Бевме на контрола и морам да си ја пофалам др.Јана од Систина за пристапот и за следење на нови начини и за исхрана и за "гледање" на децата. Толку многу сум воодушевена од нејзиниот пристап и секое следно одење се повеќе ме воодушевува. Не се водиме со исхраната по стари табели и сум и многу благодарна што ми дава храброст за се што правам за моето дете. Топла препорака за докторката од мене
сто посто сум сигурна дека ја мачкав со нешто големата на првиот одмор, била околу 6 месеци, ама не ми текнува што, некоја биодерма мислам беше
Баш пред малку слушав едно нејзино интервју од пред две години кадешто зборува за промена на препораките и дека скоро се може да се воведе по 6тиот месец , како што се водат и во Америка- јајце цело, алергени на 6 месеци и слично, а вчера Др Марина во нејзиниот вебинар на Матрона кажа дека се менуваат ставовите но сепак остана на тоа дека јајце се дава покасно, па сеуште се дели белка од жолчка и сл.. Јас се согласувам со на Др Јана ставот но не ми е јасно зошто волку различни совети од врвни доктори, нели треба да се на исто ниво сите… Др Марина кажа и дека децата на формула требало да пијат и вода до пред 6 месеци што е спротивно на сите нови истражувања и насоки..
За ќерка ми се погоди на ургентен на смена кога фати сипаници. Предобар пристап и докторка која дефинитивно се посветува на најнови препораки и принципи на лекување. Ептен сум задоволна од нејзе.
Не ти треба фактор за ова сонце, малку витамин д3 нека примат по природен пат Јас имам од чико минералните ама не го мачкам од сега, а побело бебе нема од моево Не се изложуваме на сонце директно ионака многу
Ме издаде телото денес, завршив на итна со висок притисок. Искрено многу се исплашив, со моите бев и кога завршиме, кога си реков плачам плачам, мислам дека волку немам исплачено во последните 3г, што од страв, што од тага, што од стрес. Мајка ми и татко ми ме држеа како мало дете да се исплачам и не знам што би правела без нив. Цело време мислев дека сум добра психички дека се држам ама очигледно не сум била. Утре одам и се по ред има да испитам со здравјето, долго време имам некои неодредени симптоми кои ги игнорирав, како интуцијата ми вели дека нешто не е во ред ама не можам да кажам што е. Исплашена сум ама морам да проверам.
Ништо нема да ти е, не се грижи. Иста сум, и јас на итна завршив, па на интерно, ги убедував дека имам нешто, да не имам мозочен, боже скраја да е овај луд мозок кај не ќе ме однеси со мислите. Докторот ми вика оди легни си и наспи се ништо не ти е, јас не од шо ми е и толку. Анксиозност, стрес, неспаност, хормони, ете тоа ни е, се собрано. Мајка ми ми вика не си играј чупо дете имаш за гледање, и во право е.
Се ќе биде добро. Едноставно телото, ни “паѓа” некогаш. Избива некаде , се што сме држеле во себе. Нека ова ти биде последно лошо.