Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    6.513
    @Peperutce6 мислев само јас вакцинирам дете на 30 ти декември, ама еве си и ти :D

ние вчера примивме втора доза, цело време е успана, ноќеска ја преспа цела ноќ, стана во 8 за цицање и пак заспа, еве ја уште е кома, 200 пати ја пипнав дали има температура:drunk:

од се срце ти посакувам да ти се исполни желбата за станчето, мене ми се исполни оваа година таа желба :D

женски фала ви на сите за сите советите, ви посакувам пред се здравје, да сте сите живи и здрави и на број, другото ќе си дојде :)

2025 беше најубавата година досега за мене, ми ја донесе мојата Ирина, сега сме комплетни и сум преблагодарна за тоа :l:

На Надеж♥️, happygirl, dummy и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    20.562
    2025 ја завршуваме спектакуларно со 39.5. Кај го најде и што го стрефи еве некој да ми каже, мислам дека е не долечен во понеделникот допи антибиотик, вчера гори дете. А вака е весел, си јаде освен нели кога има температура малаксува.
    И секако цел ден е во раце или е пикнат во мене и само вика "чувај ме", "гуши ме", "легај со мене"...
    Еве го спие во дневна не можам да мрднам, прва нова година каде што ништо немаме испланирано до толку што и мм на работа си отиде сабајле, еве зошо сум немала желба да планирам.

:*:Во 2026 посакувам и на вас и на нас ЗДРАВЈЕ, за останатото сами ќе си се погрижите, пошо без здравје се останато е бадијала. :*:

На dummy, LiquidLuna, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.817
    Допаѓања:
    35.905
    Дојдов и јас да се одјавам од 2025, размрсулавени и мама и бебе. :D Традиција е како шо гледам, де.

Инаку, 2025 година ми беше најубавата дека ми ја исполни најголемата желба - да станам мајка. Ама и можам да кажам дека ми беше најтешката година до сега. Постпартум, депресија, стрес. Многу работи и не сум ги пишала што се исподесија. Не сакав да ширам негативна енергија.

Во 2026 ќе посакам само, како прво, детето да ми е здраво, пред сѐ. За пари, успех, пријателства, тоа мислам секогаш ќе фали. Фамилијата исто сакам само да ми се здрави.
    Ќе гледам да посветам повеќе внимание на себе и на маж ми, дека сите знаеме до кој степен може да стигни бракот после дете. Секоја вечер се разведуваме. (lalala) Ќе пробаме да го поправеме тоа во 2026 . (fingers):D

Останете ми со здравје, мило ми е што поминав уште една година тука со вас, за мене и најтешката и најубавата. :)

Среќна Нова година, среќни празници на сите!
    Гушки! :hai::l::d:

На Simon4e0507, Carolin., dummy и 3 други им се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.440
    Еве и ние размрсулавени, јас со страшна мигрена и малаксаност од вчера како воз да ме згазил. Бебе не знам више кој заб го вади уста не отвара, се молиме за јадење и само сака да цица партали ме направи. Само да не ми се разболе и она, а забите како така ќе искочат некако ќе издржиме. Како капак на се сабајлево бебе ми тресна со глава на маса, моја кривица, животов ми се скрати неколку години. Добра е фала богу не беше сериозно. Можно е овој дочек да го поминам хрчејќи иако имавме планови со мм да заспиеме бебе и да си седиме со саати да играме board games со мезенце, нешто што си го правевме порано редовно. Имавме и план приквечер да тркнеме до плоштад ама и тој план пропаѓа.

Битно оваа година иако беше многу предизвикувачка сепак беше година во која конечно се осетив исполнето и срцето на место. Како да талкав претходните пред да станам мајка. Непроспиени ноќи, страв, стрес, ама и најубавата насмевка и две очиња кои се топам кога ќе ме погледнат секој ден. Почнав да размислувам што ќе си посакам да ми се оствари во наредната, ама мислам дека сакам само сталоженост и здравје да си имаме по дома, друго не ми фали.

Бидете ми поздравени и уживајте вечер. Се надевам има по некоја здрава да поужива малку и за нас размрсулавените. И уште едно фала и од мене до многу од вас, стварно огромна помош и поддршка добив во овие први месеци со бебе. :l: