Nez sto da kazam se nadevam nie nema da bideme takvi,sega najnovo ni e bebeto da go banjame legnato,papceto ne e padnato i strav mi e legnato,i koga ke i recam na tvoja odgovornost se predomisluva ama sekoja vecer pred banjanje e toa
dobra vecer majki, @Mariangel kako ste se simna li tt?? @Mari* sreken rodenden mila ,generacija sme ,jas vo juli 25 napolniv. @mariz daj boze so lesno i sto pobrzo da ozdravi teo,te guskam. ah vo vrska so "zosto place" mi odese na nervi koga ke me prasaa na pocetok kutev,posle odgovarav so "pa prasaj go" i se odviknaa. ve iscitav site, sakam da pisam mn rab ama drug pat. sinko spie,denovive luduva nenormalno,dali skok vo razvoj na 2 godini ili sto e neznam, jas i mm maksimalno koncentrirani da mu zboruvame so smiren ton i objasnuvame.. jas ponekogas ke izlezam od kolosek i ke podvikam i ovoj mojov odma mi vika eii kociii ahah. me ceka tezok period,sakam da go odbijam sin mi,koga ke napolni 2 godini,ama uste ne sum spremna psikicki i nz kako ke praime. dobra nok,idam da odmoram.
Isto i jas so jadejnevo Neznam dali toa sto porano bev poslobodna pa ke si zemiv nesto slatko nakaj 23/24cas i ke jadev i jadev dodeka gledav nesto na tv. Sega izbegnuvam da jadam cipsovi ili nekoi blagi kolaci koga e malava budna,edno dve ke i dadam ama da e samo do edno dve Sekogas koga ke zaspie nakaj 22/23 cas i jas ke si zemam nesto za jadejne i malce ke se opustam takaa posle nevidena maka od jadejneto docnosi se karam samata sebesii,ama cesto go pravam ova so jadejnevo. Izgledam vaka si ugoduvam malce posle cel den se isto vo krug i koga ke sednam docna vo nojkta ke se opustam na fotelja i se jadeiako si imam maka posle prenajdosta
Ufff ete gi poprativ gostite dur izmiv srediv I sea ke uzivame malce so mm Bebka denes kenkava bese cel den Dali zs imase mnogu luge ili so znam ama ni 15min ne spiese Si dobiv mnoguuuu pokloncinja I se raduvam ko malo dete Vi blagodaram na cestitkite Inace za vo horoskop jas sum vaga mm e oven a mometo bik Mami imajte dobra vecer zs jas planiram da ja imam
Malku simna i eve go pak kachi sega merev 39/4.. Pak im dzvonev vo bolnica mi rekoa drugo chepche da stavam iako pominaa samo 3h od prethodnoto chepche. Mu dadov da jade eve go edvaj kasna 50tina ml i rekoa i od ova chepche ako ne padne temp odime vo bolnica.. Ne znam veke shto da napravam kosa ke si iskubam
@Mariangel kako ste, se simna li tt? @mariz kako e Teo? Se sekiram denovove nesto me udrilo nekoi misli za detevo, eve skoro 8m, a uste ne sedi sam, paga na strana I ne moze bas da se ispravi sam. Koga pocnaa vasite sami da sedat?
Dobro utro zenCki. Kjerka ne bira dali e vikend dali raboten den ko resila da se budi se budi, nadvor uste nerazdeneto taa pee li pee Eve sme sega si igrame. Ladno bre nadvor zimo pravo, 16 stepeni momentalno nadvor @Mariangel kako ste duso, sto napravivte otidovte li vo bolnica? Uff taa T uff koza mi se ezi od nea, uplav si imam i moite koga kacat SE nadevam podobri ste i mu spadnala T na zlatoto malo @mariz lelee bee kako sega pak ova ve snajde odma posle operacijata? uff znaci raat da ne si ahh maki covecki ahhh Kako e denes podobar li e? I nie uste kaslame, sinokja srekja dobro bese 1 ili 2 pati se nakasla ama eve ja sega pak hrci iskasluva Ete taka, na zapad.nisto novo.
Добро утро и од мене! Од четвртокот па навака јас сум за никаде. На работа повраќав, па ми рекоа да одмарам во петок. Така јас вчера си седев дома. Вечерта го однесов поголемиот син на логопед. Изгледа владее некој вирус. Денес сум подобра. Додека децава спијат ќе појадувам и ќе се напијам нескафе. Кој е за, нека повели. Прочитав дека сте правеле муабет за свекор и свекрва. Моите ги гледам 4-5 пати годишно. Не живеат во Скопје. Доаѓаат само за родендени на децава, а ние одиме само за Божиќ, Велигден и преку лето. Со свекор ми немам проблем. Свекрва ми знае понекогаш да ми презбори за некои работи, ама јас и ќутам. Ја трпам тие 3 дена додека сме таму. За децава не ми помага. Само си игра со нив. Не можам да и забранам. Сепак е баба на децава. Ако претера јас и кажувам дека тоа не е во ред и она одма престанува. Не ми е проблем да ги земе децава во раце, да ги најаде, и сл. @coconaut и двајцата синови почнаа да седат сами од 9 месеци. Инаку, јас сум во хороскоп рак, маж ми е стрелец, поголемиот син е вага, а помалиот син е девица. Јас во јули наполнив 29 години, маж ми во декември ќе полни 30 години, поголемиот син во октомври ќе полни 5 години, а помалиот син во септември наполни 2 години. @Mari* Среќен роденден! Се што ќе посакаш да ти се исполни!
Добро и студено утро Мм си отиде на работа ние со бебуш ке се бањаме и исто секој ден ... @Mariangel. Како сте со синчее ?? Јас во хороскоп сум овен,маж ми бик, ќерка ми девица. Јас имам 21 а маж ми 32 години.. Уствари немам што да пишам ама ете да не ве одминам
Dobri sme, temperatura dojde i do 40,1 pred malku.. Bevme vo bolnica nishto posebno ne ni rekoa, sega pa mu najdoa infekcija vo grlo,ushi,nos.. Od toa bila temperaturata, da stavam chepchinja na 4-6 saati i da sledam ako 2-3 dena prodolzhi isto pak da odime.. Bebush kakva fobija ima od doktori, gi pamti ushte od operacijata samo shto ke gi vidi belite mantili rika od plachenje i mi se pika vo vrat.. Se nadevam ke mine shto pobrzo aman.. Izvinete na negativni postovi, osobeno vaka nautro Nesakam drugi da gnjavam pa vie ste mi zhrtvi
@coconaut @kallias си спиеше слатко се до сега, па ке видиме денов како ке ни биде, веќе незнам што да му давам да јаде, да не давам нешто што му прави алергија, а истите работи ги давам. Од друга страна мислам од антибиотикот да не е, ама па алерготестови му правеа на 17 антибиотици пред операција и не покажа на ништо алергија. Он па весел си е, јас се нервирам... Нејадењево му е ваљда поради стеснет желудник, бидејќи денот пред операција 8ч без ништо (а додека го земат на операција повеќе од 8 поминаа), после операција пак ништо неколку саати, а после само на течности до наредно утро... Ке му дадам мултивитаминско сирупче да врати апетит назад... Ајде дај боже да ни биде убав денов, без маки веќе @thebabylover машала и ти млада мамичка, браво А денов мора да биде убав, со мм се веривме на овој ден пред две години, две години веќе заедно живеење
Srcka da ne te plasam ama ako mu nasle infekcija na grlo, usi, nos togas treba da prima antibiotik, zatoa se kacuva i T i nema da padne se dodeka ne pomine infekcijata, ako navistina ima infekcija Kako taka ti rekle da sledis vo slednite 2-3 dena, od sto kje se namali, od cepcinjata? Temperaturata da, momentalno kje se namali ama nema da mine skroz, sepak treba antibiotik i pobaraj i drugo mislenje, vo vasiot slucaj ne dizvoluvaj da ostane vaka i da cekas dali kje se namali ili ne T, sepak 40 e mnogu
Добро утро мами ние малку си поспавме денес мм ја качи керка ми во 8 ипол синко сеуште спие..Таа си игра јас средувам од синока таа по мене пак вади и расфрла чисто може да се види само кога спијат..А јас сакав нешто да прашам и се има случено на некоја после бременост да не може да си ги носи истите чевли..Патики да ама штикли нема шанси мислиш ногава ми пораснала..Позз мамички имајте убав ден
Abe site istoto mi go vikaat, vchera doktorkata reche nemalo infekcija denes pa najdoa infekcija.. So chepchinja da sum prodolzhela :/ a denes sabota nikoj ne raboti kade da odam shto da pravam ne znam veke.. I kazhav deka pred nekolku nedeli imashe infekcija vo krvta i primashe antibiotik, mi vika krv se proveruvalo ako bar 3 dena imal temperatura i nemalo podobruvanje..
Ete i preku krv moze da se vide ima ili nema infekcija, ako se pokaceni leukocitite ima zariste i definitivno treba antibiotik ili Crp ispitaj, ako vekje ste vo bolnica pobaraj krv da mu ispitaat da se vide tocno na sto ste
Ме нема извесно време, успеав по нешто од последниве постови да читнам, има што да прочитам... Температури, осипи, нервози, плачки... Оф, тежок животот мајчински. Да не ве означувам сите на кои ви се малечките болни, побрзо оздравување на сите. Не знам дали некој таков период е, ама и јас немам што да се пофалам. Малава ја има фатено некој скок во развој, па сега наплатува што не плачеше 5 и пол месеци. Вчера дури не сакаше ни да цица од мене, а шишето само што не го голтна. @Mari* среќен роденден, јас и ти на ист ден родени. Јас немав ни гости, ни торта, ни пак славење. Стандард ден со истата екипа, јас и двете мои дечиња, кои од сабајле ми го кренаа притисокот 200, онака роденденски. Еве со мало задоцнување да ве почестам и јас, па нека тргне на арно денов. Убав ден мајки, користете го сонцето што повеќе додека го има.
Dobro utro i od mene! Samo vaka nautro da stasam da pisam nesto. Pocnav da gi mrazam ovie ladni utra,napokrivanja so 4kebinja,da se treses dur da vlezes vo wc.... Mrazam zima,a godinava mislam deka ni zakazuva mnooogu rano. Sinko denes ne ostavi da posonuvame,ama pisti son samo do 7.30 kako alarm ni trae,nikako da spieme poveke. Navika! Utre reseno da se pravi ajvar,edna tura,plus bez pomos(majka mi ke dojde samo za przenje) Me raduva toa sto piperkite se preubavi,nase proizvodstvo i sto ke jademe ubav ajvar. Vo horoskop sum Devica,so 27 polni godini a pojakata polovina mm ima 31. Ne sme golema razlika vo godini,negovite potrebi,baranja,zelbi,se skoro zaednicki so moite i znaeme mnogu dobro da odrzuvane balans. @Mariangel nekoj ti spomna veke,mora da se dade terapija pri infekcija na uvo,nos,grlo. I toa so antibiotik,i terapija ne pokratka od nedela dena. Zavisi kolkava zafatenost ima infekcijata. Propratno so antibiotikob odi i soodveten sirup za tt,a posle toa i kapki. Kaj nas taka bese. So lesno da mu mine na shefot,i da gi zaboravite ovie losi denovi. Znam deka so sekoja negova nasmevka,ti dobivas sila. <3 Lele majki,vikend e,zaboraviv jas nacisto. Pa ajde,neka bide soncev i topol,da uzivame!