Јас на свекрва ми и кажувам дека не е воодушевена од јадењево што и го нудам за прв пат морковче компирче јаболче и мртва ладна ми вика, абе ќе дојдам јас ќе ставиме цимет медче во јаболчето и ќе видиш се ќе изеде
Кај мене вика мама, тато, баба, дедо. Немало недоразбирање за имиња. Е само свекрва ми префрли пред неколку месеци, да не сум и се обраќала со ,,тетка ×,, и кога ја прашав зошто, причина било дека нејќала детето да ја вика тетка и по име. Да сум и викала баба. И сега воопшто не се обраќам, мене ми е непријатно да и викам бабо дојди. Може да кажам ,,сине оди кај баба,, ама да и викам бабо ми нема смисла. Незнам што е со генерациите. Досадно им е по дома и сакаат да си ја праат интересна. Некогаш се вадам од такт некогаш не.
Хормони се. Ич не е битно како ќе вика детето. Чувајте си нервите ќе ви требаат понатака. Ќерка ми сите по име ги вика како кума да им е. Ќе и речат шат пат ама кажи баба **** и толку. Брат ми не го вика вујче, го викаат двајцата по име/надимак. Некогаш и нас дома знаат да ни се обратат по име особено ако не ги слушаме. Ич не ми е гајле како ќе ме викаат туѓи деца. Како им е лесно нив. Иритира форсирање од свекрви, ама на крајот, ич да не ве допира нешто такво, небитно е.
Нњамиии ете бе све знаат свекрвите како може да не ги слушаме Пафи мн пати е зборено веќе не им ја ни давам. Само ја кога сум тука. И на депилација идам со неа мм ја држи додека да завршам.. Кога имаш работа со неразбрани луѓе тоа е.. За викањево, у моја средина сите свекрвите и свекорот си ги викаат мамо и тато. Мене тоа ми е многу тешко да го изговорам бидејќи не ги осеќам така искрено а и си имам мајка и татко едни. А ќерка ми како сака нека ги вика, ма и другите не само нив. Тоа ако им смета значи до нив е, дај земи уживај се поиграј си со детето не замерувај за банални работи.
Mojata svekrva e arna kolku tolku, zasto ona go cuvase i go nosev sekoj den od 9m do sea do oktomvri pa i sea uste cat pati stalno me prasuvase sto da jade , jas i vikav ostavam na tebe samo med nesmee i za jadenje nemozam da kazam 3 patigo rani dodeka sum na rab se zgotveno i domasno bez cokoladi , na majka mi a i go ostavam ili nemoze da go narani ili blago ke mu tutne ama pa ona poveke go igra, sveki stalno vikala kaj e mama kaj e tato ama pa me nervira koga ho uci da vika nina posto so jati oci nejkeme da si vidime a gledam dete vika i nina i cice a majka mi znae da go uci i iminja i da vika kazi Eliii i i se lutam mn za toa i jas sea go nauciv koj e los i vika babaa hahaha sea majka vika ako ako uci go taka vikam ti me mu vikaj po ime da me vika nema ni jas
Не ми успеа со испечатена книга многу често ама симната на телефон или таблет (ова оти немам Киндл) бар една во месец успевам да прочитам. Навечер воглавно сум преморена и често додека успијам дете заспивам и јас ама како и да е, бар вака во електронска верзија успевам по малку.
Откако ми е родено првото дете немам прочитано 1 книга, а кога ќе ми текне колку читав... Второво да тргне во школо може ќе прочитам некоја
Од кога е роден печатени имам прочитано 2, електронски симнати имам прочитано 3. Најчесто навечер кога ќе заспие или преку ден кога му се дремки. А кога ќе ми текне една книга во 2 дена читав, цела библиотека имам дома
Јас почнав да читам навечер кога ќе заспие, наместо да скролам, до 20ипол најкасно е заспана па околу 40мин/саат имам за читање, покрај туш, раздигање играчки, зачистување.
Мене за читање ми е мака ама аудио книги редовно слушам, додека вршам нешто обврски, додека го заспивам ако лежам до него, додека шетам некаде, додека сликам. Пробајте таква варијанта, не е исто како да седнеш и да читаш, ама сепак, дај шта даш.
Како тргнало. Ни во електронска не ми успева, значи баш тогаш ќе стане. Ќе земе маж ми со нејзе ќе се занимава, и баш тогаш она сака само со мене. Значи ич да не се надевам, хахаха. Јас и на работа одам, тешко таа работа. Јас со нејзе заспивам, ретко вака да поседам. Плус единствено време да се видиме ко луѓе со маж ми.
Јас си читам на headway многу ми е убаво додека бев бремена почнав. Key points од еден куп добри книги, има и за родителство понекогаш и слушам за време на дневни дремки ако не легнам инзаспијам и ја до неа
Јас наоѓам време кога спие да читам и навечер пред легнување. Ама тогаш веќе и мене ми паѓа склопката и читам само по 20тина страни. А инаку читам по 2-3 месечно. За чистење и тренинзи не ме барајте, ама затоа за читање тука сум.
Јас летово почнав. Тогаш направи 3 год. Читам навечер откако ќе заспие. Ама бидејќи и мене ми доаѓа дремка не читам по којзнае колку страни. Ама сепак читам.
@Feniksgirl јас почнав пак да читам кога големиот се префрли во детска соба на 2.5год. Многу ми значеше што спалната е пак соба за мене и навечер пред спиење си читав. Жртвував и сон само за читање некогаш. Кога одевме на одмори исто читав, додека мм си играше со синко на пример.
Леле....3 дена ми се врти тоа во глава ..јас пробав 3страни прочитав пред месец дена отприлика..ми фали и серија да си изгледам..онака маратонски викенд ..џин тоник пуричка и кулирање..мислам за 2 год така нешто
Мајки ми треба мала помош од вас.За некој ден свеќи ќе почне да доаѓа да пробаме да го чува зошто после празниците ќе се вратам да работам од дома.Ве читав деновиве и некако се запрепрастив како буреци и торти им давале па еве од вие што сте поминале кажете ми што се треба да нагласам дека НЕ ТРЕБА за да не изумам.Еве некои работи не ми ни текнале дека треба да ги кажам зошто некој што нормално размислува со главата не би ги направил но мислам човек ако не НАГЛАСИ па и пише на лист нема фајде.