Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    121
    Јас почнав со 3ка 4-5 дена пред да наполни годинка ( Хип Комбиотик Јуниор) , ама од 3ката упатството е 2 пати на ден по 150мл (135мл вода со 3 дозерки) и планирам сигурно до есен да го давам кога ќе се ближи до 2г , секако ако тој не одбие во меѓувреме.

2. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    705
    Ама ние повеќе пиеме од тоа...што да правам појма немам

3. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    121
    Пиеше и моево барем уште еднаш на ден, ама на 10месеци тргна во градинка иако приватна - ми кажаа дека не даваат млеко ако не е неопходно и веќе немав кога да му дадам дома . Додека пиеше 2ка беше 2х180мл , ама ете на Џуниор е помала дозата.

4. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    823
    Моето е од раѓање на Аптамил пронутра, кога повлекоа најпрво, му сменив на Хипп, не го пиеше за жива глава, се вратив на Аптамил 3ка пак.
    Секое можно влегување во аптека препрашувам дали им е ок 3ката ми даваат одговор дека ако не е ќе повлечат секако.

5. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    705
    Не можам више со овој стрес секој ден да пратам вести,не знам како за ваква битна работа се остава со недели и недели и секоја недела некоја нова серија се повлекува.Што фајде ако бебе испие а после ја повлечат.А бебево ми пие млеко.Не знам веќе немам памет како да постапам што да купам,дали да му намалам количина ,кога да почнам со 3ка и на кој бренд.Досега најфален ми е бебелан ми се чини

6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.662
    Земи Аптамил безлактозно , еве ние сме цело време со тоа или бебелан. Мојата е интолеранта , немам др опција 9++++ сме и тоа е тоа. Ако треба да сменам ќе идам на бебелан со ко лактаза капки цело време и тоа е. Бебелан и сменив кога прекинав со ап. премтаур и боље млеко не сум видела искрено. Само маката со таа лактоза ми беше за побрзо да не чекам капките да делуваат па да давам млеко итн.

7. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    705
    Дали да чекам да наполни 1 година па да почнам?За 20тина дена полни.Дали 3катс бебелан има ограничувања за внес?Би му го заменила тоа во 12ипол со ужинка но пак ќе останат 3 млека.
    А да напоменам дека мака мачиме со пиење вода.Што не пробав дали 30мл пие асално вкупно.Сокови не давам

8. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    823
    Бебелан 3ка ми рекоа дека им е дефицит, и го немаа на лагер тогаш во Зегин.
    Од кога ќе наполни годинка смени му, не претходно.
    Ако јаде доволно количински сам би требало да намали со млеко.
    Моето како нејадач е повеќе на млеко.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    705
    Аман бре и тоа ли им е на дефицит.Леле више

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    1.796
    Ако има една годинка веќе префрлете се на обично кравјо, голем е за адаптирано и не знам зошто се дава на таа возраст формула кога тоа дете веќе јади цели оброци три пати денот

11. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    121
    Има цела наука зошто , ама не е грев и да се премине на кравјо .
    Секој за своето дете одлучува секако зошто и како.

Бебелан видете во Зебра аптеката што е , многу го пофалија дека има најнеутрален вкус и лесно прифатлив за повеќето деца.
    Хип 3ка е понеутрално од 1 и 2, ама пак има некој специфичен мирис.

На MariaBouli и pravnicka_2604 им се допаѓа ова.
  12. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.402
    А зошто па на кравјо да премине?

13. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    276
    Јас не сум за фешта, амааа кого да не се покани? Како го правите изборот кој ќе викате, а кој не?

14. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    823
    Во градинка даваат кравјо, тоа е еден изговор зошто на дете да почнеме да даваме кравјо нели ;)
    И на нас ни даваа уште пред година, па што ни фали..уствари што уште од здравствени проблеми немаме.
    Ниту за возрасен нема особена корист тетрапак млеко, камо ли за дете од годинка.
    Кравјото млеко влијае на железото во крвта и создава анемија.
    Плус прави мачнини во цревата, влијае на столица кај дете и куп други негативни ефекти.

Последна измена: 8 февруари 2026 во 22:33
    На pravnicka_2604, MariaBouli и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.662
    Мојата пие вода , чај не сум дала од кога имаше грчеви, Сега не и мерам колку пие , после секое јадење , после станување од спиење. Да не и го тргнам може да пие до бескрај мислам. Види на страната нивна баш убаво е објаснето кое млеко од колку се дава. Иначе Бебелан има обично, Зегин си форсира Холе , затоа нема ова нема она. Не се потпирај на нив. Види Виола , Еурофарм, Дна ани фарм во капитол итн. Ќе ти го прифати одма , мн е лесно.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.