Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    6.340
    И ја не се согласувам со некои работи ми мајка ми што ќе ми ги спомне и ја осеќам дури онака дека и зајадливо пред мене ги спомнува во стилот —- баба ти сакаш колаче, види сите јадеме колачиња новогодишни тебе мама не ти дава :D8) ок ја погледнав еднаш и прекина после некој пола саат, и викам мамо кафе ти се пие ќе правам за мене ми вика ако стави и се врти на ќерка ми и и вика - баба ти кафе ќе пиеш? Ова мајка ти не дава да се кафедисуваме ја и ти заедно :rofl::rofl: знам дека намерно ради мене така зајадливо го спомнува се ова ама навикната сум не се сложуваме за мн работи ја и она :D иако секаде каде што ќе ме спомнат е главна и најгорда да каже дека ми е мајка и за мене е најдобрата мајка на светот :inlove:
    Не им замерувај ама зборни си со нив дека за здравјето на детето е и дека мн луѓе научници низ светов работат на истражувања како треба да се хранат бебиња па рекле со пепси баш не :rofl: на шала удри, од мене совет тоа пали кај мене :party:
    Инакууу браво за профилот, те заследив женска и одвај чекам да пробаме нешто од активностите, назначувај за од колку возраст се наменети да знаеме дали децава можат тоа да постигнат :D:D:D или како беше у систина рекоа заостанати :rofl::hai: ненапредни :rofl:
    Те гушкам и немој да си се изгубила скроз од форумов една од омилените си ми :D

На Simon4e0507, Kjara2025, Kitanova77 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    6.601
    А ти да пријавиш дека после 4тиот родеден магично ти се смири детето и сега е кукла умна како што е убава. Или и за тоа лажеле? :D

На merriel0 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.725
    И јас те заследив, супер совети само продолжете така. Многу си креативна и малата е срце. :inlove:

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    40.618
    Сис вчера ми рече Не ме замарај. А на маж ми му кажа Доста бе па ти.
    Да, смирена е. Ама јазикот и е од тука до кај зетко пуштен упм.
    Само се кара, се докажува нешо свашта.
    Ама бројам до 3 и уште делува :D

На Dodo1, Калатеа, Noemi и 5 други им се допаѓа ова.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    3.038
    Правам така, ама се рчкаат и они со мене и после по нивно :D Види можеби по мојата објава звучеше дека не пазат, ама не е така. Мајка ми ако треба 2 саати ќе седи со нив и ќе им бута залци додека не ја изедат манџата, ама за доручек ќе им даде млеко и бисквитки зошто за неа тоа е океј јадење :D Татко ми исто купува пепси и гумени бомбони на изедени ручеци, има и он граници, ама ете таква му е љубовта и разгалувањето. Плус од друг град се, на сестра ми нејзините ги гледаат еднаш во 2 месеци на викенд, некогаш и само на еден ден, не е тоа дека се со нив секој ден па секој ден им даваат. А кога се на подолг период заедно пак гледаат да е се тоа умерено. Кога ќе видиш па чоколади и други благи работи не ги нудат ниту им купуваат, па има некој баланс (да се утешам де хахах).

Нека се живи и здрави де, меѓу најубавите спомени во животот ми се со баби и дедовци, па така сакам и моите деца да растат.

Инаку ако го отвориш профилот на секоја cover на секое видео пишува возраст :) Пиши ми на инста ќе се дружиме :hug:

На Kjara2025, Baby warrior, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    6.601
    Не ме замарај, и не досаѓај ми се више апсолвирани :D
    Вчера ги праќам да мијат раце, се прават лом, зашто се прскаат. Им викам добро, сега седете си мокри, нема да ве пресоблечам.
    Синко Б: ќе си одам во спална, сам ќе си земам друга блуза. Нека ти е гајле:D(facepalm)
    Fucking treenagers :D
    Нека се расправаат колку сакаат, ич немам проблем, ама барем да се смират до степен да не се секирам дека ќе си извадат очи или забодат нож кога ќе се степаат :D

На dummy, Калатеа, MariaBouli и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    40.618
    Добро, оваа нема самоубиствени нагони со остри објекти ама затоа за качување по шанк и играње балет на него е махер.
    И за се си плаче. И се и е досадно на неа. Кловн да ангажирам, и него ќе му досади да ја забавува.

А нема осет за околината, се руши. Само тоа неа шо ја интересира.
    Имав нож оставено на страната на мијалник, а јас на 20цм од неа. Таа тргна по чаша, го бутна ножот не го ни примети.
    Бели влакна 100 имам оддржувајќи ја жива.
    Исто вчера ќе летнеше од шанкот да не ја фатев.
    Умирам полека секој ден :D

Кога развиваат осет за опасност? Ко ќе се искршат? :tmi:

На Carolin. и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    6.601
    Не, овие се целите модри и испосечени од комоди. Немаат осет уште. Ме плаши што мм на 40 и кусур уште нема, така да џабе се надевам на 4 јас

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    40.618
    За тоа не се надевај на 4 ама слушај, оваа колку повеќе се кара толку повеќе можеш да и докажеш. Почнува да разбира логично зашто нешто е така. И ко ќе и објасниш со убаво, прифаќа шо си кажала.
    Е тоа чекај го. Ама нервите ортома додека се објасниме :wasntme:

Е уште има испади де. Спиење е хорор, плаче по пола саат ко да ја праќаш на нива :bandit:
    Јадење ко врапче, и ко не сака веќе не кажува туку почнува да плаче.
    Има некои чудни однесувања :D

На le.soleil, Carolin. и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    6.340
    Дааа сега видов секој пост е со кавер за од колку месеци - тоооп :D ептен иновативни имаш ќе пробаме некои за празнициве обавезно и ќе ти пишам како сме поминале :D

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    11.011
    Едвај сестро. Ние дома глава не кренавме од болести од октомври навака. Нека завршува 2025та, очи да не и видам. Варичели, стомачни вируси, грип, се не сврте по дома.

Од новогодишни лудории, едвај чекам да си легнам во 00.05, секако имам добиено, нема многу весел да ни е дочекот.

На sani99, DELFINA81 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    12.144
    И преткам и пливкам и под вода и над вода се' правам сестро по дома се' со 3 ти бандити..близнаците 19 месеци..лу ди лоо, после градинка журка секој ден имаме дома,за викенди левел 100....
    За новогодишни лудории не знам што да кажам,толку сум уморна што ни за одоздола не ме бива ,не пак за лудории:D:D ако мислевте на секс лудории

Ве читам јас...само се' некако немам време да чкртнам нешто.
    Фала ти што ме мислеш.
    @LiquidLuna
    Скоро бев во хајлајт и штипска куќа пре преубаво си поминав.

На Трагедијаупмм, mariz, le.soleil и 3 други им се допаѓа ова.
  13. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    4.030
    Хај.

6ти, 7ми незнам кој веќе. Ден, вечер. Преткам. Мм 321321 со смени, јас сама со бебка. Денес со обратно облечен џемпер искочив, па и лице имав заборавено да се измијам. :tmi: Беба вирусана, затната, неможе да дише. Среќа соработува за вадење мрсули <3 Се буди на саат и сака да презаспие во раце. Неможе ни да цицне...

Годинава ја завршуваме јако, ми пркнува мојот мал хендмејд бизнис, yaaay! ептен се зг'нав, Имав солидно нарачки ко за органска публика, и најважно задоволни клиенти. ^^ На последната нарачка ми крена тт беба, but I did it ^^ Плус новогодишни сукњички све распродадов, а уште една чека да заврши гивавејот денес во 17ч. :lol:

Кога станува збор гледање на бебка. Токсични се и моите и на мм неговите. овие едниве ги нема на мапа, а моите кога се тука претеруваат, и дале Браво сок, по што беба се закашла зошто е јак и преполн со хемикалии, а тука бев
    со грб свртена... :x Јако се испокарав со нив. На 33 години моите да не ми почитуваат збор, не јас, туку они многу згрешиле со нивното воспитување... Од тогаш сме на дистанца...

Каша попара, 2 дена го пишувам постов ✨

@MariaBouli Те заследив и од бизнис и од мојот профил, баш лесен и краток опис, лесно на очи видео. Фино. Сепак, јас морам да ти промрчам малку дека те имам начекано на форумов како судиш, јебига. Секоја мајка си бира за своето дете што е најдобро. Јас сум таа што става стикери на лиценца. Фак ит. Така ми дошло така сум одлучила. Приватно споделувам, ама на бизнис профилот и го прикриваам лицето. така ќе биде дур не одлучи сама, и за слики и за крштевка и за обетки.

На Трагедијаупмм, dummy, kozuf и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.223
    Допаѓања:
    78.445
    И од таму ќе ти се бега еден ден :) Јас од секаде се имам скроз тргнато. Ептен само со блиски што се допишувам и толку. Останатото време не ми е на телефонот, немам ни време.. А ни па желба да се дружам со луѓе кои никогаш вистински нема да те сфатат, зошто не те ни познаваат. Имам слична страна како твојата, неактивна еве 4та година уште малку. Ама си ја сакам (како албумче ми е) и не си ја бришам :inlove:

Последен пост за годинава и јас тука. Повремено знам да ве читнам, лајкнам некој пост. Ама работа + 3 деца, од кои две се големи (а и 4тото најголемото, маж).. не е мала работа :D Декември едвај си го истерав, многу тежок месец ми беше. Во план сум 2026та да ја почнам фокусирана само на себе, моите дечиња и маж. Друг, без разлика па и роднини било какви, кои ми наштетуваат во животот... ќе тргнам од животот. Морам да си останам здрава и нормална за овие три дечиња.
    Убави новогодишни и божиќни празници да си имате, се читаме наредна година :D :hug::hug::hug:

п.с. сведок бев на џемперов на @merriel0 Па дека сум вака 2 метра чоек, пробував да ја скријам да го сврти на правилна страна :rofl: :l:

На merriel0, dummy, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    6.340
    Пошто утре повеќето ќе денсме по кавиќи денес да пишам на кратко за 2025та пусулче да ми остане тука како сум се осеќала на крајот на годинава :*: ѕвезда од година … прејака со све и свашта, неизмерна радост, мноооогу љубов, страв, солзи, пак сакање, гушкање, најубавиот мирис на моето бебе … ќе ја памтам засекогаш - пре посебна година со еден тон спомени. Ми се роди мојата ѕвездичка најсакана и ме направи конечно мајка, многу ме смени, ептен - и затоа заслужи да оставам се што правев пред неа и да бидам само нејзина мајка барем првиве 6ипол месеци. Имав и тешки моменти, сама со бебе по цели денови, маж ми со свој бизнис со трчање со клиенти …. Ама тоа ме направи посилна, посвесна и ме оформи како мајка. Од април месец два месеци пред да се породам многу работи ми се расчистија, многу луѓе одлучив дека не треба да ми бидат приоритет и да престанам да бидам достапна за секој и да си го гледам само моето најтесно семејство - маж ми и ќерка ми што ми дојде во јуни. Така влегувам во 2026та малку растреперена зошто ми е тешко и зошто знам дека и 2026та ќе е слична можда и потешка во сфера мајчинство, мн ми недостасуваат некои работи од животот пред неа ама не можам да променам тука ништо - тоа е цената за оваа љубов. За 2026та посакувам МНОГУ ЗДРАВЈЕ, повеќе време за себе и мир во душата :l: Се читкаме во новата

На Трагедијаупмм, dummy, LiquidLuna и 11 други им се допаѓа ова.
  16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    3.038
    Се согласувам, затоа и решив да гледам да се тргнам малце (иако деновиве еве гледате пак читнувам, ама бејби степс), затоа што почнав сама да не се препознаам со тоа што излага од моите прсти. :)

Тенкс за фидбекот за профилот, баш ти го гледав бизнисот затоа што ми текна дека си ти, многу се слатки :$

На Трагедијаупмм и merriel0 им се допаѓа ова.
  17. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.725
    Don’t be so harsh on yourself. :)

На Трагедијаупмм, dummy, merriel0 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.814
    Допаѓања:
    5.866
    Cheers за најубавата година во мојот живот:d:. Фала на сите за советите и дружбата во тешките часови во болница и стравовите што не сум можела на друго место да ги пишам. Нека ви е среќна новата година, да сте здрави и живи тоа е најважно.
    :hug::party:

На ALISA0000, Трагедијаупмм, fragaria и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    4.373
    Добро утро женски
    Женската моја во 4 саат дтана и не сакаше да заспие. Ова е доволно за да знаете како ми почна утрото.

Искрено не ме фаќа баш предновогодишна еуфорија.
    Денес бевме со ќерка ми на втора доза вакцини, таа си направи шоу, предновогодишно се распеа и ја крена цела амбуланта на нозе.
    Мм е на задача, па вечерва ќе си се гушкаме јас и бејби.

Оваа година… турбуленција на макс.
    Имаше среќа, солзи, љубов, стравови, ама и некаков чуден мир како да знаев дека на крај на денот се ќе биде океј.
    Изгубив луѓе по патот, ама очигледно така требало. Затоа пак, дојдоа нови и си посакувам да останат.

Научив дека надеж секогаш има. Дека после секоја бура доаѓа сонце.
    А моето сонце е моето дете. (и маж ми де, ама ај)8)

За 2026 имам многу желби, ама најважно – здравје, мир и среќа.
    (и едно станче, знам дека сум досадна со станов):emo:

И фала до сите добри жени на форумов,за советите, поддршката и чувството дека никогаш не сме сами

На сите вас ви посакувам новата година да ви донесе убавиденови, повеќе насмевки и луѓе што ве сакаат вистински.
    Чувајте се и сакајте се.

На Anastasia579, Трагедијаупмм, fragaria и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.881
    Допаѓања:
    9.931
    До вчера све ок, од вчера двајцата зелени мрсули, денес ужасна кашлица.
    Нема смисла ова бе веќе, налет.:bug:
    На денска сме иделе, ха.
    Некој ни се смее од негде.(wtf)

На dummy, QweenSM, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.