Здраво, девојчиња мили. Ние со бебко само што се прибираме дома, се изнашетавме, успеавме и на кафе да седнеме, да ја видиме шемата и ние. Требаше демек да надејме фустан за мама за во сабота за свадба, ама со тие 5 кг плус во ништо не си се свигам. Па еве го бебо седи во релаксатор, а јас си направив салата за ручек, као ке ослабам до сабота
Денеска го ставивме син ми на листа за чекање, за упис во градинка. Таму каде што сакаме да го запишеме 45 дечиња се пред него на списокот, ако не фатиме врски, тешко дека ќе успееме да го запишеме. Во друга градинка пак, која ни е поблиску, но на мм не му се допаѓа би го примиле веднаш. Го ставивме на листа за чекање и за двете градинки, па со Господ напред ако имаме среќа од септември ќе имаме мало школарче. Многу ќе ми биде полесно од октомври, син ми во градинка, мм на работа јас со бебето. Попладне сите дома. Се надевам до тогаш ќе успеам да средам некои работи дома, па ќе си фатиме ред. Колку сум возбудена, толку сум и исплашена. Ќе постигнам ли се да средам што имам замислено додека да се роди бебушка? Ехх...
@Mariangel mnogu sum srekna za vas Sega guskajte se so maloto i bidete zdravi i zivi i sekogas srekni zaedno Nie so mm i sinko prosetavme niz maalo do Forca na kafence i se vrativme oni si zaspaa zaedno na spalna pa jas da vidam sto ima na forumov pa da spremam rucek i da potsreda ke mi dojdat drugarkite (dve vereni, edna vo brak, a drugata single ) ke se ogovara malku uz kafence ne sme se videle tocno 2 nedeli pa da vidime do kaj se svadbite (na ednata sum starosvatica ), kako e nokniot zivot da doznaeme od taa sto ni e single i da si razmenam nekoj recept so mazenata Btw i jas mlada majka 25 Cel zivot vikav sakam da bidam majka na 25god i stvarno toa si dobiv Sakav 3/4 deca ali poragjajov ne bil lesen pa moze dve ili eventualno tri ke vidime kako ke bide so dve
Сега вака ве мешам тебе и @Mi-Ma слични никовите ви се и незнам која е која плавуша шта чеш дај претставете се која колкаво дете имаше може ќе ве разликувам по децата или пак не Да се чекирам од чаршија #сонцеКафеБебеВколичкаспиеУживаме
Добар ден Ние денеска си седевме во дворче на сонце, малото спиеше а мама се одмараше. Вчера малку претерав со јадење, салатки разни и вечерта бебушко имаше грчеви, гасови испушташе и само бараше да цица па земав сега да пијам од чајов што е против грчеви па верувам ќе се потсмири малку. Вие мамички со мали бебчиња како шетате надвор ? Темпирате кога спие или ? Сакам да го прошетам ама си викам што ако почне да плаче за јадење на сред улица
Ништо од спиењето наше денес. Синκо κашла и има шлајм па на спиење . И толκу,се ρасони си се наρучκа,јас ќе чистам утρе . Ми тρеба одмоρ и мене,но тешκо деκа ќе го имам неκогаш.
Поздрав од уште една стара мајка, полни 35 год. А сакам уште едно дете да родам. Инаку @Jagoda123 и ти ќе да си од општина аеродром ми се чини по бр. на деца во градинка. Јас поднесов молба уште кога синко беше 2 месеца и пак проблем. Се прибрав од работа, одма цуцање малтене од врата, малку да одмориме па одиме на роденден.
Jas sum taa postarata ☺. Bebce mi e 8.5m i sin mi 6g. Uf ama me namaci malovo kolku bese pobesneta a i se soie vo isto vreme najtesko mi e da ja smiram koga e vakva se premori izgleda i saat vreme ja uspivav. Vo vakvi momenti se osekam kako sto kaza @Smizzy vo eden post kako uzasna majka tolku da nemozam da si go smiram bebeto. A ne e stalno vakva ama ja odma sve pri srce si zemam . Sto hormoni sto godini Sega da se narucam mm se najavi deka ke kasni sin mi se zanel nesto na kompjuter i taka. Recisi i da otide denov
Jas setav nonstop. Gledav da ja nacicam pred izlaganje ama so malo bebe ne se znae. Ja imam doeno i nadvor kensi najdev nekoe po mirno mesto i ke se pokriev so pelena. Koga bese mala mnogu mi spiese nadvor sega nesaka ic pa ja naspivam doma. Taka da dodeka e pomalo setaj uzivaj
Pa dobri sme,fala bogu malata si fakja nekoj red,pomalku grcevi ima sega koga i smenivme kapkite.Inaku da -cekame da dojde terminot za magnetna,so Gospod napred ke ja pravime i ke se nadevame na dobri rezultati.fala sto ne mislispozz i guski do vas
Истото и јас го правам како @M&M, Прво ке го надоев и право во количка го ставам и шетаме, обично јас ги доев на 3 саати, ама сепак бебе е ете ке огладне, но не ми е проблем да си се покријам и да го надојам, имам посебна марама за доење, е сега пак епоголем и ич не ја сака марамата врзнего, па во тој случај имам кашичка ке го маранами ке продолжиме дома, па дома ке се надоеме. и обичн кога бебињата се помали убавоо спијат во количка баш ги дрми чуство како во стомај, постојано се дрмат. Би ти рела да си искачаш и да си се шетате. Гледам во смаилите и ми фали едно смајли мајка со количка. Бебето ми стана од спиење, а јас си чекам комшивка на кафенце и малку муабетче за нашите дечиња.
I jas da se priklucam na kafe ( caj ) muabetive.Sega gledam deka ste otvorile ovakva tema bas super samo sto malku mi e vremeto za na net no eve jas sega najdov vreme zaspa malata preska ja nosev na kontrola kaj pedijatar 2 mes.pa malku izlegov od doma.Bidejki sum mazena vo drug grad slaba podrska imam i se cuvstvuvam ko zatvorenik doma i so bebceto zaedno po cel den sme.Ona mleko jas caj ili sok i si praveme cajanka Nazdravje kafeto ba site pa senadevam ke ve druzam pocesto barem virtuelno da izlezam na kafe...
Ние денеска полека во нормална рутина се враќаме. Кутра ќерка моја во неделата кога славевме ич не се искака...за дома си го чуваше...Вчера 3 пати до 12 часот какаше. И на мама баш точно сабаљето пред прослава и дојде. Ама тоа не ме попречи да си поминам убаво. Цуцката спие...Јас сега да поткаснам нешто...останав гладна цел ден. Убаво би било сите да си стават стикерчиња да не се препрашуваме на секое чие дете колкаво беше.
Одиш тука http://lilypie.com/ Па после бираш едно од овие..зависи колкаво е детето или бебето И треба акаунт да отвориш доколку немаш после имаш да си одбереш стикерче и ги следиш чекорите....на крај ќе добиеш http link кој треба во потпис да го ставиш.
Mila Bas I jas ja prasvev babicata za kafe ta mi rece crno kafe (tursko)mozes I dve I tri ama do pladne pokasno ne zaradi to so nema da moze da spiet maloto neskafe I kapucino nebilo preporaclivo (zosto neznam) a doktorot mi rece pij koga ke ti sakat dusata ama posle doenje ....... Brz poravak za bebusot