Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @Mari* Sreken rodendenot i se najubavo.
    @Mariangel Srekna godisnina i uste 100 da slavite zaedno i srekni i veseli,ako e zabaeno da ne e zaboraveno.
    I mojot na 2 pati go ima fateno toj virus so 3 dena tt i posle odma osip mu se javi na teloto koj posle 2-3 dena sam po sebe iscezna bez nikakvo tretiranje.Osipan bese samo na grbot i na meseto,racinjata i noginjata cisti mu bea solza.Pobrzo zakrepnuvanje i da uzivate so sefot.
    Guski do Bebinjata i od dvete.

На Mari*, Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  2. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Леле ве читам за свекор/свекрва... Ќе се налути дека кафе нема да му сварам? Живчана сум била?! Над глава да ми стои, а јас нервозна со бебе?! Абе има дирек в лице да им кажам или ако ви е незгодно преку мм. Баталете ги и гледајте си ги децата! Од типот "леле зошто плаче па сега" одговарам - тебе може те бара.. или "што мори бабе, пак мешето ми те боли" - јас му викам на бебево "кажи и маме на бабати тоа што те прашува, одговори и молим те"...Разбирам на тие што сте во заедница, мора компромис да се има, да, ама да се лути и да превртува очи!! Ма гајле ми е, детето ни е приоритет, не госпожата!
    @Mari* Среќен роденден!:^: @Sunshine_1979 вака така пак кај мама, а? :) другиот месец да не речеш одам на Октоберфест кај @Mariangel :D Шефот подобар ли е? Гушки за него:hug:

Ние денес во градски парк отепавме едно доообри 4 саати:) 3 мајки бевме, децава сите кома. Од воздухот дефинитивно.

На galapce, flower30, Mi-Ma и 13 други им се допаѓа ова.
  3. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    ne od kumanovo sum i ne i dadov antibiotik ve poslusav.. deneska sme super si spie mirno i si disi lesno

На awl, Mari*, џунџуле и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Idete be ke napraime edna turneja za oktoberfest.. :D
    Inaku ni jas ne znam kako e shefov.. Preeska simna temperatura od chepcheto beshe 36/9 i posle pak pochna da kachuva sega imashe 38/6 i mu staviv chorapchinja so ocet i zaspa.. Go doprev pred malku toplichok e, ke vidam koga ke se razbudi kako e situacija. Se plasham veke :worried:
    Inaku za svekrvata ne sakam vo moment na nervoza da se izderam i kazham nekoi raboti pa ochi da ne si vidime veke.. Samo zaradi mm trpam nekoi raboti.. Ama treba da se ima oset, i na moeto trpenie i kjutenje ke mu dojde kraj de.. Nabrzo ke bide toa, osekjam :)

На galapce, awl, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  5. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    39.3 koga mi krena prv pat i jas se isplasiv - staviv ocet vo corapcinjata. Menuvav 2 3 pati, tusirav so mlaka, samo po pamers raslekov i se simna. Ova so ocetot e star lek, taka da isprobano nemaj gajle.
    Ubavo bi ni dosla edna tura niz Nemacka, onaka bez kolicki/deca na eden vikend cisto da go odmorime umot8-| aj ke bide i toa!

На awl, Smizzy, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Среќен роденден @Mari* сите желби реалност :party: Ја мајкички, секој ден све едно те исто, чисти, доручек, деца, ручек, деца, надвор, деца, вечера, испраќање мажуле на работа и спиење.Не сакам зима, ќе се затвориме дома, ќе збеснам :( бев на интервју за работа денес, држете среќа :) ви посакувам убава вечер и ако има некоја мајккчка од околината на Хиподром, Маџари, Ченто нека пише да се дружиме за кафе и шеткарање децааа :* гушки за вашите мали ангелчиња :inlove:

На galapce, awl, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.928
    Допаѓања:
    152.944
    Uf aman tie nastinki i virusi. Malava so zatnat nos cela nedela ama fala bogu na toa ostana za sega. Golemion samo kiva i potkasluva ama i ne slusa ne saka da se oblece. Vcera vo skolo si ja izvadil dolnata maica topl9 mu bilo nemozam da s3 razberam so nego.
    Inaku neznam sto mu e na golemovo denes treba da izlezam na diplomska prv pat po cela godina i on se isporasplaka i ke moram da go zemam so mene inaku ke mu place na tatko mu i ke ja razbudi sestra mu. Izvinete ako se povtoruvam so muabetov nesto poznato mi dojde otkako go napisav. Malku so memorijava aum kako peperutka ☺.
    Dobro ke bide ako isteram 2 saati bez da me vikne mm sreka blisku do doma. Aj eve zaspa malovo jas da se spremam malku da se poddoteram

На galapce, Mi-Ma, awl и 10 други им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Скроз безбедно мила за оцетот ама вински оцет. Кај нас тоа е скоро секогаш успешно. Само ќе го измешаш со вода пола пола да не е јак. И топиш едни чорапчиња во долниот дел кај табаните со оцет и врз нив облекуваш суви. На висока температура за час ни се сушеа. Па менуваш следни. Исто така туширам на висока тт. И масажи по тело со алкохол разреден со вода 50 -50 за да не му го изгориш кожичето. Ставам и лепенки антипиреа.

На galapce, awl, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    39/8 ;(

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    139.635
    Koga dade daleron posleden pat?

11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Оди на болница те молам, висока тт има.
    Ај добро вечер, ние исто секој ден дома, градинка и тоа едно те исто. Мајки кажувајте лек, половината ме боли и цела нога ми е здрвена, плачам крокодилски солзи леам. За свекор свекрва мм се расправа со нив јас немам ништо, живееме во заедница. Еднаш свекрва ми ми ја зема од раце зошто плачеше и фино и кажав, јас сум мајка ти си баба, и оттогаш и се нема десено. Моето е вага, јас сум Водолија, а мм е бик. СЈ добра ноќ.

На SpangeBob, awl, slobodka и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Sega pred 40 min koga vidov kolku e visoka.. Inaku se javiv vo bolnicata im kazhav se i mi rekoa da sledam nokjva ako ima temperatura a ne pie mleko da go nosam vo bolnica.. Pa se nadevam nokjva ke se namiri lugje edvaj se stegam da ne placham pred nego ke puknam vekje

На awl, Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    139.635
    Eden saat mu treba na lekot da deluva. Ke padne

На awl, Mariangel и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Samo po sebe kje pomine, jas 2 meseci aluvav so polovinata i nogata mi se kocese, mnogu bolki, urlav denje nokje i lek ne najdov, bev na rentgen me snimaa i vidoa deka e isijas i mi dadoa tableti za smiruvanje na nervot koj e povrzan od polovinata so nogata ama nemase fajde, dzabe gi piev i mi rece togas doktorot, trpenie vika, kje pomine samo po sebe, fizikalna terapii mozes mi vika onaa na struja, masaza nikako oti poloso kje bide i nikako ne mozev da odam na fizioterspii oti sama nemase koj decata da gi cuva i leka poleka pomina, samo mn.vreme me drzese, skoro 2 meseci postojani bolki :(
    Sega e dobro, ne me boli vekje :)

На awl, SummerGirl, Пчела и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамички од кога фатија ред вашите мали за цицање..Синко сеуште си цица и на 15 и на саат кога на 2 неможе никако ред да си фати кога и да му понудам не одбива :) керка ми повторно со плачки заспа и тоа мм ја слегна долу бидејки овде војна стана тој плаче таа плаче и тој ја слегна долу си легнаа двајцата..Како што оди работава и долу ке си спијат изгледа синко сеуште плаче си има грчеви а нејзе плачит ја буди така да уште 2 месеци ке се издржи некако..Кога ке дојдр зима ке ср збереме сите пак топло да ни биде..:D побрзо оздравување мамички на вашите мали..Бидете поздравени синко заспа некако ама цело време си р'жи па и јас да одморам малку

На SpangeBob, awl, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    :hug: i za dvajcata, kje mine, ne se sekiraj, samo smirenost i guskaj go, mu treba tvojata toplina sega najmnogu :*

На awl, Пчела, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Inaku i nie uste sme rasteceni so nos, kaslame.....srekja T nemaat ni dvete ni jas, oti eden od drug ne prefati site trojca i istoto skroz site, kaslanje , slajm i rastecen nos. Vekje cela nedela i uste ne mine. Na malite im stavam fizioliski so spric vo nos oti ne znaat da go duvaat, a poln im e i se macat hrcat i dvajcata, malata kasla li kasla, slajmovi e polna, srekja gi iskasluva i gi golta, od strav samo ja naslusuvam na gradite dali i frcat :(
    Nokjeska se budi od kaslicata, maka mi e mene povekje ko gi slysam kako kaslat ama pravam se sto mozam da i pomognam i sprejovi i inhalacii ama nekako mnoogu bavno ide pominuvanjeto, ne znam....
    Ajde leka nokj mami :*

На awl и Mari* им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.928
    Допаѓања:
    152.944
    Ke ti pisev da go istusiras pa se setib deka pisa prethodno dekannemozes poradi operacijata. Srce malo. Hrabro samo ke pomine, da si raat odi na lekar vaka ke se izedes i ti od maka. Ajde da isterate nokeska dobro pa ke pises kako ste :hug:

На awl, Mari* и Mariangel им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.928
    Допаѓања:
    152.944
    Kako da se odviknam od prejaduvanje navecer. Znaci najslatko mi e koga ke gi legnam decava da si sednam da si jadam i nema kraj. A posle mi e macno.
    Inaku tolku od izlaganjeto. Otidov vo 8:30 pa za 1 saat na sinko veke i dosadno i ladno i mu se spiese. Izdrza uste 15m pa mi bese zal i si otidovme. Bebush ne se razbudila niednas ama samo sto go legnav golemoto za 15m ete ti ja. Taka da sigurno ke se priberev rano i sama da bev. I eve saat vreme se prezaspivame ke zaspie ke se razbudi l. Gnjavatorce malo. Ajde veke koga ke pocne da ja prespiva nokta

На awl, Kaetana, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Решил месецов убаво да го докрајчи синко, дали дека паднат имунитет незнам. Пликови е цел пак низ цело тело, бевме прееска на педијатар не прими одма преку ред дека опериран да не чекаме, веќе ни они не знаат што е. Башка ништо не јадеше денеска, со лажги му дадов каша и ме извади од памет, почна да повраќа да нема крај, се истури од повраќање како фонтана, нереално дури... јас лом, спалната лом, он лом... Башка и пролив, уште ова ни фалеше, ако не полудам месецов добро ќе биде :)

На awl, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.