Во розево ќебе и со машна на глава беше ќере и комшија кај моите ме гледа и ме прашува: а машко или девојче е?
Абе не се замарај, моиве до 2.5 имаа подолги косички и сите им се обраќаа како на девојчиња. Среќа сега имаат кратка коса иначе очи ќе извадат ако некој им рече дека се девојчиња. Розево неќат да видат, тоа за девојчиња било
Помага за спиење на бебето ова? Јас сега почнав да си мислам дека е нешто до мене, во млекото нешто, не може да двете деца до волку неспијачи да бидат, ќе направам некоја беља низ дома ваква зашеметена жива ненаспана, една вечер две ајде де, недела дена трае спиењево по 2 3 саати вечерта цепкано на неколку пати и тоа, не оди.
После 6 месеци немаат потреба од млеко навечер, навика им е. Сменете се со мажите навечер две три вечери, ако се останато не ви успева, и ќе видите промена. Навика им е, не им правете дополнителна навика со нишкање и сл, кога ќе се поголеми кичма ќе ви падне. Мојата од 6 месеци, ја навикнав да презаспива без града, со цуцла и ги заменив подоите, кои и беа навика.