Алал да ви е како успевате од сѐ да направите хаос. Ај сеа земете и препрочитајте се пак. Тоа што “ВИЕ” не би го направиле, не значи дека и некој друг не би го направил. Се надевам во блиска иднина ќе намалите со предрасудите.
Гледај, ништо не правиме хаос не знам зошто толку сте осетливи на темава за се, секое мислење го сметате за споредба или за напаѓање и осуда, некои мислења се еднставно тоа, мислења, не бидете толку кревки на мислења различни од вашето. Ако јас сум сигурна дека за мене трошење 2000 евра на роденден е непотребно и баналност ниедно мислење во кое се вели дека е оправдано и радост нема да го осетам како напад и осуда кон себе.
А што ако е на млеко цел ден? Млеко е примарна храна кај бебе, а нејзиното иако е со оброци, млекцето сеуште е главно. А и да не е бебе, и над година изглегуваат заби па е повеќе од често борба за залак во тек на денот дете да изеде. Со набивање грижа на совест кај веќе преморена мајка сигурно нема од помош да и е.
Да се пронајдов, зошто не сум глупа и јасно ми е на кои мислења целите. А вие зошто се пронаоѓате навредени и осудени од некој небитен лик на форум? А и на крај и да мислите дека е осуда што сметам дека некој што потрош 2000 евра на роденден е лудост, зошто не може едноставно мислење да се сфати како мислење туку одма како осуда?Зошто ви е толку кревка самодовербата да ви биде битно мислење од некој лик од форум и секое мислење различно од вашето го сметате за осуда? Темава се претвори во тема на која треба човек да гази на јајца за некој да не се навреди.
Ми збориш мене за пронаоѓање и увредување, а ти истото го правиш. Што ти е битно моето мислење тогаш? Само форумски лик сум.
А што да и кажам терај така, супер си направила? Подобро реални да сме една со друга. Јас и кажувам баш дека не мора да готви и со готови каши да заврши работа, нејзе поише и било за купечката храна. За другово не се согласувам дека на 8м треба да е цел ден на млеко само. Не сум на форумов да ме тапшаат по рамо и да ми викаар колку сум супер за тоа имаме другарки
Не ми е битно ич, не зборам за мислењето што го даде погоре кога прашаш зошто сме направиле хаос, зборам за мислење на пример кога некој ќе рече дека смета дека тв е апсолутно лошо за дете, а јас пуштам тв на моето и одма се навредувам како некој мисли дека е подобра мајка од мене. На тоа мислам.Не знам зошто темава стана потреба за се да се оправдува човек и да се брани.
Не трошам 2000+ евра на роденден од едноставна причина оти немам, а да земам кредит за тоа немам намера. Ако некој потроши, нити мене ќе ми смени нешто, ни ми е криво, ни ништо. Од аспект на родител сакам се да му овозможам на детето. Од аспект на дете посебно едногодишно сигурно ни нешто ќе му промени забава од 100 евра или од 2000, ни нешто ќе памети. Од аспект на финансии на оваа т.е не на оваа возраст туку пред повеќе години многу повеќе ќе ми значеше моите да речеа еве ти Х пари што ти ги собравме, отколку забави од толку и толку пари. Пак ќе речам, не значи дека некој не му чува или штеди или не би му дал на детето сега или во иднина. Не знаеме и што носи иднината во краен случај.
Треба да почнете да разликувате искажување на свое мислење и преференци од осудување на тие што мислат и прават поинаку. Едит: да се појаснам, на темава конкретно мислам дека има многу осуди кон тие што потрошиле повеќе и правеле поголема забава. Фала богу секој си ги разбира парите што ги има и си ги троши како сака. Барем за вакво нешто нема правилно или неправилно, нема потреба да се напаѓаме
Имам јас и готови ама секако слабо јаде ,повеќе ми беше апсолутно не можев да се потрудам глава исправено да држам и да ја хранам. Фала ти Убаво е да сме реални ,си ме читала дека не јаде ни купечка ни правена...не знам како да ја натерам шо да правам веќе уште на глава не застанав. Е вчера немав сила ни да се потрудам . Немам никого... затоа и успевам да сум толку активна овде Чисто онака не сакам ни сожалување ни тапшање. Ништо не сакам
Ама ете мене ова не ми е јасно, каде виде директна осуда на оние кои потрошиле многу, што пуштиле тв, што бебињата ги успивале вака или онака, што доеле или не доеле? Никој не осудува директно никој, секој кажува мислење. Јас мислам дека 2000 евра за мене е лично е залудно трошење пари за роденден и нема никогаш да ги разберам родителите кои што даваат, ова не е осуда, ова е мое мислење, ако тој што дал се осети осуден јас не сум должна да ги оправдувам неговите чувства, т.е. Не сум должна на темава за се едно нешто да газам на јајца оти некоја мајка ќе се осети навредена. Тоа е исто како и на социјалните мрежи, кога велите дека ви влијае дека некоја мајка го рани детето златно јајце и се осеќате како лоша мајка оти вие не. Исто е. Научете се да не бидете толку осетливи на небитни ликови од форум.
Намалувај цицање инаку поголем проблем, не знам каков ти е планот пример ако ја пушташ во градинка ќе ти прават проблеми. Замисли да треба некој да ја чува ден два три..ова се реални работи. Како идеја остави ја со маж ти 3-4 часа он да и даде..нејзе и е полесно да цица очигледно и затоа.
Ќе бидете поупорни сега не се враќаш на работа? Што ќе правиш тебе породилното ти завршува за 2недели?
Милионерите кога прават родендени кои исто така чинат милиони за своите деца, не ги разбираат парите, ама ти им ги разбираш. Троши кој колку може или сака да приушти. Роденденот ќе помине и со 100 и со 5000 евра. Не ја гледам потребата во чудење зошто некој дал волку, некој онолку. Би рекла дека моето дете според моите пресметки ќе има многу повеќе ако не и 10 пати (и тоа е малку) повеќе од тоа што јас го имав за почеток на самостоен живот. Ако веќе си засекирана за иднината на децата чии родители потрошиле нешто повеќе за првиот роденден.
Па тоа чудење како толку ви се дава, па не ги разбирате парите, па не знам што. Како што кажа членката погоре, ако е обратна ситуацијата и да се напише истото за некои што поскромно можат и/или сакаат да прослават, ќе биде тогаш осуда а вака наводно не е… Ниту различните размислувања ќе ме навредат ниту ќе земам за зло ама мислам дека многу осуди и индиректни навреди тука се маскираат како “сопствено мислење што не треба да ги додирнува другите”.
Не ми скоривај јадови Од градинка немам одговор ,од работа немам одговор ,детето не јаде Ми се бега од кожава
Па тоа ти кажувам затоа не те тапшам кога еден ден ќе ти е на цицање. Затоа што 100 чекори назад ќе те врати. Детенцето сигурна сум здраво си е право си е , само сфатило дека е полесно оно А ти НА Од утре почни намалувај доења, зголемувај храна. Гладна во градинка нема да ја чуваат ќе те бараат да ја земаш