дека нејќала детето да ја вика тетка и по име.
    Да сум и викала баба.
    И сега воопшто не се обраќам, мене ми е непријатно да и викам бабо дојди. Може да кажам ,,сине оди кај баба,, ама да и викам бабо ми нема смисла.
    Незнам што е со генерациите.
    Досадно им е по дома и сакаат да си ја праат интересна.
    Некогаш се вадам од такт некогаш не.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.773
    Допаѓања:
    187.270
    Хормони се. Ич не е битно како ќе вика детето. Чувајте си нервите ќе ви требаат понатака. Ќерка ми сите по име ги вика како кума да им е. Ќе и речат шат пат ама кажи баба **** и толку. Брат ми не го вика вујче, го викаат двајцата по име/надимак. Некогаш и нас дома знаат да ни се обратат по име особено ако не ги слушаме. :) Ич не ми е гајле како ќе ме викаат туѓи деца. Како им е лесно нив. Иритира форсирање од свекрви, ама на крајот, ич да не ве допира нешто такво, небитно е.

На Anie93, le.soleil, Carolin. и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    3.309
    Нњамиии ете бе све знаат свекрвите како може да не ги слушаме
    Пафи мн пати е зборено веќе не им ја ни давам. Само ја кога сум тука. И на депилација идам со неа мм ја држи додека да завршам..
    Кога имаш работа со неразбрани луѓе тоа е..

За викањево, у моја средина сите свекрвите и свекорот си ги викаат мамо и тато. Мене тоа ми е многу тешко да го изговорам бидејќи не ги осеќам така искрено а и си имам мајка и татко едни. А ќерка ми како сака нека ги вика, ма и другите не само нив.
    Тоа ако им смета значи до нив е, дај земи уживај се поиграј си со детето не замерувај за банални работи.

На Eho, Carolin. и Baby warrior им се допаѓа ова.
  6. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    96
    Mojata svekrva e arna kolku tolku, zasto ona go cuvase i go nosev sekoj den od 9m do sea do oktomvri pa i sea uste cat pati stalno me prasuvase sto da jade , jas i vikav ostavam na tebe samo med nesmee i za jadenje nemozam da kazam 3 patigo rani dodeka sum na rab se zgotveno i domasno bez cokoladi , na majka mi a i go ostavam ili nemoze da go narani ili blago ke mu tutne ama pa ona poveke go igra, sveki stalno vikala kaj e mama kaj e tato ama pa me nervira koga ho uci da vika nina posto so jati oci nejkeme da si vidime a gledam dete vika i nina i cice a majka mi znae da go uci i iminja i da vika kazi Eliii i i se lutam mn za toa i jas sea go nauciv koj e los i vika babaa hahaha sea majka vika ako ako uci go taka vikam ti me mu vikaj po ime da me vika nema ni jas

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Кога доаѓа времето за пак да може мајкава да си прочита некоја книга? :D

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    406
    Мене ми изгледа кога ќе наполнат по 12год :^)

На Simon4e0507 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    8.599
    Не ми успеа со испечатена книга многу често ама симната на телефон или таблет (ова оти немам Киндл) бар една во месец успевам да прочитам. Навечер воглавно сум преморена и често додека успијам дете заспивам и јас ама како и да е, бар вака во електронска верзија успевам по малку.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.019
    Допаѓања:
    8.010
    Откако ми е родено првото дете немам прочитано 1 книга, а кога ќе ми текне колку читав... Второво да тргне во школо може ќе прочитам некоја :?:

11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.105
    Од кога е роден печатени имам прочитано 2, електронски симнати имам прочитано 3. Најчесто навечер кога ќе заспие или преку ден кога му се дремки. А кога ќе ми текне една книга во 2 дена читав, цела библиотека имам дома

12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    11.395
    Јас почнав да читам навечер кога ќе заспие, наместо да скролам, до 20ипол најкасно е заспана па околу 40мин/саат имам за читање, покрај туш, раздигање играчки, зачистување.

На Simon4e0507, Feniksgirl и 1209 им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    47.032
    Мене за читање ми е мака ама аудио книги редовно слушам, додека вршам нешто обврски, додека го заспивам ако лежам до него, додека шетам некаде, додека сликам.
    Пробајте таква варијанта, не е исто како да седнеш и да читаш, ама сепак, дај шта даш.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Како тргнало.:rofl:
    Ни во електронска не ми успева, значи баш тогаш ќе стане. Ќе земе маж ми со нејзе ќе се занимава, и баш тогаш она сака само со мене.:bug:
    Значи ич да не се надевам, хахаха.
    Јас и на работа одам, тешко таа работа.
    Јас со нејзе заспивам, ретко вака да поседам. Плус единствено време да се видиме ко луѓе со маж ми.

На Simon4e0507 и Noemi им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.166
    Јас си читам на headway многу ми е убаво додека бев бремена почнав. Key points од еден куп добри книги, има и за родителство :D понекогаш и слушам за време на дневни дремки ако не легнам инзаспијам и ја до неа

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    6.903
    Јас наоѓам време кога спие да читам и навечер пред легнување. Ама тогаш веќе и мене ми паѓа склопката и читам само по 20тина страни.
    А инаку читам по 2-3 месечно.
    За чистење и тренинзи не ме барајте, ама затоа за читање тука сум. :D

На Feniksgirl, Simon4e0507 и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    9.063
    Јас летово почнав. Тогаш направи 3 год. Читам навечер откако ќе заспие. Ама бидејќи и мене ми доаѓа дремка не читам по којзнае колку страни. Ама сепак читам.

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    25.927
    @Feniksgirl јас почнав пак да читам кога големиот се префрли во детска соба на 2.5год. Многу ми значеше што спалната е пак соба за мене и навечер пред спиење си читав. Жртвував и сон само за читање некогаш. Кога одевме на одмори исто читав, додека мм си играше со синко на пример.

На Feniksgirl и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  19. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    509
    Леле....3 дена ми се врти тоа во глава ..јас пробав 3страни прочитав :(пред месец дена отприлика..ми фали и серија да си изгледам..онака маратонски викенд ..џин тоник пуричка и кулирање..мислам за 2 год така нешто:)

20. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    587
    Мајки ми треба мала помош од вас.За некој ден свеќи ќе почне да доаѓа да пробаме да го чува зошто после празниците ќе се вратам да работам од дома.Ве читав деновиве и некако се запрепрастив како буреци и торти им давале па еве од вие што сте поминале кажете ми што се треба да нагласам дека НЕ ТРЕБА за да не изумам.Еве некои работи не ми ни текнале дека треба да ги кажам зошто некој што нормално размислува со главата не би ги направил но мислам човек ако не НАГЛАСИ па и пише на лист нема фајде.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.