И мене некогаш така ми прави звук како засркнат како во нос да има течност си мислев млекце е ама испадна носот полн роа еднаш ми се деси и извлеков со аспираторот мрсули еден тон
На тема чуство со дете кога ќе наполни една година...леле...првиве две недели беа сон.Љубов.Абе гушкалче на мама толку многууу уживав секој момент.Сега сме неколку денови пред 13м.Бебуш прооде ама кај е токмак у одењето уште па зима сила трча...Се потепав трчајки. Инает и тантруми ако нешто не му дадеш и му земеш.Ау на моменти секое влакно од коса ми крева...ама па леле кога ќе му кажам дојди гушни ме како патче такво опа цупа и ме гушка.На дремки се научи од ЕДНАШ што се случи да му се насмеам сега секоја дремка седнува и чека прво да се смееме па да легне Ајде мајки на бебуши 13м и погоре што ме чека во следен период во животов? Ме плаши што не прави чао,а браво преретко.Не кажува мама ,вика деде баба ама без значење и си вика писка.А кога ќе го прашам кај е баба или кај е тато ги покажува со прсте или оди до нив и вика Ее! Одмор не знам дали ќе тераме со бебуш...едно искачање ми е хаос со трчање без престан.Не знам дали ќе ми е одмор или замор поише.