Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    687
    Само моето бебе спие ко зајак со газот нагоре а нозете свиткани?

Туку нешто си мислам деновиве.Дали после одреден период отрпнавте на кенкање и плачење на бебињата?Не зборам за игнорирање туку пример почна свеки да го чува но кенка плаче по мене чим ме види и ептен ми е тешко.И сум приметила чим заплаче одма го зимам во раце немам трпение да почекам.А кенка за се живо и диво.За месец дена ќе славиме прв роденден и крштевка и си викам ако почне да плаче на крштевка како да останам мирна и воздржана...

Едит:Веќе три дена по ред се буди после 1 час од заспано навечер со страшен плач и солзи.Чим го кренам и му ја вратам цуцлата се смирува веднаш,но во тек на ноќта е исто чим му ја нема цуцлата плаче.Претходно ќе заспиеше ќе ја плукнеше.Му искачаат две двојки пробиени горе му давам осанит и гелче но не знам дали е од нив.И претходно се будеше многу ама сега со солзи страшни

Последна измена: 27 јануари 2026
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.275
    Допаѓања:
    8.860
    @Stone , многу време ми требаше ама после 2,5 години веќе сите кемкања, врескања за глупости на игнор ми се.

Не зборувам за паднала, се повредила, па плаче. Не зборувам за моменти кога е настината, тешко и е нешто па плаче. Тогаш го има цело мое внимание, мазење, гушкање.

Зборувам за плачки од типот оти сме ги собрале коцките, а не требало. Оти врне надвор, оти лепчето било на пола пресечено, а не цело... Такви работи кои мене ми се банални, за неа е крај на светот и толку. Оставам да си поплаче, се гушкаме, си кажуваме што и како требало и толку.

На 1209, LiquidLuna, Anie93 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.896
    Допаѓања:
    36.128
    Среќен роденден принцезичке. :inlove::l:

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.731
    Допаѓања:
    20.677

Зошто е надвор ноќ, а не е ден.
    Зошто е ден, а не е ноќ.
    Зошто треба да оди во градинка, зошто треба да оди дома од градинка.
    Зошто денес јаде ориз, а вчера барал ориз ама имало боранија манџа.
    Зошто треба да спие, зошто го будам после од дремка.
    Зошто да излеземе надвор, зошто да влеземе дома.
    Зошто нема зелен багер туку има и жолт, и црвен, и син, и портокалев ама ете он баш зелен сака.
    Зошто не можам да изведам скок со петокрака на една рака додека му давам да јаде а и исто времено редам коцки и бојам на масичка....

Жими се речете дека е период и дека ке помине пошо скренав начисто

На 1209, Amore.Mio, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    5.732
    Среќен роденден :inlove::inlove::inlove: ја видов на инста преслатко колаченце - роденденка главна :l: да е жива и здрава!

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    5.732
    Добро утро, ќерка има запче :inlove: грепкаааа искача, ајде давајте предлози за колачиња убави од каде да нарачам а да не е доставата на 16ти септември хахахх ова ептен бизнис било бе а ја не сум знаела кај и да пишав ми кажуваат термин по 10ти февруари.

Сеа да и простам за сите плачки оваа недела дење ноќе и да се спремам за уште неспиење зошто треба да ги извади сите заби наредниве 2години :rofl:

На Надеж♥️, LaTama, Noemi и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.079
    Допаѓања:
    18.455
    Добро утро од мене :sun:
    Ноќеска сум спиела 5саати на рати ама добро:rofl:
    И една од ретките вечери да цица на 2часа, обично е залепен за мене со саати на цицање и саат му е макс.
    Уште со бљуцкањево не знам што ќе правиме, па и повеќе од бљуцкање е ова. :whew:
    Ме плаши валјда му е физиолошки нормално и ќе мине (fingers)
    Мн е мрзливо само да јаде и да спие. Сега ќе го станам да вежба да се развива моторно :rofl::rofl:

На Carolin. и QweenSM им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.079
    Допаѓања:
    18.455
    ќе ти пуштам линк. Братучетка ми ми ја кажа јас немам нарачувано ама зошто е приватен профилот да не го објавувам тука:) да ги вади со лесно и да се бели како бисери:l:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    1.927
    Јас ќе ти кажам иста возрас ни се,јас се породив точно на 2 години разлика,мене ми е претешко по што сум скоро сама со две.Малата воопшто не го прифати и еве една година подоцна сеуште е љубоморна и го мава,бутка и што уште не.Исто имав проблем во градинка почна љубомората и таму да ја искажува,да апе деца,сега почна да го прифаќа малку од малку кога почна да игра со него.Само гледај да не го испуштате да има внимание колку што може повеќе,по што многу се осетливи и се во таа возрас кај што незнаат добро да си ги искажат емоциите.Не му менувајте навики,ако оди во градинка да продолжи.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    1.629
    Мислам дека твоето е тука некаде возраст со моите. НЕПОДНОСЛИВИ СЕ цело време плачење, кенкање, земи ме у раце, неможам да какам, а зашто, што е тоа , а кој , ќе пијам вода му даваш вода ја турка чашата не пијам, у 2по полноќ ќе јадам житарици...
    Плус се болни веќе скоро месец и незнам што да правам веќе со нив, Еден ден добри , другиот ден пак темература, машкото од вчера пак се жалеше на увото и пак цела ноќ со температура беше.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    39.197
    Период е и ќе помине. :D
    Приметив дека како наближуваше накај 4ката, почна да прифаќа логични објаснувања.
    Е единствен проблем шо остана е "Зошто е ова за јадење?"
    Значи, секој ден доаѓа и има за ручек нешо рандом, ама таа 40 минути се расправа со мене Зошто тоа сум го направила.
    Зашо не те прашав тебе, ти у градинка беше, затоа 8)

Се мислев да ја прашувам шо би сакала за јадење од сабајле ама ќе си ставам беља на глава така осеќам, па си преќутев :tmi:

Мм вчера и рече, така поостро малку - Софке, не можеш да наоѓаш маани кога некој друг готви. А ако сакаш да јадеш баш тоа ти шо сакаш, стани и напрај си. И го гледа озбилна и му вика Деца не фаќаат ножеви, како да си направам А? :rofl:

На 1209, Vegegirl, Tulip023 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.618
    Допаѓања:
    26.413
    И мојава така спие. И јас така сум спиела како мала.

Се додека знам дека не кенка и плаче од болка, нека кенка. Кенка за се и сешто.
    Кога ја чува друг, излагам. Мада сега си седи и игра со други, а јас сум присутна.

За крштевка на 8 м, рикаше, ама нема на попот од раце да му ја зимам. Кратко трае тоа. После јас си ја облеков и си ја држев јас цело време. Плус време за спиење и беше, па си заспа и скоро цел ручек во ресторан го преспа.

За цуцето, мојава сама си го зима ако и е паднато. Ако неможе да го најде кенка, ама одма и го ставам и си продолжува.

На Stone и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.618
    Допаѓања:
    26.413
    Бели бели како бисери да ги реди :inlove:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    5.732
    Имам деугарка сега ќерка и ќе прави 3 во март, беа на гости пред некој ден - уста не затвори / зошто вака прави бебето/ зошто не зборува бебето / кога ќе оди/ ќе нана сега или после/ ајде да го шетаме (highfive) и на секој 10мин одеше кај мајка и и викаше мама кога ќе имаме ние вакво ново бебе :D:D:D ново бебе :D:D:D се пресмеавме другарка ми вика веќе не ја носам маж ми ноќта ме нападна за второ :rofl: ама да уста не затвори два саати :* брбливка

На 1209, LaTama, le.soleil и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.172
    Допаѓања:
    39.197
    Тоа брботењето не поминува со годините, само да знаете :D
    Кој си брчи од раѓање, уста нема да затвори. Мене мајка ми ме молела 5 минути да ќутам, јас сум броела на глас у друга соба. :D
    Иначе ќерка ми тантрум имаше кога дојде другарка ми со бебето.
    Абе на цел глас со плачење САКАМ СЕСТРИЧКАААААА (facepalm)

На 1209, Tulip023, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.011
    Допаѓања:
    5.732
    Хахахаха другарка ми нејќе второ дете и превртуваше очи два саати а вечерта и со маж и дома ја бистреле темата зошто не или зошто да :rofl: Малата е преслатка ама жива и здрава нека е ушите ми зуеа цела ноќ после хахаха и мојава е гласна од бебе на подлога лежи и сама си раскажува со играчките нешто по нејзино цел ден, со некои слатки гласчиња хаха сега ми е слатка ама знам дека за година дена ќе биде хаос

На Carolin. и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  17. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    20
    Здраво мајки, дали би можеле да ми препорачате некоја книга за бременост/доење/бебе која ви била многу корисна и од каде сте ја земале? Првородка сум и би сакала малце да се едуцирам пред да стаса бебуш. :)

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    14.798
    Ќе сакаш да се фрлиш од тераса.:tmi: Не прашувај од каде знам.:bandit:

На Anaroz1, Simon4e0507, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  19. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.453
    Среќен роденден, најсреќна да е и да ве прави цел живот горди родители! :party:
    Многу сте биле слатки за роденденот :hug::inlove:

20. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.453
    Да ги реди како бисерчиња :inlove:
    Ние нарачавме од овде и задоволна сум. https://www.instagram.com/mamashomemadecookies?igsh=MWRwN2t5cGN3cXdscg==

На Baby warrior и MariaBouli им се допаѓа ова.