Крв сереше кучето низ станот, и имаше некоја бактерија закачено, ако кучето и е помило од здравјето на децата тогаш стварно летнавме со паметот како луѓе
Имам 2 мачки ги чувам само дома, само на тераса излегуваат. Со малата се од прв ден откако дојдовме од болница. На почетокот не ги пуштавме во спална од страв да не легнат врз бебето и тоа многу влијаеше врз нив… од добивање внимание 100% сега вниманието беше насочено кон бебето. Гледам колку можам да им посветувам внимание и сега штом се вратиме дома ќе си спијат со нас во спална и едвај чекам, многу ми фалат. Ги чувам веќе 8 години и знам дека ќе дојде тој ден кога ќе морам да се збогувам со нив и уште сега ми се кине срцево кога ќе помислам на тоа. Откако дознав дека сум трудна за мене не беше никогаш опција да ги дадам некаде. Многу ми имаат психички помогнато откако се отселив од Мк и гледам придобивки и само придобивки од растењето со домашно милениче. 9 месеци сите околу нас виросани со мм во ист кревет на спална спиевме ние не прифативме. Некои викаат е заради тоа што се доиме а јас мислам дека и тоа што расте со мачињата е причина за нејзиниот добар имунитет. Има влакна и усисувам скоро секој ден, и става играчки во уста не може да биде 100% стерилно, одржувам хигиена колку можам ама се помирив дека ќе има влакна и не ми смета тоа воопшто. Ако вистински се сака миленичето ништо не е невозможно. Спојлер
Ако се случи сообракајна незгода каде бебето ќе биде со чувај боже повреда дали ќе е доволно затоа што бебето вриштело и плачело па било свртено напред?Јас немам намера да делам памет од причина што јас сум прв пат мајка и давам максимум од мене да се едуцирам за безбедноста на моето дете.Дали грешам?Сигурно.Но отварам читам и ПРОБУВАМ да го направам најдоброто.Дали моето бебе вришти чим е во седиште во кола?Од прв ден од болница до еве година да.Дали изигравам ебан кловн со цела вреќа играчки скокам се лупам со што стигнам за да сум му смешна пеам на цел глас.Лесно ми е?Не. И не е ова јас ќе ги судам оние кои што прават поинаку од мене зошто да беше така сите ќе сме исти а како што гледам што и да се пише ќе се најде некое спротивно мислење. За кенгур напред свртено бебе од 1 месец има ли некој читано? Луѓе не ми правете споредба со секојдневни ненамерни грешки дали водичка се напило дали лизнало од кваката со никаков до минимален ризик и работи кои може да се фатални бе.Значи сосема различни работи збориме. Јас не велам дека секој треба да му се тресе на бебето или ја сум пример како треба ,охо не,сите со своите маани...али нема никогаш да разберам за свое дете воопшто да не уклучиш мозок.
Можиш бебе да седниш напред во седиште ама да е исклучен ербегот, за бебе зборам. Во Германија ми се деси да го земам во раце бебето во кола оти буквално зајде од плачење воздух снема.
потполно те разбирам на што целиш, дали и јас ги судам таквите родители? да, ама неам што да направам. јас исто сум многу против мобилни телефони на деца, моето е 4 години нема пипнато телефон, не ни знае што е. дали сите скоро околу нас даваат? да, нас исто не ни е лесно, и ние изиграваме циркузанти во ресторан, еден шета, еден јаде, овие ќе тупнат телефонот и си јадат на раат исто пред една недела бевме на гости кај другар на маж ми шо имаат бебе како нас, бебето наше заспа во кола во транспортерот и ја земавме така и влагаме кај нив и ни викаат абе го користите транстортерот?? ние такви да де нормално, ааа па ние Б. ја држиме секогаш во раце, не сака да седи во транспортер да нормално ни мојата не сака, колку пати сме застанувале да и давам цицка да се смири од зајдување и после пак назад, ние двајцата сме исти за безбедност кога се работи двете се возат врзани по прописи макар и 5 минути со кола да одиме негде, за лошото малку треба.
Колку и да си ја тупиш главата и да внимаваш, за месец два, година, пет... пак ќе согледаш дека си направила некои грешки зошто нема секоја замисла ист исход. Едно е на папир друго е во реалноста...