Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.930
    Допаѓања:
    26.959
    Во розево ќебе и со машна на глава беше ќере и комшија кај моите ме гледа и ме прашува: а машко или девојче е?

На Carolin. и arwen93 им се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    6.601
    Абе не се замарај, моиве до 2.5 имаа подолги косички и сите им се обраќаа како на девојчиња. Среќа сега имаат кратка коса иначе очи ќе извадат ако некој им рече дека се девојчиња. Розево неќат да видат, тоа за девојчиња било :D

На Carolin., 1209 и arwen93 им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    8.526
    Помага за спиење на бебето ова? Јас сега почнав да си мислам дека е нешто до мене, во млекото нешто, не може да двете деца до волку неспијачи да бидат, ќе направам некоја беља низ дома ваква зашеметена жива ненаспана, една вечер две ајде де, недела дена трае спиењево по 2 3 саати вечерта цепкано на неколку пати и тоа, не оди. (facepalm)

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    15.156
    После 6 месеци немаат потреба од млеко навечер, навика им е. Сменете се со мажите навечер две три вечери, ако се останато не ви успева, и ќе видите промена. Навика им е, не им правете дополнителна навика со нишкање и сл, кога ќе се поголеми кичма ќе ви падне. Мојата од 6 месеци, ја навикнав да презаспива без града, со цуцла и ги заменив подоите, кои и беа навика.

На Simon4e0507, WonkaMonkaa, naturally и 3 други им се допаѓа ова.
  5. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    147
    Моево бебе 5 месеци еве сега во недела.. луѓе уште дневните дремки само во раце ги спие... нема шанси на кревет. И да ја оставам заспиена на кревет, ке стане за 20 минути. Јас не знам како да почнам да ја учам на кревет да спие..Дали треба да затемнувам во собата? Дали во креветчето нејзино да пробувам да ја заспивам па таму да ги тера дневните дремки?

6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.725
    Колку подои на ден имавте на 8 месеци?

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    15.156
    4ри, само преку ден.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.336
    Допаѓања:
    6.336
    Мојата спие со цуце ако и падне се буди … така да планов е пропаднат пред да го почнам пред два дена од 2ипол до 6:40 сабајле спиеше со татко и на гарнитура во дневна и не станала ниеднаш. Ноќеска пак истото дека до мене :sweat:

На Simon4e0507 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  9. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.880
    Ама џабе, цицка бара, има пробано да го заспие мажот ми и резултатот беше будно бебе два часа, ако не добие цицка плачи и ќе се расони. Кога ќе почни да јади и да внесува доволно преку оброци ќе пробам да му скратам подои навечер, ама како кога тој без да добие цицка плачи, секоја вечер пробвам нишкам галам и едниставно отпор дава, мава, се гребе со рацете, се удира, не знајте шо е сила луѓе како со голем да се туркам

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.880
    Пет и пол месеци спијам со будење на секој час :) навика е

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    8.526
    Знам, јас со првото дете го кркав тоа, овој од раѓање е таков ама сега со презаспивањево ми доаѓа на пола саат будење, и не во кревет... барем да спие доле не ми смета, јас сум напатена душа знам што е неспиење и на работа имам одено во тие услови. Ама ова е претеризам дури и за мене. Ама со ова ќе превземам мерки некои само нека пркне уште малце.

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    3.053
    Нема да го презаспиваш ти, маж ти ќе се вклучи во тоа. Тебе те осеќа по мирис. Ама, бидете спремни дека ќе се буди и расонува неколку ноќи по ред, додека не почне да спие убаво. Значи нормално е да се расони кога нема да го добие тоа што му е навика веќе, ама за секоја навика има и одвика. Кај нас 8 ноќи траеше, 4 ноќи спиеше со маж ми, 4 ноќи со мајка ми. Ама од 5тата ноќ почна да преспива..

На happygirl, Feniksgirl, MariaBouli и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.880
    Здравје ко ќе почни да јади оброци, оти кај мене е проблем што денски почна да забушава со цицање од кога воведив ад, и затоа со ноќите се надохнадуваме, нека поцица вака уште некој месец, па после ќе прајме некако, кај издржав скоро 6 месеци ќе издржам уште некое време.

На Simon4e0507 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  14. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    850
    Маж ми е вклучен уште од сам старт. Спиеме заедно 3 на спална и кога се буди тој тапка по газе јас правам млеко или обратно. Спие со цуце некогаш ја бара кога ќе и падне некогаш не но кога ќе се разбуди за млеко и да и ја дадеш цуцлата пак нема ефект. Од вчера воведовме и ручек па ќе видеме дали ќе има ефект. Овие 2 дена бара млеко ама не го допива како до сега

15. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    4.367
    Само да кажам дека автоматски ми се крева притисок кога маж ми се игра со бебе на подлога – седи на телефон, а со една рака и мрда со играчка пред нос.

На Vegegirl, Simon4e0507, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.919
    Допаѓања:
    15.156
    Ти не треба да си во спална, те осеќа тебе.

На LaTama, Simon4e0507 и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    782
    Официјално го достигнав врвот на тоа дека веќе не можам.Психички и физички попуштив.10 месеци со рутини со пратење ww со се по планови ,преку ден е добар навечер ужас.Нема проспиено ни една ноќ овие 10м.Јас не можам веќе да функционирам.И сопругот станува и џабе.Во раце ќе заспие спушти го станува.А секад во креветче спиел од кога е роден.Има ли некој искустбо со др.гуднајт?Или со тренинг?Не можам веќе.

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.731
    Допаѓања:
    19.803
    Доиш или е на ад?
    И преку ден какви дремки има? Пиши ми ја рутината цела како јаде и станува , ако можам со споредба од првото дете да ти помогнам.

19. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    782
    На ад е
    Утро:08 часот(станува и порано деновиве но го држам до 08)
    Млеко ад 08.30 не фаќа
    Доручек 10 часот
    10.30/10:45 прва дремка -12/12.15 станува или го будам
    12.30 второ млеко Ад
    15ч ручек
    15.45 втора дремка -17,17.10ч
    17.30/18ч вечера
    20.45млеко и спиење.
    Заспива веднаш по млекото со цуцла и го легнувам во креветче.
    Ноќе станува накај 2/3 за млеко.
    Но потоа никако не заспива хаос е.Во раце продолжува легни го се дига и стои си прави чучни стани.Мислев од скок ама ај што трае туку и никогаш ја нема преспиено ноќта
    Дополнително пробав порано да легне демек тоа да не му е не,не сака да заспие порано.Немам веќе сила.Рутини секоја вечер од раѓање ни се исти.Со кажување добра ноќ.Темно е во соба со мала светлина за да гледам кај е и со бел шум пуштен низ цела ноќ.Никогаш не сум земала да спие заедно во кревет со нас колку и да станувал било држење и пак спуштање и се така во круг.
    Јаде количински 180/200гр по оброк плус му давам по некоја смока за да се учи да џвака.

20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    3.053
    Мене ми изгледа на океј ова.. евентуално малку порано да стане од втора дремка па да видиш така, зашто последниот буден прозор им е најдолг. Инаку вака ми изгледа океј и ние таков распоред имавме отприлика..