Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    211
    Фала ви премногу на поддршката, морам да се носам храбро со ова, ми беше голем шок.
    @BellaBibi Го прашав докторот за трет крајник, ми рече мала е сеуште за тоа.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    26.503
    Ти посакувам многу среќа и успеси (fingers):l:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    26.503
    Ќе биде се во ред.
    Ај јави се кај др.Мери или Мирка Шалиќ и направи една консултација и со нив.
    Кај мене на 2 години се октриле проблемите со крајниците.
    Побарај си мислења.
    Ама верувам дека се ќе биде во ред.

На Kjara2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.630
    Допаѓања:
    7.669
    Дали бевте кај педијатар или на уво, нос и грло ? Јас имам искуство, ние откривме на околу 3 години дека не слуша т.е дека слуша исто како главата ти е под вода. Моето имаше вода позади ушите, трет крајник и полипи во носот. Дали во тие 14 месеци често настинуваше ? Знам дека ти изгледа престрашно, ама знај дека може да се среди.

5. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    211
    На уво, нос и грло бевме. До сега само еднаш има фатено вирус коксаки. Настината не била. Ама постојано е со затнато носе и диши само со уста. Секој ден и чистам носе со спреј и влечам, но најчесно не излегува ништо.

6. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    986
    Јас поминав нешто слично.Ние сме предвремено родени на испис од ОИНТ не помина на двете ушиња.Од мај до сега Јануари на секој 2 месеца или месец одевме на Ушно му правеа скрининг и не поминуваше.На почетокот беше тесни канали,па многу исцедок.Совет беше да ставаме парафинско масло.Кај нас дома не реагираше на звуци на почетокот ама покасно почна како растеше ама не поминуваше на скрининг за слух.Го однесовме Систина таму му правеа бера тест и скрининг помина само на едно уше.Па пак послем 2 месеца на клиника Бера тест таму помина на двете ама скрининг не,и дури послем 3 месеца конечно помина на скрининг.Мој совет е нека проверат каналите ако има жолт исцедок прашај за дали да ставаш парафинско.Исто нас ни ги испираа 3 пати ушињата.Знам не е лесно ама се средува.Ти ја препорачувам Док Македонка од Систина или ако сакаш државно Док Валентина Ивановска.Јас кај двете одев.Исто и нас ни лажа док носот да се чисти почесто при настинка. Направете бера тест ако немате направено.

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    26.503
    Да одиш те молам на уште едно мислење приватно ако треба
    Од описот што го даваш , асоцира на трет крајник.

8. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    213
    Сигурно ти е многу тешко :( . Ги слушала она песничките, на свој начин слушала љубов. Продолжи да и зборуваш и пееш. Колку е само паметна штом кажува зборчиња на 14 месеци и со намален звук. Што ти е мајчинска интуиција штом и покрај тоа што ти викале дека не и е ништо ти си решила да ја однесеш на проверка. Не си можела да знаеш никако, но ете и покрај се за среќа си решила да ја 'малтретираш' по болници. Немам искуство но мислам дека уште е мала и дека има време и ситуацијата ќе се подобри, ако не, сега има секакви слушни помагала и којзнае уште какви не ќе излезат за 5 години. А она си стекнала неотповикливи вештини за оваа година. Јас би ти препорачала и второ мислење за секој случај да направиш. Немам искуство да ти дадам друг совет само ви посакувам многу среќа на тебе и твојата малечка, и да го решите овој проблем. До тогаш гушкајте се уштеее повеќе (ако е можно) и не престанувај да и пееш.

На Kjara2025 и reliable им се допаѓа ова.
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.199
    Допаѓања:
    5.440
    Крајниците кај бебињата се многу мали и неразвиени и обично не прават проблем, затоа и рекле дека не е до нив.
    @Kjara2025 Посакувам што побрзо да се реши проблемот, те молам да пишеш добри вести :hug:

10. reliable

reliable Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    @Kjara2025 Мајката најубаво знае за своето дете, па така и ти убаво си препознала и не си оставила на случајност. Верувам дека се ќе биде во ред на крај :l:
    Лично искуство немам, но имам две мошне блиски особи кои поминаа низ нешто слично. И во двата случаи се реши со мали интервенции без никакви последици. Инаку го делам истото мислење со BellaBibi, дека станува збор за проблем кој потекнува од крајник, дотолку повеќе што и симптомите кои ги напиша (затнато носе и дишење преку уста) асоцираат на тоа. Верувам дека ќе побарате, второ па и трето мислење и верувам дека ќе биде се во ред. :l:

На Kjara2025 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  11. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    436
    @Kjara2025 Те гушкам и ти посакувам што побрзо да го решите проблемот. Мајчинската интуиција веќе еднаш те одвела во права насока, верувам дека ќе те одведе и повторно и ќе најдете решение. Само не губи надеж, кога ти е тешко пишувај, вади од себе, ние сме тука за да те ислушаме :l: како што имаа пишано и други членки, енергијата е многу силна работа, и да не ги слушнала зборовите, ја чувствувала целата пружена љубов.
    @Baby warrior ти посакувам новата одлука да ти донесе многу успеси и убавини:hug:

Јас денес дојдов да си се пожалам. Многу тежок ден имав, ми се појави некој здравствен проблем, цел ден по болници го поминав. И таман со доењето се вративме во нормала по долг тежок период, сега ќе морам да паузирам неколку дена. А толку си бев среќна што и лактација подобрив и синко престана со штрајкови...ама тоа е што е...ќе се измолзувам редовно, па ќе видиме како ќе продолжиме.

На Kjara2025 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    6.498
    Кај кој доктор бевте? Дали и ги проверија ушите со камера да не има течност? Ендоскоп за да се провери трет крајник? Ако не, обавезно да си проверите. Ти пишав уште пред некој ден дека ми личи дека е проблем со слух, доброто е што не е дека целосно не слуша, и веројатно е нешто што се средува. Знам дека ти е тешко во моментот ама за се има решение, потерајте си ја работата, одете и на второ мислење и сигурна сум дека ќе се среди. Моиве од чести настински имаат течност во ушите и послабо слушаат, нон стоп ме препрашуваат и морам да им зборам погласно. Исто имаа проблем со трет крајник хрчеа и дишеа на уста. Тоа се подсреди ама слухот таман се подобри, тргнаа во градинка и еве пак ги приметувам дека не слушаат убаво. Чистам носе, прскам спрејчиња и се надевам дека ќе избегнеме операција. Инаку ако децата имаат течност во увото, не дека не слушаат целосно, него слушаат како под вода, тоа се средува со ставање цевчиња низ кои ќе истекува секретот што е собран. Се надевам дека ќе го откриете проблемот и ќе се реши набрзо.

На Kjara2025 и reliable им се допаѓа ова.
  13. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    211
    Кај Александар во Акус Медикус. Рече дека не гледа течност. За проверка на трет крајник била мала. Ќе тражиме и други мислења, ќе бидам упорна во ова. Само Господ да биде со нас, ми значи секоја ваша поддршка и искуство. Што би правела да не бевте вие...Подобро ми е откако ве прочитав :l:

На reliable, Veci@123, le.soleil и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    6.706
    @Kjara2025 ми падна многу тешко кога го видов твојот пост, од се срце се надевам дека ќе биде се во ред, сега е се напредно :hug: ти праќам гушки за подршка.

@Baby warrior ти посакувам многу среќа во тоа што си одлучила, децата носат нова мотивација во животот :inlove:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.