Јас би одела, не е толку мало, а и со постојано чување дома нема да и' направиш добро. Што ќе биде кога ќе се замеша во колектив? Претпоставувам за брзо ќе ја пуштиш во градинка, па потребно е колку толку да има претходни контакти со луѓе. Башка другарката со недели да е заразна не може, сега ако има компликации од грипот е друго, ама заразна сигурно не е после толку време. Не сакам да ме сфатиш погрешно, ама бегањето од дружби само од страв за детето, не е баш добро за имуниот систем. Не велам да го однесеш директно кај некој болен со температура и да му дише во фаца, ама па цела зима да ја преседиш дома во страв, и тоа не чини. Разболувањата мора да се поминат, тоа е неизбежно. Грип е нормално да има овој период, најбитно е да се јакне имуниот систем. А јакнење со суплементи не е начин. Мешањето во колективот има важна улога во градење на имунитетот.
Сите препораки се да не се меша во затворени простории со луѓе, не знам зошто некој би правел спротивно… Моите едвај глава кренаа од грипов, не е наивен и сигурно не им помогна за имунитетот.
Во слична ситуација сум и јас и со исти мисли. За нејадењето, не дека ништо не јаде ама на прсти се бројат работите кои ги јаде и количината е мала. Нешто сака мазно, нешто со парчиња, многу е пребирлива. Како почна со вадење заби така се помалце и помалце има апетит, а верувам влијае што сум со неа цело вееме и знае дека ќе цицне ќе напуни меше. Пробав и јас да намалам подои и ништо не смени, само ми стагнираше со килажа а исто беше со (не)адењето цврста храна. Ова е една од причините што јас земав неплатено отсуство и ќе ја чувам до годинка, другата е што е зима со вируси па подобро да почне на пролет во градинка место сега. И секако сега е пикот на сепарациската, се надевам до годинка ќе се поднамали. За проодување до годинка тешко, мојава е тромавка ама се надевам барем поподвижна да стане и посвесна да почне повеќе да раБира да покажува.
Грипот никогаш не е наивен. Поголеми се шансите од автобус или од градинка да се разболи, отколку од таква собиранка. Па сигурно таму нема да оди некој што има температура и се чувствува лошо.
За проодувањето поголемата на 11 м негде ми прооде затоа го спомнав. Ама како и да е доволно е што се посвесни.
Ех ништо не е сигурно, еве јас разбрав конкретно на мекиците за ќерка ми дека дошол пријател со стомачен вирус. Значи возрасен разбран човек што стварно не разбирам зашто и како си решил да дојде да да има дечиња и порано, општо за мојава реков дека јас не се надевам да биде пошто еве 9.5 а уште не лази убаво, само војнички. Ама секако побитно ми е да е посвесна
Сметам дека не е баш неизбежно и задолжително да се соберат сите вируси и грипови за да се гради имунитет. Може да се помине зимата и без поголеми разболувања. Грип не врви брзо и наивно кај возрасен а не пак дете, во случајот на Стоун 10/11м бебе. Доколку се има можност да се избегнуваат гужви и групирање подобро тоа отколку да си ја ака главата по болници со недели потоа.
За оние кои сте имале жена дома која ви чувала деца, дали кога не го чувала пола месец сте и исплаќале цела сума? Во случајов почеток на месец беше ослободена дека таа имаше потреба, на крај на месец заради одмор што ќе користиме и нема да сме дома. Таа вика без разлика требало цел месец да и се плати. Ме интересира искуство дека ми тврди дека сите жени така правеле. На крај на денот сакаме да сме коректни ако е стварно така, ама и сакаме да провериме да не е манипулација.