Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.268
    Мајки риностоп со доење дали може.
    Не страниве е лактација не го пронаоѓа ,само спрејот го има.
    Тинтак ми е грлото и нос затнат.

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    6.269
    Не може. За грло пантенол таблети, за нос само овие спрејчиња на мораска вода. Со лесно

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    3.268
    Пантенол не ми помагаат ,ми се гади од нив (facepalm)
    Ништо еукалиптус ќе пуштам во дифузерот и парацетамол ќе пијам другп нема

4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    11.395

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    6.446
    и мојата ако заспие кај 7 будна е во 5, заради тоа гледам да ја држам будна барем до 8, некогаш ми успева, некогаш се вртам и ја наоѓам заспана :rofl:

вчера славевме роденден на големата во игротека од 19:30, едвај издржа пола саат и заспа таму во количка и таа гужва и дерење и музика она си спиеше.

ќе почнам да верувам во скокови, пошо еве ја регресијава во спиење на 4 месеци ја осеќаме, се повеќе е будна и свесна, деновиве повеќе ја шетам во кенгур, ептен сака да си гледа, ужива, не сака да лежи во количка веќе.

На Guns N` Roses и Carolin. им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.599
    Допаѓања:
    14.319
    Кај нас помина, кратко траеше. Само тој период што сте вие сега, после тоа гајле нема, ужива да е надвор и си спие без проблем.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Ќе можеш ли да ми објасниш како успеавте да се одвикнете од нишкање? Мене не ми успева никако сам да заспие, нишкам по цела ноќ, а веќе е 7ипол месеци и станува неиздржливо

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    6.446
    Ми треба совет од поискусните мајки... како ги научивте да спијат во своја соба и кога? Големата вчера беше роденденка, наполни 4 години, малото е 3 ипол месеци, и направивме нејзина соба но она уште спие со нас, не сакавме да ја форсираме да не се чувствува отфрлено дека бебето е со нас, а она сама, ама проблемот е следен малото ми заспива 7-8, а она седи до 11-12 ќе легне во спална и цело време збори, плаче, пали светло бара приказни да и читаме, цело време го буди бебето, сабајле едвај ја будиме за во градинка, исто станува со плачење, бебето се буди, бебето станува навечер за цицање ја буди нејзе па она плаче :drunk::drunk::drunk: значи не знам дали да ја форсираме, цело време плаче дека сака со нас да спие и многу ми жал, ама па и вака не бива... дали треба да се откажам и да ја оставам или да пробувам со некој трик... помагајте :?:

9. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    96
    Drugarka mi ima decinja od 5 god i 6 m, prvo majkata spie do malata edna vecer a tatkoto so golemata pa posle obratno i se menuvaat zavisno od toa kako diktira golemata ☺️

На dummy и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    6.446
    малото цица, евентуално да земам да купам еден душек и маж ми да го преселам кај неа во соба...

На OneMiss му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    1.466
    На син ми му направивме соба некаде на 2.5 години бидејќи планирав да останам трудна и сакав да го адаптирам.
    Откако бев поголема маж ми почна да спие со него навечер и некогаш го заспива и се префрла некогаш спијат заедно бидејќи има монтесори кревет 160 на 200 и ги собира.
    Сега бебето ќе биде во спална па со маж ми ќе продолжиме на ист начин - он со големиот 3.5 сега, јас со бебето

На Mother of 2boys и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    1.329
    Да најпаметно ти е или душек или можда фотеља на спуштање во детската соба. Јас баш нарачав фотеља на спуштање ем планирам да ја користам за да и читам приказни ем за некој од нас ако преспива кај неа во соба по потреба здравје кога ќе ја префрлиме во нејзина соба