Каков тежок ден! @Mariangel Стискам палци за вас ,за се да биде во ред, а да знаеш дека ќе биде Ако не сме тука една за друга да се пожалиме и да си ги кажеме овде маките отидовме со нервите Вечерва го инхалирав синко и сега многу подобро диши и помирно спиеМи олесна ,а богами и него ....Инхалирам јас пуштам апаратот и нормално синко се плаши од бучава и почнува да плаче,но мора да се направи инхалацијата 3 минути работа и ништо страшно ни боли ни пече.Еден по еден сите од фамилијава ми влегуваат во соба (живееме кај мајка ми со плус баба и дедо) и како на фудбал . ,,Остај го детето ,ајде готово,доста е,, ,штракаат и пеат да се смирел .Мене филмот ми пукна и на сите фино лепо им реков да излезат надвор и да ме остават ,да си бркаат работа Оф знам дека тоа се последиците од живеењето во заедница ама пустото кога нема каде да одиме.... И еве до сега ми ,,чадеше,, главата ама ми помина и сега треба допрва да избришам прашина во собава па да си легнам и да одморам малку душа Имајте лесни сништа и добра ноќ на сите
Леле само моето бебе ли се смее на бучава и на силни гласови и тонови? Прееска ми падна капак од тенџере на плочки, мислев го исплашив тој се кине од смеење, грми тој зајдува, тресе земјотрес тој се смее, цел живот вака да ми е весел. Јас немам проблем со бучава, од раѓање е научен на бука.
И ние од кога е роден цело време во галама е со 7 души дома весело ни е ама ете такво е детето или можи скок во развој уште (6+25 е ) незнам што е ова .
@Mariangel побрзо да оздрави, а од операцијата ли ја фаќа таа бактерија во крв или може и на друг начин да се фати? Мојов многу е сумљив и ме плаши, едвај чекам да помине периодов и детево да пркне малку... Несака да јаде, ако јаде повраќа, прееска на ручек кога фати да истура црева на хранилка сите од памет ги извади, кака вода, дали е ова нормално после операција незнам ама ме плаши... Прееска ориз му направив со малку сол и добро е не го поврати, ама му го давав на два пати не одеднаш да не оптеретам желудник. Газана што ни напоменаа да пазиме да не ја искака, ја поплави со пролив доста пати, па и таа ме сеќира. Инаку искочивме со него прошетавме, да го фати воздух малку.. Утре нов ден, се надевам подобар, добра ноќ на сите Сепак се пожалив пак
И мојот се смееше, кога направи 6м и почна и да игра на секоја бучава (миксер, блендер, правосмукалка). Се фенирав пред него, он спиеше. Ама сегаааа уплав од се има, бега и плаче пред да почне да бучи (само што ке ги види). А ако спие сеуште нема гајле, не ја приметува бучавата, си нанка
Нема гајле од фен ама кога му правам каша на нутрибулетот дека многу брчи се треси и плаче ,а сега еве и од инхалаторот
Аууу инхалатор нема шанси, џабе го купив, не брмчи многу ама уплав има од него... Правосмукалката само што ке ја извадам почнува да се тресе, се препотува дури и вика нее нее неее, а како малечок и се радуваше, зашто вака смени, ништо не му згрешила
Хахахаах само сто видов и сајлент пишува на инхалаторов,а мм го купуваше .Да го купев јас ќе беше ,,кај си го нашла овај ,немало поарен,, .А по тел ми вели ако нека плачи тоа е за негово добро е .Ме чека денес и вели ,,мамо ние те чекавме синомарин да ставиш ти тато незнај како ,, .Ах бе мажи...
И син ми се плашеше од се што бучи и плачеше. Почнав да му го правам бучењето забавно. Блендирав каша и му викав еве зелениот Бубу ти прави каша и му правев бууууу буууу... Кога чистев со правосмукалка му викав ајде дојди да го пуштиме црвениот Бубу и да чистиме. Ја пуштав правосмукалката и правев бууу буууу... Сакаш ти да чистиш со Бубу? Ајде да го погалиме Бубу... Ај сега Бубу да спие и така Со фенот, миксерот и инхалаторот иста приказна, сите се Бубу само во различни бои. Пуштаме бел Бубу да сушиме коса, па дај малку тебе да ти ја исуши косата. Види колку убав бел Бубу.. Ајде погали го, ајде кажи му добра ноќ, стави го во фиока и нека спие.. Смешки бев, ама колку го мразеше "Бубу" сега три пати повеќе го сака. Правосмукалката постојано ми е на сред соба, омилена играчка му е. Чисти со Бубу и вика "Дино чисти" "Леле Дино ама си вредеееен" "Ооооо Бубу, Бубу па го гали" пред легнување и добра ноќ му кажува. Кога го прашувам како прави Бубу? Вика Буууу... Бууу и се смее. Има и една расипана плава правосмукалка во двор. Луд е по правосмукалки, таа дури и ја храни. Кине ливчиња, ја отвара правосмукалката и ги става листовите внатре. Вика "Бубу ручка супа" Со деца мора тактички
Period mu e, moevo toj period od site placese, a mu se doblizi covek vriska, poglasna muzika ili galama ic ne sakase, sega na site im se smee, nepoznati zeni vo park go zakacaat im se utepuva od smeenje, edinstveno mu smeta galama navecer koga e pred spienje. Inaku ne place ni od blender ni od pravosmukalka, fenot go obozava, a kaj 6 m od se si placese.
Слушаат ,гледаат ли тв вашите , знаат ли да поседат барем 10 -20 мин без да преговараат , нема раат не знае со ништо да се заигра , едниствено да е во раце во шетање глас нема да пушти. Се ќе речите мало ти е затоа , 5 и пол м сме.
dobro utro nie od 7 sme budni mm go ostqviv da pospie jas standart sobiraj alista dve susari polni imav za sobiranje,spremiv dorucek i sega izlegoa da ja seta malata da zaspie a jas odam kaj edna prijatelka na kafe sama em uspat i masaza ke dobijam oti e profesionalen maser saat dva samo za mene odamna ne sum gi imala, mm vcera izmi sadovite prv pat vo ovie pet godini kako sme zaedno moze i jas premnogu ovekuvam od nego so moeto derenje koj ke me trpi moram i jas nekoj raboti da smenam kaj mene so ova ponasanje go oteruvam od mene da se odalecime mora da smiram topka,ubav den ,pobrzo osdravunje na drcinjata mili.
Aj dobar den. Denes do 8 duri spievme. Posle turbo denot zapnav da usisam pa sto saka neka bide. Tamam vo kontekst na muabetot ao bucava. Koga bese mn mala nisto ne i smetase znaese da zaspie so usisivac so fen. Posle nekoe vreme mn se uplasi id pravosmukalkata i ne ciste pred nea. Denes vikam aj da probam deka mm pravese rucek pa sakase da izleze ao sinko i nemav vreme poinaku da se organiziram. I pustiv nea ja staviv vi detska so brat i ama pa i stana interesno i pocna da lazi po mene i da vika buuuu . Taka da si usisav na raat pa zacistiv kupatilo dodeka ona stoese na masinata za perenje potprena, ima sistem za zaklucivanje "child lock" i si cepkase. Sega da dremne malku da se izbanjam pruzam alista i za nea da spremam rucek pa koga ke stane malku nadvor da iskoristime sonce
Ista situacija, naucen e samo vo race, da go setas, dafaka da gleda, a za toa starite se krivi go razgaluja. A go vidi dedo mu piska za vo race I da go seta nadvor. sega e skoro 8m i poveke se zagleduva veke crtani, gi raspoznava im se raduva, gledaj sto mozes poveke da go zanimavas sednat vo relaksator pred tv, davaj mu igracki,pej mu, skokotkaj go, ako kenka neka kenka po malku nisto ne mu e ako e najaden, naspan. Decata se manipulatori.
Denes e toj den, "ajvar den" Moite I mm otidoa ajvar da pravat, a jas ostanav doma so sinko. Eve on spie,jas mu staviv rucece da krcka I uzivam vo tisinata. Da stane pa ke dojde mm da ne zeme ke odime da se prosetame I nie malku dokaj ajvarcite. Nokeska nesto me zezase, se razbudi vo 1 30 I pocna da vika da pee na cel glas, zaspa tek po saat vreme, ne znam sto mu bese, ne rasoni so mm. Odozdola pa bebeto na komsiite placese jako, abe ludnici
На враќање од Св.Николе идеме право на ајвар, леб и сирење ќе си носиме Лела, ептен сум станала живчана, и галама и народ и гласна музика...сѐ ми смета! Дури и на гости кај мама не ми годеше...вчера двапати и го загорев ручекот на Магде и одвај кутрото дојде до своја манџичка - трета среќа! Ситно бројам - уште три недели па на работа, ако ме држи оваа нервоза до тогаш тешко на колегите мои! Многу ми фали добар сон, беба по цела ноќ си станува и цица а јас станувам сѐ поуморна - мајка бе, тоа ми е! Инаку хороскопски сме мешанац - јас близнаци, мм девица, Магде водолија а Мила лав! Повелете кој се разбира нека коментира! Уште нешто ми е на ум- не ми пасува предтрудничката гардероба, во делот на градите сѐ ми е тесно, мора да се направи добар шопинг а тоа пустото хх...хл скоро и да нема , ум немам во што ќе се оди на работа, ипак треба секој ден да се дотерам!
Јас не велам еве Нема врска мало-големо,до детето е.Ако е с`клетчија(како викаме ние)место да не го фаќа,ќе му одите по г`зот Во комшии иста возраст бебе,исто како вашето.Мирен е само ако е во раце и во одечка положба.Седење јок.И манипулира со сите,а го седнаа во количка веднаш почнува со песна,а седи некој држејќи го,истото. Син ми беше прича бајковита.До 9месеци си лежеше на кревет,мрдаше само за цицање и ама ништо не му требаше да се заигра,флегма невидена беше,како Црногорец.Затоа сега ми наплаќа дупло.Но еве пак сега со своите 2 год.знае еден цел час да си вози со количиња,да вози надвор,да си игра со песок...Компјутер,таблет или слична технологија,користиме многу ретко и тоа не се гледаат цртани,туку нешто што има бои(сега учиме да ги распознаваме),правење форми од пластелин,учење животни,превозни средства. Ајде добар ден...И ние имаме ајвар ден,ама во комшии.Украдивме една тегла,зашто кај нас се смени распоредот,па ајварот остана за наредна прилика. Мислев дека и тоа гајле ќе ми се тргне од глава,но еве денес пропаднат ден,без ручек плус.Среќа ќе прошетаме попладнево. Сончева недела имаме,може ќе биде една од ретките наредни,затоа уживајте мајки!
Dobar den i od nas Bebush bez temperatura od sinokja, prima infuzija i antibiotik. CRP mu e 93 Mi rekoa dobro e shto navreme ste doshle pa ste sprechile neshto polosho Sega ispovrati se okolu mene, go presoblekov i zaspa. Primetiv crvenko na cheloto pod kanilata, viknav sestra vika nema nishto. Po 5 minuti go primetuvam ushte crveno i podueno, pak ja viknav. Vikam izvini stvarno ama aj ushte ednash proveri, i vika aaa da, stvarno ne e vo red Mu ja iskluchi infuzijata i koga ke se razbudi shto ke mu napravat ne znam, ako treba odnovo da se bocka lele nemam sila lugje ako veruvate stvarno nemam sila da izdrzham veke.. Znachi tolku e teshko da go gledash vo ovie situacii i da znaesh deka nishto ne mozhesh da napravish nitu da promenish. Dusha ke mi pukne.. Mnogu izvinete za negativnite postovi, shto da pravam i taka cel zhivot mi stana negativen za shto pozitivno bi napishala..
Ama zosto se izvinuvas kakvi negativni postovi ti se bas edna od popozitivnite licnosti tuka. Mnogu mi e zal sto se izmacivte pak se nadevam deka ke pomine brzo i ke si se vratite doma da si se guskate
Eve me i mene...se oporavuvam od nekolku deshavki doma, koi sreka sto se slucija, zatoa sto rabotite pocnaa da se sreduvaat na podobro za mene. Nekogas bilo potrebno covek da eksplodira, da si kaze se na srce sto mu lezi, pa davse osvesti okolinata. Pak jas gotvam za mene, mm i sin mi, jas peram, peglam, jas sama si go cuvam sinceto, jas cistam, ama sega mi e mirna glavata. Nikoj ne se osmeluva da mi rece nemoj vaka ili nemoj taka, zosto place, ova li ke jades i slicno. Nikoj ne se osmeluva bo soba da mi vleze... A najbitno od se e sto za prv pat mm me poddrza i razbra sto pravel do sega. Izvinuvanja, ova ona, stvarno nema potreba, se e veke napraveno. Imajte ubav den. Jas konecno imam ubav vesel i razigran den!