Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    7.668
    Нити можеш да игнорираш цело време нити си пак цело време да им викаш нешто. Ете бидејќи со малиот лежиже во болница, поголемиот е со мајка ми. Незнам дали не е толку свесна или така и одговара абе цело време од 8 наутро додека да дојде маж ми од работа телевизор му пушта, друго секој ден помес му прави .Дури и слики ми праќа како види како јадеме и башка кога ќе побара јадење таа ќе извади од благо и мисли завршила работа. Ама еве нити имам сила сега да расправам, нити имам избор некој. Си прават како што си сакаат.

2. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    423
    Многу добро те разбирам, бидејќи слични коментари добивам од мајка ми. И многу се трудам да ја сфатам зашто многу ја сакам, многу сме блиски и знам дека не и е намерата да ме повреди или навреди, но некогаш многу тешко ми оди.
    Јас сум преку ден најчесто сама со бебето и е многу приврзано со мене, што е и нормално. Имаше една ситуација, кај нас беа и мајка ми и татко ми и свекор ми и свекрва ми и по некое време бебо почна многу да кенка, го земав во спална, се смири и пак се вративме, но штом дојдовме во дневна се растревожи и го вратив во спална. Штом ја затворив врата од спална одма се расположи, почна да се смее, да гуга...и мајка ми по некоја минута дојде да види дали се е ок. Кога го виде одма почна да збори, леле бабе многу ќе ти е тешко кога ќе тргне мајка ти на работа, како ќе одиш ти во градинка, многу, многу ќе е тешко, само со мајка ти си најрасположен... И многу пати ми го има тоа спомнато тоа, и никогаш не ми паѓа сеедно, поготово што на 8 најкасно на 9 месеци ќе мора да почне во градинка, зашто немам друг избор. Многу ми паѓа тешко кога ќе ми каже многу ќе е мало за во градинка, како јас да не сум свесна за тоа.
    Јас мислам дека ова време што го имаме со бебињата треба максимално да си го искористиме и да им бидеме најпосветени, и некако нормално и логично е дека ќе бидат приврзани за нас. И свесна сум дека и на двајцата ќе ни биде тешко, ама не ми треба некој постојано да ме потсетува на тоа или да прави да се чувствувам дека правам нешто лошо со тоа што му се посветувам. И кога ќе ми почне некој таков муабет ја имам и директно прашано која и е целта на муабетот, и ми кажува дека не мисли лошо, дека само се грижи како ќе му биде кога нема да може да сме постојано заедно...ама не знам, не ја сфаќам секогаш. Само се трудам да не ги премислувам многу тие коментари и да ги прекратувам таквите муабети.

3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    3.790
    Хелоу мај фелоу систр, секој пат кога ќе пишеш се препренаоѓам во пишуванката. Каков ханзапласт залепи? мојава одлепува ...

4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.782
    Изгледа само јас маната во умот убаво ми иди кога ќе ми речи мајка ми "леле нема да можиш да мрдниш од ова, залепен ќе е до тебе " ќефој сум ко ќе го слушнам овој муабет, лепенка на мама најубава :rofl:
    А не знам оти така ми вели кога синко кај сите оди и се смешка со сите, ваљда мајчински вирус е, мора сите да го повторуваат :lol: