Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    8.117
    @Stone одамна неам пишано тука, ама си читам, си враќам филм кога бев тазе мајка.
    Искрено бебињата thrive on routines, Ама пробај да ја направиш по него рутината, а не по книги, правила саати.
    Секаде пишување дека бањање пред спиење моето се расонуваше мислиш 7 сабајле е..
    И не биваше, ја бањав за да продолжам wake windows После последна дремка.
    До 4 месеци спиев со неа..
    На гарнитура... Она на танка перница за да е доволно тврда подлога, јас искривена на скоро половина под неа, за да не ја смачкам..
    Кога ми рекоа супер напредува не ја буди ноќе, тогаш се префрлив на креветче, траеше транзицијата Ама успеав..
    Муабет ми е, пробувај како на бебе му одговара, пошо верувај ќе се распаднеш од умор..
    А и те читам затворена дома... Воопшто не излегувате?
    Свеж воздух и те како влијае на сон...
    Не знам од каде си, но верувам тука ќе најдеш некој во твоја близина, пробај да се дружиш..
    Не со мајки што ти солат памет туку некој што те сваќа..
    Ете и свекрва имаш што ја вежбаш да чува.. Пола саат излези сама...
    Така ќе ја научиш уше побрзо..
    Не е страшно и да поплаче, и да му е наугодно.
    Знам дека сум една од милион што те советуваа, ама ств паника ме фаќа мене кога те читам.. Не е жал, паника е дека ќе ти ескивира ситуацијава во неш полошо за тебе, не за бебе, туку за тебе...

@LiquidLuna
    Она за родителство што си пишала ме потсети.. Ми ѕвони маж од пред чаир испадни на џам Да ја видам.. Ауу не ако мрдне нагло и ми рипне..
    Бебе повиено, од 2 дена, ќе ми рипне :D

На Stone и LiquidLuna им се допаѓа ова.