@Peperutce6 мислев само јас вакцинирам дете на 30 ти декември, ама еве си и ти ние вчера примивме втора доза, цело време е успана, ноќеска ја преспа цела ноќ, стана во 8 за цицање и пак заспа, еве ја уште е кома, 200 пати ја пипнав дали има температура од се срце ти посакувам да ти се исполни желбата за станчето, мене ми се исполни оваа година таа желба женски фала ви на сите за сите советите, ви посакувам пред се здравје, да сте сите живи и здрави и на број, другото ќе си дојде 2025 беше најубавата година досега за мене, ми ја донесе мојата Ирина, сега сме комплетни и сум преблагодарна за тоа
2025 ја завршуваме спектакуларно со 39.5. Кај го најде и што го стрефи еве некој да ми каже, мислам дека е не долечен во понеделникот допи антибиотик, вчера гори дете. А вака е весел, си јаде освен нели кога има температура малаксува. И секако цел ден е во раце или е пикнат во мене и само вика "чувај ме", "гуши ме", "легај со мене"... Еве го спие во дневна не можам да мрднам, прва нова година каде што ништо немаме испланирано до толку што и мм на работа си отиде сабајле, еве зошо сум немала желба да планирам. Во 2026 посакувам и на вас и на нас ЗДРАВЈЕ, за останатото сами ќе си се погрижите, пошо без здравје се останато е бадијала.
Дојдов и јас да се одјавам од 2025, размрсулавени и мама и бебе. Традиција е како шо гледам, де. Инаку, 2025 година ми беше најубавата дека ми ја исполни најголемата желба - да станам мајка. Ама и можам да кажам дека ми беше најтешката година до сега. Постпартум, депресија, стрес. Многу работи и не сум ги пишала што се исподесија. Не сакав да ширам негативна енергија. Во 2026 ќе посакам само, како прво, детето да ми е здраво, пред сѐ. За пари, успех, пријателства, тоа мислам секогаш ќе фали. Фамилијата исто сакам само да ми се здрави. Ќе гледам да посветам повеќе внимание на себе и на маж ми, дека сите знаеме до кој степен може да стигни бракот после дете. Секоја вечер се разведуваме. Ќе пробаме да го поправеме тоа во 2026 . Останете ми со здравје, мило ми е што поминав уште една година тука со вас, за мене и најтешката и најубавата. Среќна Нова година, среќни празници на сите! Гушки!
Еве и ние размрсулавени, јас со страшна мигрена и малаксаност од вчера како воз да ме згазил. Бебе не знам више кој заб го вади уста не отвара, се молиме за јадење и само сака да цица партали ме направи. Само да не ми се разболе и она, а забите како така ќе искочат некако ќе издржиме. Како капак на се сабајлево бебе ми тресна со глава на маса, моја кривица, животов ми се скрати неколку години. Добра е фала богу не беше сериозно. Можно е овој дочек да го поминам хрчејќи иако имавме планови со мм да заспиеме бебе и да си седиме со саати да играме board games со мезенце, нешто што си го правевме порано редовно. Имавме и план приквечер да тркнеме до плоштад ама и тој план пропаѓа. Битно оваа година иако беше многу предизвикувачка сепак беше година во која конечно се осетив исполнето и срцето на место. Како да талкав претходните пред да станам мајка. Непроспиени ноќи, страв, стрес, ама и најубавата насмевка и две очиња кои се топам кога ќе ме погледнат секој ден. Почнав да размислувам што ќе си посакам да ми се оствари во наредната, ама мислам дека сакам само сталоженост и здравје да си имаме по дома, друго не ми фали. Бидете ми поздравени и уживајте вечер. Се надевам има по некоја здрава да поужива малку и за нас размрсулавените. И уште едно фала и од мене до многу од вас, стварно огромна помош и поддршка добив во овие први месеци со бебе.