Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.268
    Измиј си ја со крстена водичка или ако имаш масленце од негде по манастириве :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.245
    Истото си го мислев сабајлево. Вчера се изнашетавме, ќе заспиеше малку в количка па се будеше недонаспан и затоа сношти ни врати со иста мера:D

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.282
    Допаѓања:
    25.651
    Исти се сите после гужви, луѓе.
    Престумулација и после си кркаме стапот ние хахаха
    Мене ми е стрес, секое така поголемо мешање со луѓе. Знам што следува. И гледам поретко да ја мешам така.

На Anaroz1, dummy, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Твојата е големка значи не поминува овој период брзо ;(

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.282
    Допаѓања:
    25.651
    Па незнам дали ќе ти е утеха, ама еве уште трае.
    Доброто е што можеме да приметиме од што е така, па да контролираме.
    Пример ако одиме негде, гледам да сме дома два часа , пред да треба да спие. Да се ,,смири” малце, па да заспие.

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    8.599
    Детево мое скоро 3 години е, уште ми се чудат оти во времето т.е пред времето за спиење си заминуваме од настани, ако веќе нема опција да остане дома.
    Тек кога ќе слушнам за деца од 2-3 години да ми речат на слава/роденден си седеше до полноќ или 1-2 часот наутро, супер викам, браво.

На MeowMeow, Noemi, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.268
    Абе и моето големо седело ама затоа шо и онака седи ,значи на трепки уште не застанав за да заспива порано и не..

А малото во најјаката музика ако него му се спие има да си спие :D

Кога бев бремена со првото си замислував дека така ќе си заспива најкасно во 21 ч ,па јас со мм винце мезенце до кај 22 и да си легнам за сабајле да станам на работа... е амааа реалноста е ваке 23 ч а она уште прашува глупости јас од премор забегавам и викам секоја 3та вечер
    Исто си замислував девојче што ќе си игра со бабрики како јас на времето куќи да им прави бла бла.
    Добив девојче што ги соблекува и пука со пиштоли :D

Последна измена: 9 декември 2025 во 18:28
    На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    8.599
    Ова муабети редовно си заспива во 21:00-22:00 ама на поводи седи уште 5+ часа.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    8.011
    Чекајте во училиште да тргнат, легнување во 8 со гаранција. Спие топ не го буди. А кога ќе ми текне што ми правеше како бебе лелее, сега со поголемиот си се тешам за малово, знам дека се ќе помине. Кога лета времево, да поуживам со ова бебе што ми спие во раце, со големиот едвај за една гушка да се измолам еднаш неделно ;(

На Anie93, Izzy_0504, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.268
    Во ист гејт има награди за најубавото бебе мраз ,ако сакате да си аплицирате.
    За бебиња до 24 м е ,прееска ми излезе на инста.
    Убава е наградата ама мм не сака толку јавни фотографии од бебка :D

11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    5.393
    Имам бебе до мене што ми заспа, труе на лук денеска прв пат и дадов леле јас не јадам, подвижно лукче ми е и душава ми ја умириса мислам ќе умрам. Ајде тоа туку да си кажам пролази детево мое. Не ми се верува тоа дете од инкубатор секоја вечер ги гледам сликите, вечерва пролазе нормално по телефонот мој доле на земја јас седната на тросед, мм со неа на подлога и ја гледам тргнува не ми се верува му викам дај тел твој и врати ја малку назад накај тебе и пак она тргнува до телефонот. И го фати и за во уста. Хаха јас и мм во неверување. И така тоа да си кажам си го гледам видеото на репит. :party: За два дена сме 8 месеци, корегирана 6 месеци ама поблиску до 7 со развојот што е супер. :sun: :d: Повелете на пелинковец или мартини кој што хоче.

На јolene, Калатеа, Feniksgirl и 27 други им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.282
    Допаѓања:
    25.651
    До полноќ јас нема да издржам , не па она хахаххаха
    Родендени што сме биле, биле во ок време. Кај што не одговара за неа, седела со мајка ми. Имавме и денски роденден, не отидовме, тогаш спие. Еднаш се зезнав и сецнав сон така и од тогаш не фала.
    На слава кај другарка бевме пред некој ден, кај 18ч отидовме, еден саат и дома. Среќа и блиску до нас живее, иначе гарант ќе ми заспиеше во кола.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Честитки, кога ќе ми текне дека се трескавме во труднички муабети и меревме цервикс на секој преглед а сега види ги .. не застануваат :rofl:

На Carolin., Peperutce6, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    5.393
    Даа помина времето ах до јануари почеток ми е породилно. Малку се праам наудрена несакам да мислам. :wasntme: Ама времето летна. :tmi:

На Carolin., Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    1.330
    Прашања од една ранобудна мајка. Има ли мајки со бебиња што во 5ипол најкасно секој ден се спремни за почеток на денот? 8м е, ова трае од ехеее одамна. И со лоши кратки и со убави долги дремки она пак сабајле како аларм е ококорена. Заспива накај 19:30, значи 10 саати ноќе спие (со 2 станувања), нели е тоа малку? Дремки има 2 по саат ипол и тоа периодов ја будам ми се успива на нив а знам дека вкупно повеќе од 13 саати нема никогаш отспиено, тоа и е лимитот. Мислам не е до ненаспаност или преспаност во текот на денот. Пробував и покасно да ја успијам 20, 20:30 џабе истото е. Ваљда треба да прифатам дека таков и е биоритмот и само да чекам менување на време па за саат да се помести се :whew:

16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Еве две недели по ред станува 5:00-5:20 :D заспна меѓу 19-19:30 и тоа станува толку рано цела насмеана и прета со раце и нозе и брбља уште од прва секунда 8)

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Мене до март ми е породилното. Денес ми се јавија да правеле новогодишна журка од офис да ме поканат - викам дечки убаво да си поминете остајте ме стара сум за толку пиење сеа :D
    Едит - што ќе правиш реши? Ќе ја пишташ во приватна или ќе ти ја чува некој ;(

Последна измена: 10 декември 2025 во 06:51
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    25.934
    Добро утро и од мене.
    5ипол не, ама мојата се буди 6/6ипол. Исто заспива околу 7ипол ноќе. Ме уби со ова раното станување, 7+ месеци е.
    Ноќе се буди 3 пати за доење, а некогаш и почесто.

Туку кажете ми вечерва е роденденот на синко, од 19-21ч, како ќе ја носам кога таа тоа време заспива?
    Немаше друг термин во саканата игротека, а и синко е втора смена на школо до 17:30.

Секогаш го чекаме роденденот на датата, па не ми текна да закажам друг ден во поран термин.

На dummy и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    2.897
    Ние па сме обратно, насабајле во 8 ја будиме, 8 и 15.. ако ја оставиме ќе тера до 9. Заспива во 9 навечер

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Имаш ли некој да ја причува да ја заспиеш и да ја оставиш дома да си спие мирно :( во игротека тешко дека ќе заспие а мојава се љути ако и померам покасно цела станува нервозна