Се мислам еве никако да се одлучам, не знам како ќе сум истрајна ноќе немам сили. Кај неа плус проблем е што некогаш џабе и цица ноќе пак не презаспива, еве вчера 2 саати од 23:30 до 1:30 седеше будна иако и дадов да цица… Се пробавме со мм капнавме двајцата а она се забавуваше си лазеше, си седнуваше, стануваше, чучнуваше, дрдореше… Не е во скок … ај пиши како ќе оди кај вас,стискам палци
Мајка исти бевме и ние! Стануваше многу пати со плачки со све. Кај нас скоз се смени кога се одбивме на 11 месеци, морав поради проблем со градите ама уште од првите денови ја преспиваше ноќта. Се случува пак да има немирен сон, да мрда и прете во текот на ноќта но не се буди скроз туку презаспива со тапкање и гушкање.
Те сфатив баш костим онаков зетовски За маскенбал ако прашуваш Во Зара има интересни, Синсеј, во делот за пижами на онлајн им се малите. Веројатно Џамбо ако си од Ск. Гледав и Базаро, Во светот на играчките на Фејсбук итн Е и Тему ама не знам колку има време за тоа
Повелете на торта,синко наполни 1 година,повелете на торта и за една година во улога мајка.Ах колку тешка но убава година.Колку први моменти колку стравови и радости ни донесе.Ви благодарам на сите членки кои оваа година ми беа поддршка,Ви благодарам на сите совети.Ве гушкам сите
Жив , здрав и најсреќен нека е убавецот. Му ја посакувам цела среќа. А на мама повеќе слободно време за себе и похрабро да чекори
Излеговме од 7ми скок да кажам, чекам да помине ден два да се смени и смири обично не е тоа одма истиот ден. Неделава мн тешка, паднав се повредив и раката ми е во лонгета. И мн сум плачела, затоа што таман што се вратив малку во шема работа бебе и сега сум зависна од друг за бебе да ми помага. Многу тешко психички. Со мм така сме секој ден со караници... за други луѓе. Ветив нема више... ама сабајле станав во болка гледам циклус... и видов зошто сум била нервозна. Изгубив компас на себе како личност и кога ми е циклус и све. 7ми скок ме упропасти. Не уживам. Викам на ќере кога сме сами немој да бидеш како мама... незнам да го живеам животот, за сите мислам освен за себе. Спремам роденден за бебе и место да уживам, се замарам со семејни проблеми овие лути биле на нас, други биле лути со едните родители , дали ќе дојдат.. дали да ги викаме. Аух. Му викам батали стари само родители и пријатели кум старосват. Не он притисок од таа страна морало вака така барем прв роденден да вика стари.Ми иде да заминам Австралија и еднаш во 10 год да дојдам. Ми е жал ми страда здравјево и психичко и физичко.
Побрзо да помине раката до роденденот да си тип топ! Нас 7миот ни почнува за еден месец само што излеговме од 6ти значи да се спремам психички и за овој сите го зборат бебка заслужува роденден за паметење па и ти зошто освен што ќе славиш една година за твоето бебе, ќе славиш и 1 година од биднувањето мајка и се што помина за да ја имаш неа- има ли нешто поубаво од тоа. Сите тука знаеме низ колку тешкотии помина за гостите напрај му кеиф на мм ама земи си реципроцитет ја така праам сакаш овие да ги викнеме? Ок ајде викни ги ама торта сакам од ваму сакаш ова да биде ок ајде нека биде ама знаес што си мислев сакам и ваква чоколадна маса и така он ќе си мисли постигнал се што замислил а јас ќе си добијам бонуси Мм ми е допустлив ептен кога има он некое барање па сум научила да се спремавувам во случај да ти стане интересно да имаш варијанта за справување само храбро и уживај во спремањето!
Бејби како сте после 6ти. Ние овие денови сме бетер од скокот. Не и се погодува ништо многу е хиперактивна и кенкава. 2 минути не се заигрува. 2 дена веќе ми одбива доручек и плаче за пресоблекување. Денски дремки макс 40 мин а вечерта се буди често
Мојава нешто и лупна нејќе да вечера на диета се стави како мајка и Смени на две дремки едната сабајле и е 1саат втората саат ипол-два зависи и после седи до 19-19:30 и заспива ноќно. Иначе живец е моево кенкаво е од кога е родено штознам се навикнав веќе не би рекла дека е до периодот колку пати спиете вие дневно?
Офф лелее се си викам ајде период е ама никако да помине периодот. Спиеме или 2 или 3 дремки по 40 мин
Една другарка вика до 2години цело време додека кенкаше и не и беше погодено викавме абе заби вади се мачи тешко и е, после ги извади и викаме такво ни е детево досадно
2 до 3 дремки од 30 до 40 минути, оброци катастрофа и кенка цело време а еден заб има. Со еден збор катастрофа само да се здрави и живи.
Мојава па јаде бумбарка е, вечерата сега оваа недела нешто ја забушава повеќе од 80-100гр нејќе ама што е тука е доручек и ручек јаде супер
Се породив пред некој ден, baby blues на најјако, почна падот на хормоните. На поголемото дете не му беше лесно што бевме раздвоени бидејќи никогаш не сум го оставила сам без мене, што кога се вратив ми беше по малку лут и тажен, уште ми кажува дека бил сам и каде сум била, се гушнавме да се смириме, но јас сега со бебе скоро цело време на града го гледам како си игра и како ме бара да си играм со него и срце ми се кине што не можам да му посветам внимание како порано. Користам кога можам да си украдам момент само за мене и него, да го гушнам, да го бакнам, не олеснува ни тоа што бебе не сака друг да ја држи освен јас, а и кога јас ја држам сака на цице, а ни тоа што сум осетливо створење и само си потплакувам кога го гледам поголемото. Тие што сте со две и повеќе деца, станува ли полесно и кога?