Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    107.866
    Еве набутав у тавчето кромид, пивце нарачав мм да купи, сок од крушка и ќе изедам два тањири чорба со многу зеленчук и пилешко. Ќе се молзам на 3 саата и вечер еден Пауер памп ќе удрам, вака едно три четири дена и ќе се врати. Во меѓувреме се налевам со вода, досега имам 2 литри испиено, истурив и две лажици несквик во литар млеко па само кревам на тетрапакот. Знам планот ми беше до 6м да молзам ама сега границата си ја покачив на една година, и така на работа нема да тргам, бебуш се поише ќе јаде цврста храна и така да се надевам да бидеме на мајчино до годинка.

На awl, Mama Maja и Mari* им се допаѓа ова.
  2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den majki,

kaj nas oficijalno pocna period na nastinki, edna prijatelka se dovlecka zavcera i vcera so kerkata a taa nastinata,noseto kako cesma, go baci sin mi i eve go denes i toj kiva i nos rastecen a i rekov da ne ja pusta da go guska i bacuva ama ajde de.

sinko periodov,mesecov ic ne spie preku nok, zaspiva najkasno vo 9, otkako e mal zaspiva kako programiran ama se budi mnoguuuu preku nok,posle 3h na sekoj pola saat mislam mi bara da cica a eve 2 godini e, ova e so meseci vaka a neznam zosto, mu davam i vodicka sekogas preku nok i pak bara da cica e nokeska me fati eden inat i vikam nema cice,zavrsi utre ke odime vo market i ke kupime i toj pak bara i pak mu povtoriv i vikam ajde ke se gusneme i ke nanime i nekako mi uspea.

@eleni27 bravo.
    @mariz kako e teo?
    @blessed.an za zal takvi se mazite oni se umorni a nie majkite morame sekogas za se da imame sila, spieni ne spieni ama period e ova pa ke podporasne bebe i poarno ke e ke si fati red na spienje, ke pominat grcevi i nema da place,a zosto ne probas da go stavis vo kolicka i taka da go zalazuvas namesto da go niskas vo race, jas sin mi taka go naviknav i stavav vo kolicka i turkam napred nazad, primer gotvam vo kujna a so edna noga mrdam kolickata.

inaku za slabeenje i jas mn oslabev,jadi jadi i nikako da se popravam,se isusiv a mn sakam da kacam nekoe kilo ama nemozam,sinko me isusi, mm vika koga ke go odbijam ke se zdebelam ama sto znam..

tolku za sega,idam da spremam kafe, mazeto od rab ke dojde..

На awl, tina-63, Mama Maja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @N.Kety во количка спие да но не сме на едно место..Еве ако има некоја од село знае како е..Имаме летна кујна до куката таму се готви се јаде а плус на сета мака таму ни е и купатило и машина и све..Па кога треба дапуштам алишта треба да слегнам на пладнина кога спијат јас треба да им направам јадење па станало плаче па ја разбудил и нејзе па трчи горе па трчи долу јадењето отишло..И количката треба се качи слегни да и правам а и страв ми е да не се навикне во неа. И потоа од што си изморена ти па само едни деца ти се за гледање :@

На alana, tina-63, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I nie ne se opravivme, vekje cela nedela i dvajcata se so rastecen nos i kaslaat, sinko aj nema T i poaren e, odi i vo gradinka, ama malata sinokja se ubi od kaslanje i toa iskaskuva i i doagjaat slajmovi i ne znae kako i sto i gi golta pa se uplase i place, pa mi krena i T nokjeska, cel den denes e kenkava, place, nema apetit... :(
    Si doagja mm i mu vikam, imas rabota, sloboden si? Vika da zemam nekoi delovi i motorot da odam da go pravam, mu viksm malata ne se podobruva, kacuva T i se povekje kasla, da ja nosime na bolnica da ja preslusaat da ne dojde do bronhit. I mi vika eeeee aman vekje pak li na bolnica? Pa nekni bevme neli nisto nemase? Ne mozam nazad sum so site raboti, non stop so vas se baftam ne mozam nusto da zavrsam, na sekoe kenkanje ti vo bolnica da gi nosish malite.....
    Lugje pritisokot mi go diga so toa negovo ponasanje, pa dali se povazni tie negovi raboti ili zdravjeto na decata e pobitno, pogotovo malava e bebeeee, ejj zamislete tipov sto zbori aloooo ni gram mozok nema za da mi rece, pak li vo bolnica, sto pak da se vleckame koga nisto ne i e, kje i pomine :o omg, doktorot odma dijagnozata ja znae, a ne znae deka so T i kaslanje moze bronhit i uste red drugi raboti da se iskompliciraat...:x
    Otidovme, na kraj, posle nekolku raspravii, za srekja nema nisto na gradi, nema crveno grlo ama oti kacuva T doktorov ni dade antibiotik, podibro da se spreci otkolku poloso da bide. Go kupiv, ispi edna doza, ja izbanjav, ruckase i pak mi kaci malku T i dadov i depon za T i sega zaspa.

На galapce, alana, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Jas ke prasam vajda ke se najde nekoj da me utesi i smiri.Sinko ima 1 god i 10 meseci.Denes za rucek im imav napraveno pleskavici od telesko meso i przeni pecurki lisicarki so jajca gi donese svekor mi od selo pecurkite,a za maliot posebno jadenje imav ostaveno.Se slusnav sega so maz mi da vidam rekov sto pravat mi vika jadevme pecurki...Kosata mi se krena vo tavan.Znam deka pecurkite pokasno se voveduvaat i plus do sega nema probano pecurka.Sto moze da mu se sluci???

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Ако до сега ништо не му се случило, добро е.. но ако се стварно покасно не давај пак... (односно пази друг пак да не даде).. :)

Последна измена: 26 септември 2016
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    @AngelOfArh пиво безалкохолно.. :) @N.Kety ни дадоа упат за на Клиника на 3ти, па таму ке испитаат се. Инаку нема нови пликови и точки денеска, тестирав и некои работи и не изби ништо. Инаку е супер денеска, веќе опоравен, јаде, нормално кака, весел е, трча дури.. :) Газата што требаше да му ја извадат утре, во неделата сама му падна, падна неколку пати на газе и изгледа ја има откачено, но среќа нема крв, ок е резот таму... :) Алелуја денеска со помалку грижи, среќна сум многу што пркна и се опорави, дури нежно зборуваше деновиве, а денеска си е стариот Тео, се дере вика.. :)

На galapce, ZRNO, alana и 11 други им се допаѓа ова.
  8. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не знам дали ние преувеличуваме или тие се преладни! :fubar: Ама знам дека кога ќе ми се спротивстави за такво нешто, ќе изгубам контрола... Ќе го отерам у :swear: и ќе тргнам со детето кај што треба!

На alana, Mari*, Пчела и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Не паничи мајче! Ако не поднесувал организмот досега сигурно ќе забележеше... Не мачи си ја душичката, се е ок. Синко - здрав прав, тоа е најважно. Ќе јаде пак (само кога ќе дозволиш ти)! ;)

На alana и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    152.974
    Dobro vecer :)
    Zboruvate za kilaza za debeleenje fala bogu ne sum nesto popraveno moze i ic ne se meram gledam po alista. Sreka na tolku jadenje sto ne mi se faka. E samo stomakov nekako mi e zgolemen i kako guma za plivanje ama posle 2 carski muskulite mi se otideni u bestraga. Nesto mnogu ne mi i smeta ama ima nekoi raboti sto ne mozam da si gi oblecam. Preska bas si izvadiv edni farmerki stoo be sum gi nosela podolgo vreme i vo noze se super ama ne se zakopcuvaat normalno od stomakov.
    Inaku i nie nekako ko podrazboleni site. Jas se odrzavam so tylolhot da ne me kutne, mm isto. Decava pupu da ne gi urocam potkaslucaat mrsulavi se ama ne e strasno. Preska malku ja izinhalirav malava poubavo da spie nekako od sabajle mi se raskasla, mada ne kaslala posle cel den i ete ja spie. Golemovo sega da.mu go iscistam nosot da ne mi krci i on nokeska. Jas samo sto ispiv eden tylolhot i me tera na spienje, sabajle da si se oblecam poubavo od sto se premrznuvam sum vakva

На alana, awl, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Здраво мамички..

Ние спремаме крштевка ..
    И се договараме, дарување адети и слични работи.
    Јас си викам зошто сите да ги даруваме кога на свадбата сите убаво ги дарував а и квалитетно.
    Па сега за крштевка пак??
    И свеки вика срамота било сите да сме ги дарувале таков бил адетот.
    Викам океј ајде, по нешто скромно пример чорапи??
    Не не срамота било само со чорапи ..

Ок ајде прифатив и тоа со маж ми се договоривме на сите да купам пижами ...

После 1 саат врти мм на брат му кој сега во недела беше кум,крсти бебе, па да праша што како поминале..
    И слушам не збори со брат му него со снашка му???

И од таму она му кажува што и како да прави ... кого и колку да дарува...
    Само нивните деца пошто ке се радувале а другите постари не.

И замислете отиде он да купи блузички за децата,а јас дома си седам и си размислувам..
    И СЕ ИЗНЕРВИРАВ!!!!!!!! Дали она ке дозволи јас маж и да го учам ?? НИКОГАШ!

Зарем мм до пред малку со мене со договараше и после се јави она да го советува и тој ја сослуша.

И ништо си дојде он дома и јас едвај чекав да му кажам дека сум нервозна што со мене со договара па после она му соли памет и ја послуша. Не е важно моето мислење, јас сум глупава!!!!

Ништо се скаравме , ми рече дека ке избега од мене, мајка му и снашка му.
    НЕКА БЕГА!!!

Уште па и вика знам мајка ми не ја сакаш ..со зор се со неа збориш ...
    Викам па ја неа ја поштувам тебе и ќерка ми ве сакам!!

ИЗВИНЕТЕЕЕ ЗА НЕГАТИВНОСТИИ МОИИИ,, морав да се искажам во оваа тема.
    Како мајка сум многу повредена од страна на маж ми

На alana, awl, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Ако решите нешто поголеми поклони да дарувате , викај ме и мене, зш да не. Чим сте решиле да давате поклони на сите да ќариме и ние нешто !!!!;):D

На Kaetana, awl, eleni27 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Во право си што се лутиш... Ти и маж ти треба да одлучите.
    Само мислам го избираш погрешниот начин да дојдеш до тоа. Треба малку да го `обработиш` мт, да му кажеш со убаво кој која улога ја има... Можеби на мирен начин треба и на останатите да им објасниш зошто не се во право и кој треба да одлучи...
    И ај сеа смири се и не си расипувај таков ден... Ќе видиш дека се ќе биде во ред! :*

На eleni27, Girl-Rabbit, thebabylover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @thebabylover. Ние накерка ми кога ја крстивме само по една крпа голема на кумовците им дадов бидејки не бевме во можнос тој период реков дека на роденденот ке правиме крштевка и ке ги дарувам..Така на 1роденден ке им давав по 50евра и тие рекоа дека сакале нешто поклон и им зедовме тв бидејки тие се 4 по 50 евра и тска им зедовме..Исто на мајка ми и татко ми по една блуза и толку бидејки сме во заедница и се е од дома свеки и свекорот не..Сега еве др недела синко ке го крстиме пак така планираме само нив сега се тројца :D сега ке ги дарувам и не правам во ресторант туку кога се вракаме од црква дома си имам спремано се така правевме и за керка ми..Така да мој совет само кумовците и твоите и свеки и свекор ако почнеш сите еве велиш и девер и снашка па може и ти имаш брат и снашка..Прави си како мислиш ти дека е најдобро а не снашка ти..

На alana, awl, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Dobrovecer feminki. Konecno kaj mene kuka cista,bebe zaspano. Stignav i da se lakiram,da Vi pisam Vas i ke pocitam malku kniga da se relaksiram.
    Ve citam na tema apetit. Eve bas sega duri pisuvam grickam cips i pijam jogurt :lol: Celo vreme sum gladna,toa i jas si go prepisuvam na toa deka bebe cica ceel den i nok. Ama sreka se vrativ odma na stara kilaza (fingers)
    @thebabylover nie koga pravevme krstevka go daruvav samo kumot,mu dadov pari. Neznam kaj Vas kako e adetod? Ama neli kumot e najbiten na krstevkata,za drugi i nema potreba. I kaj mene se slucuva nekogas ista rabota ,jas ako kazam nesto mm mora da pobara vtoro mislenje kaj majkamu, koe vo praksa se pokazalo deka voopsto ne e tocno. Ama ete...toj da si ja prasa mama (facepalm) Eve da ti kazam sto mi se sluci vcera. Spremam rucek i mm vleguva vo kujna i mi vika aaa majkami ova ne go pravi vaka. A majkamu voopsto ne ni gotvi doma :D Ziveeme vo zaednica i se e na mene.Pocutiv nekolku sekundi i mu kazav deka od utre ke kotvam kako sto gotvi taa- znaci NE GOTVAM ! Se preslusa odma sto kaza,ama eve mene lutinata me drzi. Denes rucek za nego nemase :@
    @mariz milo mi e za teo sto e podobar :hug:
    @Mariangel kako e bebusko? Ne procitav deka si pisala. Znam deka Ve zadrzaa pak na bolnica. :hug:

На N.Kety, alana, awl и 11 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    107.866
    Јас па не би се лутела за деца, напротив и јас би дала идеа да се купи нешто за децата ако се купува на сите, ама би се лутела ако мм се консултира со некој кој нема благе везе со мојата фамилија. Немаме ние таква мака, барем не нешто сериозно, се советувам и јас со мајка ми, па не се лутам и мм ако се советува, ама на крја одлуката е заедничка. Додуша свекрва ми секогаш остава ние да си одлучиме, не сака да се меша.

На awl, coconaut, eleni27 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добро вечер, како сте девојки? Јас чадам уште од сабајле мм ми ги крена нервите, пишав во соодветна тема, значи понеделнички ми тргна неделата. Кај мене нема ништо одам на физикална и треба појас да купам за да ми ја држи половината, тука бил проблемот.
    Значи ова маживе исти од прв до последен(секоја чест на исклучоците) прво нивните потреби и желби па после на сите останати.
    Добра ноќ, утре нов ден нов ксмет.

На awl, eleni27, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Zeniii, so denovi ve citam i nikako da ve docitam i da uspeam da pisam.
    Ke sednam dodeka spie sinko da procitam nesto i op diga glavce, me gleda vo oci i vristi (si go bara ciceto:x) Posle toa vie veke ste iznapisale uste 4 strani (facepalm):D I taka vo krug denovive.
    Sakav na mnogu da vratam po nesto za sto imav odgovor ali veke ispozaboraviv na koj sto trebase :drunk: samo mi teknuva @blessed.an i mene mi porasna nogata od bremenosta i sega nosam 39/40, a predhodno nosev 38ca i od 100para stikli, cizmi, baletanki...pa duri i vlecki morav da kupuvam sezonski, novo :(

Jas novosti od denovive da si se "pofalam" nastinata od petokot, i vtor den so tetkata :headbang: sinko so rasteceno nose :x
    Inace da se nadovrzam za muabetot horoskop - jas sum vodolija, mm e bliznak, a sin mi e lav :inlove: Otsekogas sum sakala da imam sin lav vo horoskop, poznavam nekoi lavovi i epten mi se svigjaat kako licnosti, karakteri - Silni, gordi sekogas so krenata glava, malku narcizi :lol:, sakaat da se centar paznja i se so visok stepen na intelegencija :!::lol:
    I ete gospod mi podari takov sin :inlove:
    I kaj nas trojkite pravat ogromen problem denovive, pa si imame mnogu neprospieni noki, slab aptetit i butanje glava po kjosevi i derenje na cel glas, koj znae sto si mislat komsiite :?: Sreka moja sveki nikad ne si dozvoluva da mi se butne vo soba i da prasuva sto mu e, ama pa i nemoze sve negativno da pravi neli ?! :rofl:
    Jas vikendov si go prodolziv, ostanavme kaj svekrva mi i svekor mi pa zdravje utre si odime domce :inlove: Mm me zafrkava deka utre kako nova ke bidam i licenceto odma ke mi se nasmealo, od vozduhot ;) Pa i vo pravo e bogami :sun:
    Dobra vi nok mamicki :*
    I vi prakam :hug::hug: @mariz @Mariangel

На ZRNO, alana, awl и 13 други им се допаѓа ова.
  19. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Денов леле мајко. Ни се расипа тв-то, на малава и се откопчуваја обетчињата нови па ги сменивме во златарата со нови као демек нема овие да се откопчуваат. се додека не ја легнав, и кога стана за цицање и падна пак... не знам што да правам дали да ги сменувам за др модел или да видам дали ќе падне пак. не се ефтини 2500 ден ги плативме за што, за сами да паѓаат, па скраја да е да ги загубиме?! мн се нервирам..

На alana, awl и Mari* им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Абе остај за губење, да не ги начека малата да ги лапне.. менувај ги ако паѓаат...

На Kaetana, Cka, awl и 6 други им се допаѓа ова.