Ако мораш или од х причини решаваш да пуштиш дете во градинка, прости се од правила, од закони, вака пишувало, така пишувало. Појадок околу 8:30 е Околу 10:00 чај или некоја грицка, мини ужина 11:30 ручек После тоа спиење до околу 14:00 Ужина во 14:30 И со сол и запршка јадат и благо и сето тоа. Не викам дека е правилно и дека треба и ти дома да го правиш тоа. Кај нас викаа наутро да се носат гладни децата за таму да го јадат појадокот. Ќерка на таа возраст од околу 10-11 месеци пиеше млеко околу 5:00 наутро и после тоа не давав ништо. Ја носев во градинка. И дома почнавме денот со појадок да го стартуваме. За дремки сигурно имаше повеќе од една додека се навикна скроз. Во градинка викаа воспитувачките помалите што се случува сами да заспијат ги оставаме 15тина мин, колку да се освежат и будење после за да може со останатите во 12:00, 12:30 најдоцна да е заспано.
не ми текнува да сум прочитала и ти имаше карпал тунел? Пиши ми на кратко ако имаш малку време ако успеа да се вратиш во нормала и како
Ох да извини што не пишавме реални искуства туку трендовски мислења... И не сфаќам како ќе падне ако е на средина. И имам многу да кажам на темата вработена vs невработена мајка на бебе ама нема ,ќе бидам лоша.
Во моментов сме со ќере на висока спална. Од една страна е залепено креветчето, од друга спијам јас. Година и 4 м, ниту еднаш нема паднато од кревет. Камера вклучена, некој со неа тера исто дремка или зјапаме во тв или тел. Мм е најчесто во дневна, особено кога е прва смена. Неговата работа не трпи да нема сон. Една грешка, ќе ,, отруе” пола народ. Те читам постојано и ми доаѓа да те земам на гости. Ама најискрено ова. Ако си ми во близина, отворена покана имаш од мене.