Jas mislev tamu zdravstvoto podobro funkcionira od tuka. Privatni ordinacij nesto ima? Mora da rabotat i za vikend da mu se nevidi. Imas sigurno na tie osiguritelnitw kartici nekoi broevi za itni slucai meznam kako funckionira vo dr zemja. Ivde e drzavnoto zdravstvo katastrofa ama bar ima privatni bolnici sega da mozes i u sred nok da otides pa kolku kosta kosta bar za dete koga e vo prasanje
Zdravo mami na site jas so trive ic nemam vreme da pisam amnogu sakam ,ve citam nabrzina druzbava e prekrasna vo sekoe vreme imas drugarki koj moze da tise najdat za sovet.Jas sum doma ne odam na imotot oti cicame i nikako ne mozam da pomognam ovaa godina pauza,odmor.Dvtete na skolo edno isprati drugo precekaj pa so bebule i denot otisol .Mi fana malava apoticen der se iznervirav neznam dali da mackam dali ne dali so kortiko ili bez citav sekoj razlicno pominuva nee mnogu pa se nadevam ke pomine.So siot pamet zakazav da se sisam a kosata mi e dolga mi paga koga se ceslam i strav me fana no ve procitav i kaj vas isto i resiv ne se sisam .@Mariangel so pomin pobrzo da ozdravite isto i za @mariz i teo @kallias se stopli liima uste sonce do kaj si so potgotovkite za krstenkata
@ZRNO керка ми има атопичен дер..Алергична на млечни производи ја носевме во ск на доктор ни рекоа со кортико може 5 до 7 дена најмногу повеке не..Ние ги користевме адвантан и антифугол но тие дополнително ја сушат кожата така од таму ни го препишаа еуцерин црвена линија доста ни помогна и кога ја бањав со маслото на еуцерин само никаков шампон ништо..Сепак секој дерматит е различен нејзе и беше сува кожата..Поз и побрзо да поминува..Ние веке 6 месеци сме вака
sabota sto e toa, ya mene nema vikend sekoj den mi e se edno te isto, uste utrinski go pocnavme so mm , si se odspa tipceto do 8 si se sredi i ajde odime, a jas alista pruzi, vkluciv druga masina, kafeto do pola neispieno, dodeka malata ja srediv pa mu gi tupnav alistat da ja oblece, i normalno se utepa placejki , ajde trgnavme vo trgovski i se bese ajde ajde, ni vidov ni kupiv samo za malata nekoj raboti sto mi trebaa, i si otide na masaza a doma ima milion obvrski sto normalno se "moja zadaca", se nerviram ke puknam svariv kafe i nozite vo vis dodeka malata spie bar i ja da odmoram a najmaka mi e sto se prvo negovite interesi pa posle moite i sto ostanuva za mene pola saat pred spienje sto go pominuvam za da se izmolzam i posle seks pa ne ni imam zelba nit volja za se.. , sekojdnevno kavgi iskreno umorna sum mi se ide negde da si ja letnam ,negatovnosti ama ke si puknam oti pred nikoj ne se zalam samo se smeam se mi e puno i ramno a druga strana i sveki sto ja sporudaat kerka mi so drugi deca posebno za jadenje i kako mojata kerka treba da se uci da dzvaka sekojdnevno te eden ist muabet pa go gledam i mm i toj istoto a koga i davam smoki da jade ne smee sama da jade ke se zadave off cirkuzi, zaboriv d akazam deka pred nekoe vreme go pofaliv deka pomaga ama nisto go zerkov veke nema falenje,
Мајки по колку време ги вадите бебушите надвор ние сме 5 недели..Денес некако потопло ми се виде па во двор се заседнавме веке 1 час синко спие во количка покриен си е убаво..Да кажам синока прв пат после царски имавме секс со мм но мене многу ме печеше левата страна внатре..А вчера и денес имам многу бел секрет кој многу мириса..Во понеделник ке одам на доктор па ке видиме што ке каже..А ако некој имал сличен проблем нека пише искуство..
Dodeka ne kaze ginekolog seks ne. Po 40 dena od poragaj se odi na pregled i ke ti kaze dali e namestena matkata i fali moze seks. Ako ne e ute se vo red mozes da dobies infekcija.
Ти благодарам многу..Дали е можно да снемувам млеко земав да се измолзам сега од двете гради ни 20мл неможев да извадам..А синко кига цица обавезно и си поврнува..Не сакам да се одбие и да почнам да давам ад..Извинете вака еден по еден пост..Но сега кога видов ме фати страв незнам што да правам..
@zuto Среќен роденден @mariz Како е Тео ? @Mariangel Има ли Дариан тт уште,подобар ли е? Бевме на доктор ,имаме вирус најверојатно од некого префатено Сега само синомарин спрејче и инхалации ни рекоа .ТТ нема ама мн шлајм и затнато носе Втора вечер по ред не сме салам спиени. Ние денес во соба ќе си седиме оти дневната мн голема и ладна ни е па ќе се дружзам повеќе со вас оти малку по раат сум кога синко ми е на спалнава нема кај да падни Времево многу убаво кај нас ,а ние болниКористете сонце додека има мамички Добар и убав ден имајте сите Бујрум на кафе
Izmolzuvanjeto voopsto ne e reper dali imas ili nemas mleko. Nekoi majki(i jas) dojat ekskluzivno do 6meseci,pa ne mozat da izmolzat ni 10ml. Stom bebe si e zadovolno,si spie,polni peleni,nemas potreba od grizi. Tek sega posle 6nedeli ke ti se vospostavi pravilna laktacija.
Podobar e fala Bogu, najvisoka temperatura vo tekov na denov e 37/8 Daj Bozhe da pomine veke stvarno dosta beshe.. Od koga e rodeno detevo raat nema, sekoe losho za nego se lepi mi se smachi..
Nekako bezveze denov mi trgna. Id sabajle golemovo mn me iznervira ne moze covek da sedne da.porazgovara ao nego samo nesto se ligavi i kenka neznam sto mu e. I mi se spo8ja zicitw pocnav da vikam i mu se nalutiv mnogu. Sakav nesto da mu objasnam niti me slusa abe drzok uzas. Pa posle se izvinuva pa se tegne po mene. Znaci smrt mi e kog e vakov. Go obozavam ama kako on sto znae da me.izvadi od takt nikoj. I posle koga mu se nalutam uste poveke e zalepen za.mene kako da.mu e strav deka ke mu izbegam ☺. Se smirivme i mi veti deka na veke taka da pravi ama neNam do koga ete pak na rucek nesto izvodese. Neznam do mene li e sto nemozam nekako da.go stavam vo red nekogas epten isfrustrirano se osekam vaka
Ме изнасмеа жими се со муабетов. Неможам да го ставам во ред!!! хахах Не ми се љути ама не си во право, не можеш да ставаш во ред мажи возрасни, каквов е таков е. Времето за ставање во ред поминало. Признавам и јас сакам се по мое, ама не е баш така. Туку ќути, твојот барем ти се пика одполсле. Не ти противречи. Речи супер ти е!!
Lele ist e i mojov, samo se ligavi samo nesto vika, se dere, ovie 3 dena ako ne mu e nesto po kejf mi vika glupava mama si i samo toa kje vika kje urla ama od takt me vadi i go napleskav preska pa se derese ko budala i mu vikam ne sum ti majka nemoj da ides po mene, on ko za inat se po mene, jas vo drugata soba odam on po mene i placese vikase urlase i posle se uzvinuvase ama se do nareden pat, se taka pravi, vika ne sakase, nema vekje taka da te vikam i se smirivme. Mnogu e nervozen vo posledno vreme, pocna vo gradinka, namesto na poarno, kaj nego na poloso e gledam, ne znam, si vikam da im kazam na ucitelkite da porabotat malku so nego, ne znam, mora da se smiri, ovaa nervoza, vikanja, tepanje ne mi se dopaga ama ic, mi go diga pritisokot i kje se seknam, sekojdnevno e vaka.....
Ne zborev za mm tuku za sinko ☺. 6.5g ima.ama nekogas e beter od bebe. On nemoze da podnese koga sum mu luta. I aj se smirivmd i mu vikam mama tw molsm dr pat koga razgovarame nemoj da si takov slusaj me kadi mi i ti sto td maci a i koga ke ti kazam nesto so ubavo napravj go i prifati deka nemoze sekogas se dz bide kako sto ti sakas. I aj se izguskavme se smirivme. Posle rucek mu vikam ke legnam malku so sestra ti umorna aum i ete ti go pak nemoze sedi so mene pak kenka. Ja zaspav malata mu vikam aj dojdi ke se guskame na spalna ama da me ostavis da dremnam malku i probaj ti da zaspies. Abe popladnevno spienje mu ekako macenje aumoren e sto da vi kazam. I se vrti vo krevet gnjavi pa ke stane pa pak legne. I ja razbudi sestra mu ja zemav pak do mene me vide deka sum ljuta i mi se ubuta vo grb i zaspa. Da ne ti se veruva ova 1 godisni se slucuva. I normalno jas sw rasoniv i znaete kako lezam sega. Na 1 cetvrti a od spalna malava od edna strana so cicka vo usta on od druga strana me gusnal nema mrdanje. Ama pak nekako ubavo mi dojde vaka gusnata so dvajcata cela nerviza mi pomina ☺. Ke spijam vecer nemora sega ☺. Deca be sto da im pravis kolku i da te nerviraat pak gi obozavas. Jas se izvinuvam na million greski ama nemozam na ovaa tastatura da ne gresam