Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро мајки.еве си пијам капучино па да ви пишам.синко го однесов во градинка денес по два саати ке седи ако многу плаче ке ми се јават.Дефинитивно тројките го мачат ке излегуваат ама несе знае кога.Синоќа ни донесоа дрва не е страшно веќе еден проблем помалку така вика мм.Сега да фатам нешто работа.
    Убав ден мајки и чувајте се..

На tina-63, Kaetana, SpangeBob и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @mariz а ве пратија да направите испитувања? Ако не се најде причината може постојано да се појавува.
    Мене ми личи на уртикарија.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Еве денеска ми рече педијатарот да не прати на детски имунолог, врска немам јас каде да се обратам...

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Тоа е за автоимуни заболувања. А во биохемиска лаб? Барај се' да испитате, тоа алергијата е многу непријатна работа.

На Girl-Rabbit, Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    107.865
    Си се пожалив и во 40ка, многу бре јадам :( Од сабајле до кај 7 саат само ми се јаде, се воздржувам и пак успевам да нагнетам сенешто. Затоа сега си пијам кафенце и не одам по леб, да не паднам во искушение да ја начнам теглата мед и новиот путер. У тоа име ставам уште едно кафе!

Ќе ме дружи некоја на хроно?

На Kaetana, M&M, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки колку време може да стои измолзено млекото..Дали некоја оставала млеко по 24 часа..На брат ми сум на свадба па ке треба да се измолзам и да оставам млеко..Искуство некоја ако има која оставала подолго време измолзено млеко..Некако страв ми е..

7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јадам та маф правам...нон-стоп сум гладна и само на храна мислам! Бебето е скоро 8, активно цица дење - ноќе и на тоа си го оправдувам апетитот!
    Се мислев за УН диета, ама ми е страв, прво за млекото оти беба на 7+ е над 11 кг 73 цм (3 недели не е мерена) и си сака убаво да има млекце! А плус тоа имам проблем со тироидата и др. автоимуни заболувања па нз колку ми е паметно ... Си мислам дека за 3 недели тргам на работа па таму во ред ќе се ставам оти до 3 нема можност да "влезам" во фрижидерот ...а уствари и во предтрудничките алишта :x(facepalm);(!

На Kaetana, Mi-Ma, SpangeBob и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    139.687
    Jas jadam i slabeam. Veke sum poslaba od pred bremenost. A jadam gluposti sendvici pici tostovi. Retko da zgotvam. Radi bebe jadam mn ovosje i salati ama toa na trcanka samo. Koa neam vreme pijam kupecki sokovi kolku za vitamini. I po 3 kila voda najmalku. Bebe e skoro 9 kila i i treba mnogu mleko...za 10 min prazni grada. Epten lakoma.

Pagam u depresija bebe ne saka shishe i ne znam sto da pravam....

На Kaetana, Mi-Ma, Mama Maja и 7 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.866
    Допаѓања:
    141.961
    @M&M se pronajdov vo delot od tvojot post za toa sto si i viknala na malata.I jas taka 2-3pati imam napraveno do sega i posle se nerviram,se kaam i glava me bolu od nervoza.Stanav mnogu nervozna i nemozam da se kontroluram a ic ne sakam taka da go rastam deteto.Ama site problemi i nervozi do sega si go napravia svoeto,samo toa dusice ne e krivo sto jas stanav extra nervozna i extra panicarka.Ama neznam kako da se smenam.
    Inaku malata pak mi nastina,uste ne bese skroz ozdravena od prethodniot pat i sega pak.Noseto i tece,potkasluva i place .Se osekam kako najlosata majka na svet.Na pocetok mislev deka dobro se snaogam ama kako mine vreme se poveke mislam deka ne me biduva za ovaa "zivotna uloga".i mnogu mi e tesko za toa.
    A plus i starite okolu mene koga ke pocnat da me preispituvaat -"uste li ne si dala sokce" , "mora sokce da pie", "mnogu si ja oblekla" , "malku si ja oblekla,i studi".....e togas mi e kapak na se.
    Se nadevam ke pomine ovoj period ,deka ke bide podobro.Dobro e sto bar prosetavme vikendot,ja razmrdav malce sekojdnevnata monotonija...

На Kaetana, SpangeBob, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    107.865
    Алал да ти е, јас суп на иста тежина од пред бременост ама изгледам ко да имам плус 10 :( Со шише стварно не знам како да ти помогнам, можеби Чико шишено ќе го фати, го гледав скоро баш личи на града, најслично досега што сум го видела. Ние немаме гајле, имаме поише видови и лесно прифаќа, моментално најубаво ми пие од оние на Беби лав од ДМ, и откажува љубов на меделата.

Уште нешто ме мачи, многу ми се намали млекото од циклусот, за орв пат по долго врме едвај да измолзам 100мл од двете гради, а молзев по 100 лд една :( ќе удрам сега на екстра течности, на млеко и јогурт, ќе сварам една супа пилешка, само да се врати млекото. Така може и да се вратам во ред со килажа, ќе пијам течности, нема да јадам глупости, насабајле овесни и ќе доведам во ред малце апетитот.

Епа ај да се фатам за кујната :)

На green.eyes, Kaetana, Angel.Heart и 4 други им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    37.281
    Blazesi vi vam majki,sto jadete i slabeete. Jas voda da se napijam,za mene se fakja. :) I dete seuste cica,i koga cicase aktivno jas pak nikako da simnev nekoe kilce. Se si mislev deka imam nekoj problem,koga i pokra iscrpuvacko doenje,jas ne slabeev. Uspeav posle 2god od poragjaj da se vratam na stara kilaza,no ne mozam da se opustam,vednas ke se naduvam. I povtorno sum na UN,sakam uste barem 6 da namalam. Lugevo okolu cesto mu se smeat,kako sum zelna da probam nesto,mu stavam granica na organizmov za greota :)Kako da probas,koga vednas se lepi na zadnik.
    Denes,kako i sekoj obicen den,cistenje po doma,popladne vnucite od sin mi,sekavam deka dzabe cistev,no mnogu se radosni koga se site zaedno,posebno malovo,gi ovozava batkovcite.
    Ah da,kremot za potpareno,e navistina odlicen,za eden den cisti crvenila,i vredi site majki da si go znaat,i ako imaat moznost da si go kupat. Go ima samo vo apteka vo Prilep,Remedija,pozadi postata,i go pravat tuka,ne go zemaat od drugo mesto. Prezadovolna sum.Mast za potpareno,e imeto. @Girl-Rabbit
    @mariz vidi mila,ispitajte se,ne se otkazuvaj,imam mnogu loso licno iskustvo od tie nedootkrieni alergii,mnogu lesno i brzo idat do disni patista,pa astmi ne daj Boze,opstrukcii. Do tamu stasav jas,srekja iscezna sama po sebe,no godini stradav i si nalepiv trista drugi bolesti.
    P.S Ajvarkite od vcera/denes da stavat po edno sliko,da vidime kakvi domakinki sme :)

На ZRNO, zuto, coconaut и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Ќе ти пратам во лп слика од кремчето да видиш и како изгледа да не го рекламирам тука :) Ние еве од кога е роден му го ставам на газето и никако му се нема појавено црвенило( од павловичева му се вцрвуваше обавезно) инаку е 200 ден ,а трае одпилика месец дена

На Mama Maja, Mari*, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    И јас за тоа кремче кажувам

На alana и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Лелее мајки незнам од кај да почнам..Синко цела вечер не спиеше плачеше пискаше па ја разбуди керка ми дојде свеки ја слегна долу малку и заспа остана долу остснав бес сон цела вечер а и мм не спиеше..Тој утрово стана рано отидоа на нива сега пред1 час се вратија..А јас дома незнам кај ми е главата синко плаче пишти во раце сака керка ми тера јадење пусто срце ми се кине ми се плаче..Ајдебаба ми ја зеде малку ја прошета до комшии јас за тоа време пуштив една машина верувајте цел саат ја пуштав синко цело време плаче нсвистина незнам што му е..Керка ми сега заспа но пак долу и сега некако заспа и син ми и го оставив на спална до мм тој легна да одмори бидејки поручек пак требада оди..Јас слегнав долу да ги зскачам алиштата и слушам плаче синко и мм го носи долу на тераса и нешто пцуе збори од кај цела вечер не спиел па и сега неможел да одмори ко јас цела вечер да сум спиела.Си дојдоа од нива им свафив кафе и велам ај и јас со нив ке пијам само што седнав синко плаче гладен и за мене кафе нема..Се јас крива сите изморени им се спие а јас сум најодморена од сите...Извинете вака на долгиот пост и негативноста но морав некаде оваа негативност да ја искажам
    ..А за цуцлите и на нук тие се добри слични како градата..Малку се скапи но добри се

На galapce, ZRNO, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Е не сака шише, цицето и е најубаво :D не се секирај и мојот исто не сакаше шише и не фати ни едно па никому ништо. Само џабе пари се испотрошив за разни шишиња. Вода почна да пие летово кога фати жешко прво од чашката на томи типи, а после од шишенце јана. И ден денес од такво шише пие. И тоа по пола литро дневно. Сокови не пие, никогаш не сум му ни дала. А чајче со лажиче. Мислам дека ако не фати дур е многу малецко покасно тешко. Искрено сега е 15 месеци некоја потреба од шише со цуцла немаме.

На M&M, Mari* и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  16. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    IMG_20160926_140453.jpg @alana еве овде да го видат и другите IMG_20160926_140453.jpg

Последна измена: 26 септември 2016
    На Mama Maja, Пчела, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
  18. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Мислам дека не .Јави им се и прашај дали може да ти испратат

19. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    za nekoj den ke se povrati mlekoto os iskistvo ti kazuvam i jas sum ista dva tri dena pred ciklus mi se namali i posle odkako ke dobijam se regulira eve 10 mesec kako se izmolzuvam mlekoto mi e namaleno znaci so tek na vreme ke se namaluva nemoze se ista kolkcina da ima @blessed.an inaki vo frizider moze da stoi do 48 casa a na sobma temperatura do 6 casa,dobar den i od nas denes mi se skratija 10 godina malata spiese i ja slusam si vika nesto vleguvqm vo spalna taa so glavceto na rabot od spalnata gotova da padne ja zedov i koga se fati za mene pocna da place isplaseno se stresov srceto stotka b
    vo toj moment i sekako trista filmovi vo glava" sto ako" samo Gospod da gi cuva.Idam da si legnam do nea

На Mama Maja и Mari* им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    @AngelOfArh od kromid nadoagja mnogu mleko (ako mozes da go jades), ova iskustvo od edna majka @Nikita7 koja se molzese celo vreme do 10m... :) Jas epten se punev od snegulki so jogurt.. :)