Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Ден денес ако се разбудам сред ноќ, ми треба еден саат да презаспијам. Па средувам алишта, машина, сушара.
    Се додека не се клатиш лево десно, во маркет, на автобуска, на тезга додека чекаш продуктите, арна си.
    Ова се фаќав дека го правам и којзнае што мислеле луѓево околу. Сигурно за некоја тешко, психолошки, оболена особа ме гледале.

На fragaria, Трагедијаупмм, Eho и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Од најсмешни инсерти во мајчинство ќе издвојам дека пред некој ден во маркет отидов сама вечерта, пазарам и додека стојам на фрижидери и чекам месо да ми исечат ја клацкам количката за пазарење како да е количката на ќерка ми напред назад од навика :rofl::rofl: ми текна во еден момент дека детево не е со мене (facepalm)

На fragaria, LaTama, Peperutce6 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Истово и јас го правев. :rofl::rofl::rofl:
    Мм напред со неа во количка, јас си стојам разгледувам и ја клацкам количката за паразење. Мм урлаше од смеење.:rofl:

На fragaria, Eho, merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.316
    +1 Денес го правев ова баш. Стојам со количката за пазарење во место и ја возам малку напред назад. После гледам мм го земал бебе (facepalm)

На fragaria, Eho, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Ете не сум сама улава полесно ми дојде :rofl: уште една смешка и да легнувам :D пред некој ден со колешка ги шетаме децава - 3 месеци ни се разлика во парк и ми вика: абе нели скроз сме сменети откако станавме мајки, не трчаме по состаноци, не сме во штикли, не сме нашминкани, скроз не личиме на претхидно… ја гледам вака викам да бе, сроз нормално е тоа во овој стадиум…. И од другата стрна према нас иде наша клиентка со години и не поминува, не ни вика здраво :rofl: викам дај си рака, потврдено … сменети до непрепознатливост :rofl::rofl::rofl: се изнасмеавме

На Трагедијаупмм, Peperutce6, Eho и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    690
    Хахахаха...еве јас да те утешам, јас имав таков период од од прилика месец ама после тоа повторно почнав лесно да презаспивам. Сега буквално во полусон му давам да цица (креветчето е споено со спалната со едната извадена страница, па одма до мене ми е) и си продолжувам. Пред некоја вечер ми правеше драми сред ноќ не сакаше да цица, па морав шише да му давам, со едната рака го држев шишето а другата му ја имав ставено под главчето за да е поподигнат и буквално така со шишето во рака имав заспано. Он пиел што пиел, си ја свртел главата на друга страна и си заспал. Јас се разбудив тек после два часа и нормално раката што ми беше под него ми беше цела вкочанета, ама битно поднаспана бев :lol:

На fragaria, Трагедијаупмм и Joanna28 им се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.758
    Допаѓања:
    9.717
    Дочекав ќерка (3 години) да ми рече ајде да си ги собериме играчките и стварно да почне да собира :party:(fingers)8)
    Плус да ги врати сите кутии наместо и се со ред.

Мала победа за човештвото ова :rofl:

Надежно желбата ќе и потрае и за понатаму.

На fragaria, LaTama, Трагедијаупмм и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.631
    Допаѓања:
    16.011
    Леле јас па кога и да шетаме, јас ја буткам количката, маж ми не може да ја допре од мене, ми вика што не ја даваш количката хахаха, леле викам не знам да одам без да гурам количка, толку ми станало навика да чудно ми е друг да гура, а јас така со рацете.:rofl::rofl::rofl:

На fragaria, LaTama, Трагедијаупмм и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    Јас кога ќе излезам без деца, не знам како да се понашам. :rofl:

На LiquidLuna, fragaria, Peperutce6 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.758
    Допаѓања:
    9.717
    Одам вчера до маркет сама, на 300м ни е и обично со дете пешачиме со таму.

Прва помисла - ејј ептен брзо се стасувало до маркетот :D
    Тоа без влечење, без застанување да видиме камче, куче, маче, порта, не знам што, не знам кој
    .

На fragaria, Трагедијаупмм, Anastasia579 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    Мене идење во сити мол сама ми е терапија - без количка или кенгур или без тодлер што го барам меѓу алишта и 500 пати повторувам не тоа, не пипкај таму :rofl:. Едноставно кога имам брн аут одам сама да пазарам тоа ми е издувен вентил.

На fragaria, Anastasia579, Eho и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    И ја, ја оставам маж ми да ја успие и искачам во 19:00, саат ипол низ сити мол и се враќам дома нова

На Anastasia579 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    @Ladyme може да ми пишеш порака. Ми требаш за совет.

14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    И јас во тоа време искачам :rofl:

Него кога сме кај скоковиве на мајкиве, нешто во последно време и ја кога ќе се разбудам не можам да презаспијам :drunk: ноќеска ќерка ми ни правеше шоу од 2 докај 5, научила да лази војнички, не сака да спие, искача од креветчето, лази по спална, пробува да се исправи :drunk:
    после презаспа до 7, мртва сум, еве од сабајле два пати спие, а јас не можам да заспијам никако, ни ручек ни фатив нешто денес :drunk:

15. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    231
    Веќе скоро месец дена сум самаа по цели денови со бебе, мм отвараше нов локал кафич и таму е цеело време, ние одиме со бебе од сабајле ама после цел ден сме си дома сами
    Преселена сум во друг град, моите се во скопје, неговите се ма 30 мин од нас ама не доаѓаат често ич.. една единствена другарка имам тука и она е со дете
    И сеа читам шо викате до сити мол да се издувате или било каде сеедно, и сфќаам дека јас тас привилегија тој луксуз го немам пошо нема кој да е со бебе а и плус еве и мм да е дома, не знам дали би ја оставила така и да одам да шетам... од што сум со неа 24/7 си мислам дека никој друг не ја знае доволно како мене па дури ни мм, не знае што сака кога сака.. кога плаче зошто плаче и слично

На fragaria, Anastasia579 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.316
    Јас одам со бебе да се издувам. Татково веќе кажав ќе сфати дека има дете за едно 3-4 години. Палам кола со бебе во некој мол, не е идеално ама кога нема друго добро е и така.

На fragaria, Трагедијаупмм, Peperutce6 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    231
    Па не ми текнало искрено.. ја дома збеснувам ама не ми текнало со бебе да излезам да се олабавам..
    Иначе да мм мисли дека оправдано е отсутем пошо "работи" "носи пари" успат ја дома полудувам некои денови со бебе и плус трудна сум пак тазе па супер е..... не јадам неам време когаа, заборавам некогаш битамините да ги пијам и така супер е

На Dim_dim, fragaria, Majjič и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    Лајкот е за подршка, честитки за бременоста :D со лесно да биде, те памтам бевме мн кратко заедно во соба, односно ти кога се породи јас си одев :D те препознав од форумов:D

иначе сум била во твојата ситуација и потполно те разбирам колку ти е тешко, маж ми работи две работи, мн често по две смени, сум била со месеци сама со бебето, сега сум сама со тодлер и бебе исто многу често, не смеам јас да се пожалам пошто он исто се оправдува со тоа дека носи пари, а најтрагичното е што и пред друг некој не смеам да се пожалам пошто сите него го разбираат дека му е тешко по цел ден на работа, а никој не те сфаќа тебе колку си прегорен затоа што ете во нивните очи ти си дома со децата и уживаш нели пошто тоа е бајка. претешко ни е на сите што сме без помош, деновиве се видов со една другарка и ми кажуваше како бабите се караат меѓу себе која да ги чува внуците и како она и маж и редовно си одат на ручеци сами и на викенди и на одмори и сфатив дека живееме во различни универзуми :drunk:

На sani99, fragaria, Liza38 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    231
    Многу ме нервирс баш тој момент дека никој не не разбира нас мајките... па дури и другарка една сега е трудна и на неа и е чудно како јас така драматизираам нигде не одаам како тоа се мене бебето ми спиело не знам што.. ужас.
    Инаку леле не се сеќавам ич дали имаше некој во собата кога ме симнаа пошо бев у шок хахаха знам бев сама една вечер и после дојде уште едно девојче она царски се породи и остана уште два три дема после мене.. како памтиш ти? Хахахс по што ме препозна
    А од секогаш се прашував дали на формуов пишува некоја мајка со која што делев соба.

На fragaria и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    Јас бев веќе облечена да си одам чекав кога те симнаа, те препознав по името на бебето Марија:D, ми остана во памет дека го немам слушнато одамна. 18 ти август си дојдов јас дома, мислам не сум грешка :D