Не сум спремна за тоа подобро да незнам и да не мислам на колешка девојчињата ми кажува завчера леле моиве четката за чистење во вц ја грабнале па едната ќерка вика рацете во уста и тука јас му викам на мм вратата од вц немој да си ја остаел отворена... хаха ми се отвараат нови стравови
Вие да ги видите во западните земји како ги растат децата трауми ќе имате Не викам дека така е правилно ама не треба да се оптеретуваме за се и сешто. Едно нешто ме чуди, се повеќе се пази се стерилизира, а се повеќе болни деца, алергии, и триста чуда, негде нешто не штима, можи и подобро е детето да стекни некој имунитет додека е мало А за паниката поголем паничар од мене нема, ми се смеат сите околу мене иако паниката неколку пати живот шо се вика ми спасила ама знам дека не е во ред до екстреми да забегвам. Денешно време интернетот ни допринесе за поголем страв и паника, чат џпт такоџе, помалце читање на нет а повеќе книги мислам тоа е спасот
Е како? Слободни, креативни градинки. А се што наброја од дијагнози да ги кажам, е ,,стакленото ѕбоно” , во кое се растат. Да не пипне, да не допре, на секое рибање раце и слично.
Сте отвориле тема за родендени. Ние роденден имаме во август, јас уште сега ја одбрав темата што ќе биде на мачорката моја, мм ми вика не се оптеретувај рано е уште од мај таму ќе мислиме, уствари мене не ме оптеретувај, ти ако сакаш оптеретувај се. Се е многу поскапено, по моите пресметки и најскромно да поминеш ти треба една добра сума да тргнеш на страна, кога ќе вклучиш се не е мал трошок, сепак за убаво е, убав момент споделен со најблиските и најсаканите.
Во смисла дека ги оставаат да лазат по земја, во песок, во кал, кај нас таква глетка да видиме нема шанса, ретко Не сум јас и за бебе да лази на места кај што можи да има еден куп бактерии поготово кај нас знаеме колку се обрнува внимание на хигиена ама па и да го чувам во стаклено звоно не пада ми напамет