Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.810
    Женски фала ви на дадените мислења.
    Имаше среќа што се разбуди малава минута пред да стигне, ама затоа си покисна надвор малку додека и се отвори. Но нареден пат му кажав на маж ми, не отворам ако по секоја цена сака да дојде.
    Не разбирам што е со стариве, како да заборавиле како тие се мачеле...

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    6.358
    Пеперутче знам дека си многу помлада од сите нас и најдобронамерно и другарски ќе кажам да не си ги зимаш работите при срце. Овде сме група на жени мајки што секој ден споделува ситуација, мака, бара совет, утеха, кажува искуство итн. Амааа не мора да те допре нешто до срце толку многу ако не сакаш нели? Овде сме да слушнеме нешто ново од нашиот круг на пријатели и семејства ама не значи дека се ќе примениме ама ќе признаам дека многу ќе пробаме :) и баш така тееба :inlove: сите растеме човечиња на иднината и сите тие ќе бидат различни баш како сите нас тука :l:

На 1209, Cherry333, Tulip023 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.501
    Добро утро. Обожавам планови од денес за утре и секогаш најубаво сме минеле. Решивме да искористиме продолжен викенд и еве патуваме за Охрид. Не е којзнае каде ама ќе смениме малку и ние и бебка. Се надевам добро ќе поминеме и нема да биде многу кенкав малиот господин. Убав продолжен викенд да имате мајки:l:

На 1209, Puffy2019, happygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    3.045
    Викендов мм е подобар и ме остави да спијам и вчера и денес до 10. Ама не можам да разберам зошто не знам да заспијам асално откако ќе стане бебка. Во некој полусон дремам, слушам што прават зошто се дере мојава :D Во секој случај убаво беше и да се подреме некој саат плус, пак се осеќам поодморена.

Викендов ми летна, за нас нема продолжен викенд, на работа сме утре ;(

На Kjara2025, 1209, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.426
    Викендов хаос. :sweat:
    Заминавме вчера во Маврово, требаше три дена. Коа почна бебево нешто да кенка, температура. Заби ја мачат, година и 1 месец е и само едно запче има.
    Ама синоќа почна и едно брунче, две. Викам ај се поти, од тоа може. Цела вечер плачење и вриштење во сон, цел хотел не слушаше. До 4 сабајле почнаа да се зголемува бројот на брунчиња. Си ги собиравме куферите, и правец во Систина.
    Ни потврдија варичела. Кој сака нека честита, немам ни јас прележано. Се почна и мене да ме чеша на нервна база.
    И така сега, веќе има повеќе осип... Ќе биде весело периодов. ;(

На Carolin., Mother of 2boys, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. OneMiss

OneMiss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    115
    E ja mislev nema da prefatam od sinko ama na 21 den pocnav da se isfrlam , doktorkata mi rece 100% zarazno e pogotovo ako si nonstop so nekoj sto ima i nemas antitela , taka da ispitaj si igg jas nemav i fativ

7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    6.358
    Направивте pcr во систина или само вака на око :( и нас пред 3 недели не извадија од памет во систина слично ама pcr искочи негативен на варичела

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.426
    Направив одма, резултати утре ичи вторник ќе имам.
    Како помина ти?
    Па не и направија, стварно е апла варичела. Нема потреба. И сега разбрав дека во група во градинка имало веќе некое време, а никој не кажува.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. OneMiss

OneMiss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    115
    Eden den 37.2 , osip odma mackav pa se spaisv od cesanje eden den cesase samo , uzasni glavobolki sekoj den , mrusli zeleni i slajmovi.
    Mislam mozes i da se vakciniras do 5ti den za da ne fatis , jas se zeznav sto ne se vakcinirav

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.939
    Допаѓања:
    15.165
    Со лесно мама, ќе помине.:l:

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.223
    Допаѓања:
    78.445
    Со лесно мами.. :l: Да, ако е варичела за пола ден осипот веќе се проширува и нема утка. Нема потреба од тестови правење џабе. Незнам која им е поентата на некои што тестови ги праќаат да прават (освен ако треба некоја изолација на член од семејството). Пудрата мене повеќе ме смируваше од тоа пената... а при голем осип, се пие и ацикловир (се со препорака). Дај боже лесно да помине :hug:

На LadyR и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    3.056
    Моето патче прооде :inlove::party::*: 10 дена пред прв роденден, вежбаше вежбаше и успеа. Почна со мали чекорчиња, денес сабајле се пушти низ дневна и не запре цел ден. Колку и е интересно прерадосна е. Е сега треба да го усоврши застанувањето, кога ќе се залета не знае да застане и паѓа :rofl: си се почастив една чашка вино да си прославам, маж ми е ноќна смена :wasntme: Од кај да нарачам колаченца?

На Valkii, Feniksgirl, Hygge-girl и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    6.358
    Лесни чекорчиња (hollest) да го изоди светов со леснотија :*:

На Puffy2019, Трагедијаупмм и Dodo1 им се допаѓа ова.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    1.939
    Празнично утро во новогодишно украсен стан, кафе на изгрејсонце мх мх убавини. :inlove: Бебка бара начин како да стигне до елката да ја демолира, ама бајаги ја заградивме се надевам нема да успее. Супер ќе беше уште да бев наспана и да не стануваше бебка секоја вечер со драми и едвај да се презаспиваме од 4 ипол до 6. Ама како и секој претходен скок во развој така и овој, тешко ги поднесува новиве скилс и многу ја удираат на спиењето, тоа е што е ќе се издржи некако. :whew:

Деновиве уста не затвара само вика "мамамамама", но не и е мислам уште наменето на мене дека и на прозор дур лупа си го вика тоа хах. Преслатко е ама ноќе кога ќе се разбуди и пак е како навиена е тогаш не ми е слатко :x Јас ја нишкам раце и очи и тело и се ми паѓа и ми спие, таа како навиена "мамамамама" :(

Кафе испиено, доручек направен па сега да си поиграме малце низ стан да растуриме се по ред со бебка :inlove:

На Anaroz1, reliable, Tulip023 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.828
    Добро утро и од мене.
    Таман ќе помислам конечно има некој ред бебка, и пак ќе се измести се, и пак одново од почеток. Стана во 7ч, си играше 1 саат и еве ја сега заспива. Значи откако е родена крајот не можам да и го фатам, ниту некаков ред да и ставам. Не знам, ми се иде да платам на некој да дојде и ред и рутина да и постави, оти јас очигледно не знам и не можам. А второ дете ми е, ама исто како прво, тотално сум изгубена со неа.

Почна со баблинг, ба ба ба по цел ден. Бабиве ќе се подмочаат од среќа, одма поклони и купуваат за 'првиот' збор хахаха.

Украсивме и ние вчера со синко, пресреќен е, а и бебка се радува многу на возот околу елка. Тој кога беше мал се плашеше од звукот, таа гајле нема. Бар начин само да допре до некој лампион, да стави во уста. Се влече по земја наназад, и се врти па некако успева да ја докачи елката :)

И така, да ја почекам да дремне на мене па да го почнеме денот.
    Да, уште секоја дремка и е на мене, инаку спие по 15-20мин само. Па бирам да седам со неа барем да се наспие и да не кенка после цело време. Така и ми заостанува цела работа по дома, ама тоа е.

На 1209, Anaroz1, Tulip023 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.810
    Нека чекори само по убави и среќни патишта :inlove:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    36.254
    Лесни чекорчиња кукле :inlove::l:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    36.254
    Јас само да кажам дека отидов по леб, се вратив со големо новогодишно ќесе за моето бебенце. :inlove:
    Ништо нема да изеде од тоа внатре јасно ми е, ама ете меракот е голем. Тато и мама ќе си го лапнат де хахах.
    Па и дека шушка кесето, му се прерадува. Мислам цел саат го играеше.

И ете на крај земав да плачам. Дека дојде денот јас да купувам на свое дете новогодишно ќесе, а не мене да ми купуваат. Како дете со душа чекав некој да ми донеси, а сега јас сум таа што треба да носи.
    Нема нешто поубаво од тоа да ти се радува детето. Сега е бебуле, ама здравје другата година па можам да замислам! :inlove:

На Anie93, Kjara2025, ArabellaStarfall и 15 други им се допаѓа ова.
  19. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    4.242
    Јас со мојата сум раскрстила уште од почеток на бременоста, сега нешто од инат пробува ама јас не попуштам.
    Кажи си го своето мислење и не се замарај.

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    6.358
    (waiting)Од викендов поука за мене да си го смирам темпото на шетање со дете :( викендов дека останавме во ск да се спремаме демек за на пат абе се убивме од шетање по молови, па гости кај нас, па сликанње новогодишно дома, па ние на гости и детево се шекна :@ ноќеска на секој саат приплакуваше и бараше цице и све тоа по ред со нишкање со све :sweat: само се ѕвери по сијалички и елки и престимулирана е скроз :sweat: во мол им викаше на сите поминувачи и им се смееше на глас :?: да земам да се пакувам денес и да се смирам

На Трагедијаупмм и Mother of 2boys им се допаѓа ова.