Ми треба помош Минатата недела ми се запуши каналче прво на едната, па на другата града. Ставав топли облоги, масирав со стаклено шишенце, и често молзев па пушти. Сега еве од вчера на левата града пак почнав да чувствувам болка, тврдо беше на допир... масирав и уште масирам, ама не поминува. Како повнатрешно осеќам дека е тврдото, како под брадавицата (не знам точно да објаснам) и не можам убаво ни да фатам за да масирам. Кога молзам излегува млеко, ама тврдото си стои... многу се плашам да не стигнам до мастит. Совет, што друго можам да правам и како да си помогнам?
Стави листови од зелка, оди под туш и под млаз топла вода масирај цело време. Исто со тушот на колку можеш топла вода да издржиш прави кружни движења. Мене ова ми помогна.
@nikja ти е репер за ова. Близнаци со инвитро, и после одма природно си доби девојче. Година и се разлика.
И јас имам другарка 4години пробуваа со инвитро, инсеминации безброј и на крај си добија бебе, после 10месеци едно сабајле ми се јавува испаничена и ми вика абе застани малце негде возиш викам да, застани секунда на некоја автобуска. Ај викам што е, што се случило??? Ми вика правев тест сабајле на работа, жено трудна сум ние не се ни пазиме јас не можам да имам деца природно ете викам можеш гледаш пред пораѓај е сега го чекаме бебчето овој месец
Да по раѓањето на второто дете имам болни овулации. Претходно не чуствував ,а сега точно знам кој ден ми е овулација.
Кој збор го сметате за прв што го кажало вашето бебе/дете? На почетокот нели брбљаат слогови ма, та, да, де, те… иако се погоди да каже мама и срцето ми се истопи кога слушнав сепак не можам да кажам дека наменски мене ме викаше туку си брбља така. Почна од 6 ипол месеци и не и се разбираше баш, викаше само да-да-де-де, сега има 9 и почна да вика ајде и баш точно го употребува. Пример кога се доиме менуваме града и кога ќе заврши со едната вика “ајде” за да ја ставам на другата некогаш кога не и се јаде вика не и врти со главата. Кога ќе ја види сестра ми вика тете. Освен овие зборчиња не кажува нешто друго разбирливо. Понекогаш ќе одвали мамамм ама не го сметам тоа за official