Мајки риностоп со доење дали може. Не страниве е лактација не го пронаоѓа ,само спрејот го има. Тинтак ми е грлото и нос затнат.
Пантенол не ми помагаат ,ми се гади од нив Ништо еукалиптус ќе пуштам во дифузерот и парацетамол ќе пијам другп нема
и мојата ако заспие кај 7 будна е во 5, заради тоа гледам да ја држам будна барем до 8, некогаш ми успева, некогаш се вртам и ја наоѓам заспана вчера славевме роденден на големата во игротека од 19:30, едвај издржа пола саат и заспа таму во количка и таа гужва и дерење и музика она си спиеше. ќе почнам да верувам во скокови, пошо еве ја регресијава во спиење на 4 месеци ја осеќаме, се повеќе е будна и свесна, деновиве повеќе ја шетам во кенгур, ептен сака да си гледа, ужива, не сака да лежи во количка веќе.
Кај нас помина, кратко траеше. Само тој период што сте вие сега, после тоа гајле нема, ужива да е надвор и си спие без проблем.
Ќе можеш ли да ми објасниш како успеавте да се одвикнете од нишкање? Мене не ми успева никако сам да заспие, нишкам по цела ноќ, а веќе е 7ипол месеци и станува неиздржливо
Ми треба совет од поискусните мајки... како ги научивте да спијат во своја соба и кога? Големата вчера беше роденденка, наполни 4 години, малото е 3 ипол месеци, и направивме нејзина соба но она уште спие со нас, не сакавме да ја форсираме да не се чувствува отфрлено дека бебето е со нас, а она сама, ама проблемот е следен малото ми заспива 7-8, а она седи до 11-12 ќе легне во спална и цело време збори, плаче, пали светло бара приказни да и читаме, цело време го буди бебето, сабајле едвај ја будиме за во градинка, исто станува со плачење, бебето се буди, бебето станува навечер за цицање ја буди нејзе па она плаче значи не знам дали да ја форсираме, цело време плаче дека сака со нас да спие и многу ми жал, ама па и вака не бива... дали треба да се откажам и да ја оставам или да пробувам со некој трик... помагајте
Drugarka mi ima decinja od 5 god i 6 m, prvo majkata spie do malata edna vecer a tatkoto so golemata pa posle obratno i se menuvaat zavisno od toa kako diktira golemata ☺️
На син ми му направивме соба некаде на 2.5 години бидејќи планирав да останам трудна и сакав да го адаптирам. Откако бев поголема маж ми почна да спие со него навечер и некогаш го заспива и се префрла некогаш спијат заедно бидејќи има монтесори кревет 160 на 200 и ги собира. Сега бебето ќе биде во спална па со маж ми ќе продолжиме на ист начин - он со големиот 3.5 сега, јас со бебето
Да најпаметно ти е или душек или можда фотеља на спуштање во детската соба. Јас баш нарачав фотеља на спуштање ем планирам да ја користам за да и читам приказни ем за некој од нас ако преспива кај неа во соба по потреба здравје кога ќе ја префрлиме во нејзина соба