Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    782
    Синко го имаше првото шишање.Мајка ден претходно се уби од плачење ама па...никад нема да го имам во таа верзија веќе повеќе.Мм ми се чудеше дали забегав ама како да му објаснам.И еве дома си имам друго бебе...што личи на момче.Ох колку го сакам.

На fragaria, 1209, naturally и 11 други им се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    6.601
    Не знам дали ќе те утешам, ама ја секое нивно шишање го доживувам емотивно и како да преку ноќ ми пораснале. Денес пред спиење гледавме слики кога биле мали и на нив они со косички со локни и ме прашува едниот мама зашто сме биле како девојчиња со долга коса :D
    А мене ми недостига тоа време кога само шишки им фаќаше татко им, и личеа на бајчиња:D добро не ми фали кога едниот си напраи дупка и косата со машинката на татко им :D

На fragaria, naturally, Joanna28 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.911
    Допаѓања:
    26.923
    Пеглата за коса ја имав заборавено. Среќа до пазар бевме само, па и брзо се вративме.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    4.238
    Пунев вода во пластично шише , за мл што ми требаа да ги загреаам во гезве .
    Си го загреав и стопив шишето на рингла . :rofl::rofl::rofl:

На fragaria, Peperutce6, Mother of 2boys и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    40.532
    Јас после 4 години заборавам дека сум направила нешто.
    Пример сум заклучила, заборавам дека е заклучено и се враќам да проверам.
    п.с. Не знам дали е ова утеха или само мои проблеми у главата :D

@Tea SK Секси викендот го прогласувам за умрено, од Х причини. Више срече други пут 8)
    А ни Трифун не прославив, за тоа ми е повеќе криво де.

Ставив доручек да се прави, да повежбам у меѓувреме па со ќере на плеј дејт ќе одиме во комшии :D
    Ах едвај чекам да престане ова тмурно депре никакво време. :x

На fragaria, DELFINA81, Tea SK и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813
    Кај нас врне од вчера, прв ден циклус :drunk: каков црн валентајн, каков црн трифун со синко пред 9 сме заспале, пробал мм да ме разбуди кај 10 ама не се ни сеќавам :tmi: па така сите тројца на дождот станавме у 6, наспани ко да е 10.

Циклусиве ми доаѓаат тивко ама затоа ме удираат најјако после не можам да мрдаам, цела десна нога ми се кочи :headbang: ко бев тинејџерка викав да родам деца и ке си извадам јајници уште ме држи таа мисла у вакви периоди 8-|

7. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.488
    Не задевај за циклус. Целосно пореметено после пораѓај. Втор циклус ми е после пораѓај, вакви болки сум немала никогаш. Обилно крварење првите 2 дена после како да немав, сега 5 дена обилно крварам нервоза ме фаќа. Ни трифун, ни валентајн славевме. Синко вчера реши од 15:30 до 20:30 да не спие, затоа и цела ноќ беше забава. Трифун славевме со tylol hot, ептен романтично.

На fragaria и Carolin. им се допаѓа ова.
  8. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    4.321
    Јас од како се породив секој месец редовна менструација. Ако веруваш болки ич немам, само кога ќе видам дека сум добила тогаш приметувам.
    Претходно не сум можела на работа да идам првиот ден, виткање по 4 кафетин менструал сум пиела. Сега ич не осеќам.
    Абеее кај нас валентајн е секој ден освен тие 5-6 дена кога имам 8)
    Бебка тера прва дремка, јас се мрднав чистам правам генералка уште да пуштам правосмукалка кога ќе стане.
    Се плаши многу, пред некој дек пуштив блендер едвај ја смирив;(

На fragaria, Simon4e0507 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813
    Кај мене беше така да речам додека доев па после еве првата година одкако ми дојде. Добив прв пат кога синко направи 10месеци, наредниот месец немав и ке го убиев мм 5 теста за бременост направив, после точно на година од синко добив ама ми траеше по 3 дена не го ни осеќав и викав еј супер точно било она дека после бременост нема болење. Како да не од летоска не можам да се оправам секој месец, тоа гадење тоа ми се повраќа, ме боли стомак ненормално многу и пак циклусов ми трае 5 дена :tmi:
    Се испожалив неделно ама ај..

10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.488
    Јас пред да останам бремена немав никакви болки и знаев дека ми е дојдено кога ќе видев крв, не се ни сеќавав. Сега воа е катастрофа, јас што не знаев за менструална болка морам апче да се напијам оти страшно боли.
    Валентајн не може да ни биде секој ден оти имам дете што премногу често се буди, додека го презаспијам мм веќе спие, а насабајле он испаѓа пред да станам оти сум отепана од будења по цела ноќ:?:

На Carolin. и Cherry333 им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.911
    Допаѓања:
    26.923
    Јас пак со болки сум. Не секој месец, ама имам.
    И откако се породив, ден пред да добијам, со страшни главоболки сум.

На Peperutce6 и Carolin. им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    36.254
    Кога сме кај циклусот , дали после пораѓај ја осеќате овулацијата многу повеќе од предходно?
    Вчера и денеска имам некои болки во јајниците, дури помислив апче да се напијам. Отварам календар, овулација. И не ми е првпат вака. После само 2 месеци постпартум кога бев добив циклус и секој месец истото го приметувам за време на овулација.

На Simon4e0507, Anaroz1, dummy и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    516
    Даа, исто. Постпартум, овулацијата ми е поболна од циклусот, а пред бременост скоро и немав никакви симптоми дека сум во овулација.

На Simon4e0507, arwen93, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    4.321
    Секоја овулација точно ја осеќам, менструација не ама затоаа овулацијата хаос. Ме корнат јајниците

На Simon4e0507, Anaroz1, Надеж♥️ и 2 други им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.911
    Допаѓања:
    26.923
    Тивко умирам на секоја овулација :D

На Carolin., Peperutce6 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    7.019
    @Надеж♥️ не знам дали е вистина, ама по муабетиве искача дека е, тие што предходно имале болна менструација после пораѓај немаат и обратно.
    јас бев од тие што пред да родат пиев по едно пакетче кафетин менструал, сега појма немам дека сум добила, одам во вц гледам тоа си течело, јас ништо не сум осетила :drunk:
    иначе и за овулацијата исто, после пораѓај ептен ја осеќам.
    што се однесува до сексот, мн ретко имаме можност од големата, бидејќи не спие, седи до 12 и ние паѓаме во кома со неа:drunk: во петокот маж ми вика ќе ја однесам кај моите на спиење викендов да си бидеме сами, ја пакувам јас, се радувам, ги испраќам на врата, одам во вц гледам сум добила :rofl: е толку од мојата среќа :D и така си преседовме цел викенд, бебето си спиеше, ние си вртевме јамб, така си прославивме :rofl: а појма неам кога ќе добијам пошо уште не ми е регулирано, еднаш порано ми доаѓа, еднаш покасно :D

На fragaria, 1209, Трагедијаупмм и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    4.321
    :D:D:D:D:D

18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.488
    Додека ни се регулира... Иста сум со 15 дена доцнење ми дојде. Мм се смее ми вика трудна да не си. Ја му викам дај боже да сум ќе избегнеме ивф процес, ама ја немаме таа среќа. Некој да ме чита ќе рече оваа нормална ли е бебето и е 6 месеци таа ќе се радува трудна ако е амаа...

На Mother of 2boys, Simon4e0507, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.006
    Братучетка правеше ивф, доби близнаци. Година после тоа остана трудна природно. Така да никогаш не вели никогаш на среќата :$

На fragaria, Трагедијаупмм, naturally и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.909
    Допаѓања:
    15.141
    @nikja ти е репер за ова. Близнаци со инвитро, и после одма природно си доби девојче. Година и се разлика.:D

На nikja и Mother of 2boys им се допаѓа ова.