Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.231
    Допаѓања:
    205.303
    Јас би одела, не е толку мало, а и со постојано чување дома нема да и' направиш добро. Што ќе биде кога ќе се замеша во колектив? Претпоставувам за брзо ќе ја пуштиш во градинка, па потребно е колку толку да има претходни контакти со луѓе.

Башка другарката со недели да е заразна не може, сега ако има компликации од грипот е друго, ама заразна сигурно не е после толку време.

Не сакам да ме сфатиш погрешно, ама бегањето од дружби само од страв за детето, не е баш добро за имуниот систем. Не велам да го однесеш директно кај некој болен со температура и да му дише во фаца, ама па цела зима да ја преседиш дома во страв, и тоа не чини. Разболувањата мора да се поминат, тоа е неизбежно. Грип е нормално да има овој период, најбитно е да се јакне имуниот систем. А јакнење со суплементи не е начин. Мешањето во колективот има важна улога во градење на имунитетот.

На 1209 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    9.742
    Сите препораки се да не се меша во затворени простории со луѓе, не знам зошто некој би правел спротивно…
    Моите едвај глава кренаа од грипов, не е наивен и сигурно не им помогна за имунитетот.

На Marijanche33 и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.546
    Во слична ситуација сум и јас и со исти мисли. За нејадењето, не дека ништо не јаде ама на прсти се бројат работите кои ги јаде и количината е мала. Нешто сака мазно, нешто со парчиња, многу е пребирлива. Како почна со вадење заби така се помалце и помалце има апетит, а верувам влијае што сум со неа цело вееме и знае дека ќе цицне ќе напуни меше. Пробав и јас да намалам подои и ништо не смени, само ми стагнираше со килажа а исто беше со (не)адењето цврста храна. Ова е една од причините што јас земав неплатено отсуство и ќе ја чувам до годинка, другата е што е зима со вируси па подобро да почне на пролет во градинка место сега. И секако сега е пикот на сепарациската, се надевам до годинка ќе се поднамали. За проодување до годинка тешко, мојава е тромавка ама се надевам барем поподвижна да стане и посвесна да почне повеќе да раБира да покажува.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.231
    Допаѓања:
    205.303
    Грипот никогаш не е наивен. Поголеми се шансите од автобус или од градинка да се разболи, отколку од таква собиранка. Па сигурно таму нема да оди некој што има температура и се чувствува лошо.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.365
    За проодувањето поголемата на 11 м негде ми прооде затоа го спомнав. Ама како и да е доволно е што се посвесни.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.546
    Ех ништо не е сигурно, еве јас разбрав конкретно на мекиците за ќерка ми дека дошол пријател со стомачен вирус. Значи возрасен разбран човек што стварно не разбирам зашто и како си решил да дојде
    да да има дечиња и порано, општо за мојава реков дека јас не се надевам да биде пошто еве 9.5 а уште не лази убаво, само војнички. Ама секако побитно ми е да е посвесна

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    650
    Сметам дека не е баш неизбежно и задолжително да се соберат сите вируси и грипови за да се гради имунитет.
    Може да се помине зимата и без поголеми разболувања.
    Грип не врви брзо и наивно кај возрасен а не пак дете, во случајот на Стоун 10/11м бебе.

Доколку се има можност да се избегнуваат гужви и групирање подобро тоа отколку да си ја ака главата по болници со недели потоа.

На Stone, fragaria и Ladyme им се допаѓа ова.
  8. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    841
    За оние кои сте имале жена дома која ви чувала деца, дали кога не го чувала пола месец сте и исплаќале цела сума?
    Во случајов почеток на месец беше ослободена дека таа имаше потреба, на крај на месец заради одмор што ќе користиме и нема да сме дома. Таа вика без разлика требало цел месец да и се плати.
    Ме интересира искуство дека ми тврди дека сите жени така правеле. На крај на денот сакаме да сме коректни ако е стварно така, ама и сакаме да провериме да не е манипулација.

Последна измена: 21 јануари 2026 во 20:44
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    6.421
    Јас сум плаќала цел месец. Исто како мене што ме плаќаат кога користам денови од одмор

На Трагедијаупмм, Simon4e0507 и marrisa им се допаѓа ова.