Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    574
    Кога ти ќе си одлучиш тогаш 8)

2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    12.143
    Aaa,ќе се караме...:!:
    Немој така...не не' срами нас :lol:

Кај мене еден ден вадам од сушара, ставам некаде,втор ден диплам,трет распоредувам(facepalm)

Пегла???
    Само по потреба:tmi:.

На Anastasia579 и Калатеа им се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    10.338
    Еве јас да си признаам дека сум фрик, и дека се' пеглам (освен хеланки и сл што не се пеглаат, и не пеглам долна облека). :(
    Сушам се во сушара, и пеглам се. Не можам да гледам непеглано, или да е купа алишта да чекаат за пеглање и диплење. Маж ми вика дека веќе слика од мене ментална му е како пеглам и чистам, и ме „кара“ чат-пат. Ама не можам, ме нервира помислата да знам дека има нешто несредено. Ми вика жена да сме плаќале да доаѓала да чисти. Јас тоа го замислувам вака - жената ќе чисти, јас ќе ја гледам бидејќи нема шанса да не сум дома и ќе се нервирам. Па по неа ќе фатам се од ново. :D И дупла време ќе изгубам ако дојде жена да помага низ дома. :D Јас си немам никогаш легнато со чинија во садопер оставена. И така... Да си ја кажам мојата „луда“ страна. :D

На Sucubus, Simon4e0507, Mother of 2boys и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    18.222
    Се до неодамна бев во клубот опседнати со се да биде на место, садови секогаш расренати, алишта пеглани, здиплени како во бутик, се да е на место, се додека не почнав да чувствувам како телово ми се распаѓа од премор, секое слободно време кога не сум со бебе го користев за чистење и раскревање, едно кафе не пиев во денот, вода не се напивав. Еден ден си викам, ти будала ли си, какво пеглање, единствено на бебе облеката, нашата облека само за излегување кога треба вадам пеглам. Бремена 9ти месец земав пеглав завеси среде лето(лудача), а ден пред да се породам го рибав тоалетот, кога ќе ми текне на ова ми станува неарно.

На Anastasia579, Sucubus, nice-girl и 8 други им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    14.675
    Еве сум и јас. Во 20:30 се прибрав од работа, маж малово го имаше средено и почнуваше со големата. Како влегов во 21 во кујна, пред пола саат завршив. Спремање доручеци за утре, кутија за школо, за мене за работа, за малото да оставам... па садови, па чекај чиа пудинг за ужинки, па нова тура садови. Па додека се печеа лепчиња (брзински со лажица што се мешаат, не месам) диплев алишта. Маж за тоа време ја среди цела дневна, пребриша секаде, растрга за роботчето да може секаде да собере. И сега моментално свети дневната. Тоа ќе биде до сабајле до 7.
    Туш, раскренав алиштата по регали и еве утепани не можеме ни да збориме веќе.
    Се помирив со хаосот преку ден, ама не можам ни лажица да оставам несредена навечер.
    А алишта диплење ми е терапија. Колку и да сум уморна мора да се под конец. Секоја блуза иста ширина здиплена и исто растојание од врат до рамото. Маж ми вика малку фрик сум, ама и он стана таков :)

На Anastasia579, Калатеа, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Ама дојди да ми ја видиш собата кај што пеглам :rofl:
    Купови, планини со алишта и плус на се тоа една сушара оптегната у сред соба обавезно пуна :rofl:

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    18.888
    att.3ta9rXvfTaQI8b28oNAmwsMOmxCRkvoX2jFYuBGU1S4.jpeg
    ние вчера правевме 2месеци! Си расте моето буци. Му имав земено и два балона со хелиум, му ги везав на ноџињата и како што беше плачлив и кенкав деновиве со балоните ептен се расположи, им се смееше си ги гледаше, преташе :inlove::inlove::inlove:

На Lostinparadise, Anastasia579, Калатеа и 19 други им се допаѓа ова.
  8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    12.143
    Иста бев , баш иста кога имав едно дете и постигнував се':inlove:
    Сега со трите мали дечиња нема шанси да постигнам се'.затоа терам на рати,нешто мора да трпи јеби га.:inlove:
    Ќе пораснат па тие ќе диплат.:lol:

На Anastasia579, WhiteCat33, Sucubus и 5 други им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    10.338
    Убавини. :l: И јас сакам три, па само нека даде Бог да ми се исполни желбата. :inlove: Сигурно ќе трпи работата дома. :whew: Ама па поголема среќа нема.
    Сега со едно постигам сѐ, и сопругот е вклучен 50-50 со обврските. "Тешко" ми паѓа и нема како само тоа што не можеме во Ск да шеткаме после 8 навечер сами со мм. Или тој или јас со друштво. Ама надокнадуваме кога си одиме кај нашите :D

На Anastasia579, Sucubus и Carolin. им се допаѓа ова.
  10. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    4.216
    Многу се слатки мафините :inlove:
    Од каде ги зема и дали ги нарачуваше претходно или директно ги купи готови?

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    18.888
    од Делициа се, еден ден претходно ги нарачав и ги подигнав од продавница.:)

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    18.222
    Денеска душата ми излезе.
    Ми падна мојата малечка од кревет. Имавме штрајк со јадењето, јадеше што јадеше, ја земав, блуцна од јадењето, се направи лом и ја соблеков да ја пресоблечам. Само што отидов до другата соба, немаше ни 2 минутки ја гледам на под, свртена на меше. Кога ја видов срцето ми застана, ја земав, почнав да плачам, не знам како се случи, заградена со перници да се преврти и да падне. Ја прегледав рачиња, ножиња, телото, глава, видливо нема ништо, не ни плачеше, одма продолжи да си игра, душа моја.

На Anastasia579, poker_face, Sucubus и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.488
    Истото пред 1месец ми се деси и тоа целосно извртен на земја само кај мене вриштеше дека се исплаши а ништо не му беше. 30с сам беше на кревет оставен. Мислам дека нема бебе што во некој период кога се учат да се вртат немаат паднато од кревет. Од тогаш сам кога го оставам и на 30с го оставам на подлога на земја

На Anastasia579, poker_face, Sucubus и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    7.016
    не се секирај чим не и е ништо, нема некој на кој што не му паднало бебето, како што ти кажала Надеж, оставај ја на подлога на земја, така е најбезбедно, јас цело време така ја оставам или на средина на спална, ама гледам дека веќе и таму не е безбедно затоа што се рола цела.

На Anastasia579, Sucubus, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    18.222
    После ова, само во креветче или на под, нема шанси на кревет да ја оставам сама ни секунда.

На Anastasia579, Simon4e0507, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.337
    Јас сега завршив со чистење кујната, пеглање ќе почека.
    Денес завршив со антибиотик и за сега бб нема никаква нус појава. И тој беше болен, но живец и тоа ме радуваше. Па ајде полни када со жешка вода и сол, па внеси го на пареа, инхалација со физиолошки зашто само тоа имав дома, на секое мерење тт. Промена на постелнина на секои два дена, отварање прозори секој ден, по саат два во спалната. А тоа што мирисаше на кромид цело време е друга работа. Секоја вечер свеж кромид сецкав и на перница ставав. Патешествијата од оваа недела ипол.
    Наполнивме успат 6 месеци. Купивме дубаче кое не е баш интересно. Подобро е во раце и да се галиме да се мазиме. И така цел ден седиме, кога се враќа мм од работа тој ме заменува, за јас да претнам да сработам нешто. Од сега си мислам што се ќе ме очекува со ова бебе.

На Anastasia579, Simon4e0507, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.488
    Не сака во дубак? И јас се мислам да го склопам и да го ставам. Кога е со други си седи си игра, штом ја сум со него фазла од 45 мин не сака да игра и тоа до него да седам после сака во раце. Се мислам да го ставам оти ми паднаа раце веќе

18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    18.222
    Лелее ако игра моево 45 минути ќе збудалам од среќа, 10 минути максимум и само ротирам креветче, релаксатор, подлога, па во раце и така минува денот.

19. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    515
    Те читав пишуваше за 5ти скок, па малку да те утешам. Моето после 5ти скок магично почна да си игра само по мноогу долго време. Претходно исто беше, ротации на 10мин и најчесто на подлога јас до него. После скоков ептен му се подобри вниманието и интересот за играчки.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    3.689
    Имаше тука мајки што после породилното земаа неплатен ?
    Сакам да се консултирам околу здравственото осигурување, како го регулиравте ?