Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    6.115
    Од кога почнувате со овие проодувалкиве кондурчиња? 8ипол месеци е мојава. Само едни патичиња од сите 10тина пара што ги има и се сега точни пред некој ден и пробував некоја комбинација се зачудив колку и пораснало ноџето. Овие 10тина бебешки ми беа од чико/h&m / primark / loco croko дека бебешки не стапнуваше воопшто. Ама сега мислам дека е време за убави, зошто стапнува и кај и да е од нареден месец вероватно ќе сака да ја држиме да оди.

2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.831
    Се мислам еве никако да се одлучам, не знам како ќе сум истрајна ноќе немам сили. Кај неа плус проблем е што некогаш џабе и цица ноќе пак не презаспива, еве вчера 2 саати од 23:30 до 1:30 седеше будна иако и дадов да цица… Се пробавме со мм капнавме двајцата а она се забавуваше си лазеше, си седнуваше, стануваше, чучнуваше, дрдореше… Не е во скок … ај пиши како ќе оди кај вас,стискам палци :hug:

3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    3.904
    Чим веќе сте имале growth spurt и ви и пораснало веќе ноџето, ако и земеш проодувалки најверојатно ќе ги носи околу 4 месеци.
    Јас околу година т.е. баш за роденденот во јули и ги купив првите, а паткаше и одеше боса од 9м, прооди на 13м. Веќе 20 бројче во октомври и требаше, па еве сеа 21 во февруари.

Последна измена: 1 март 2026 во 17:40
    На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    15.007
    На Кеги имам јас ко овие на Колев, ама сакав вака за по дома или на гости и сл. Кои и ги зема?

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.187
    Допаѓања:
    26.715
    Кога сте веќе на темата, да прашам и јас. Бебка е 10м, сакам да и купам проодувалки обувки за надвор сега за пролетта. Кој број да земам, и од кои, Кеги?

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.155
    Допаѓања:
    11.856
    Само бројките не им се како на другите не ги гледај така, јас мерев по цм и го погодив бројот. Пример Колев носи 18ка моментално, а на Атипас 20ка.

https://kidscarewears.com/product/obuvki-za-deca-bebe-animals-bear-beige/

@happygirl јас со Колев почнав погоре што ги имав споделено, многу сум задоволна, бргу почна да оди во нив за ден два ги навикна и лесно се чисти гумата.

7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    3.904
    Јас сум скроз задоволна и од топлинчињата на Колев. Тие како балетанки што се со чичак трака. За по дома кога ќе сака да носи и за по гости..
    Дури можат да поминат и како пролетни обувки. Мене битно ми е да се широки напред кај прстите. IMG_20260301_182120.jpg

8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.340
    Допаѓања:
    9.002
    Исто и моево со вакви порасна, од овој тип мислам. И во машина перени и изнаносени, гајле немаат.

Едит: И јас по сантиметри порачувам. Мерам стапало и спрема тоа гледам број. И во Колев различни модели се разликуваат во големина.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    3.904
    Да, нас втори ни се веќе, преубави се и ептен квалитетни, не мрдат ^^