Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    231
    Многу ме нервирс баш тој момент дека никој не не разбира нас мајките... па дури и другарка една сега
    Даа леле стварно хахахаха вистина
    Јас не памтам жими се толку паметот ми бил отиден уште тогаш :D

2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.386
    Никој никогаш нема да не разбере зошто нашата приказна си ја пишуваме самите ние. Една мајка, другарка, свекрва, братучедка... Сите си ја живееле својата приказна и за нашата ич гз не ги боли. Тоа имам да споделам. Толку се сите себични за своето време што пре би ќе те згазат него да ти кажат ,,Да, знам дека ти е тешко, ама стрпи се ќе дојде полесно. Еве ти еден совет од душа... "
    Туку сите се во трка по пари и материјален свет, во бубањот влезени... А пари, никогаш доста. Никој нема време, сите само трчаат, тешко им е, патат. Па така и ти и јас треба да патиме и да ни е тешко за они да си ја регулираат својата неприсутност во нашиот живот и да си го освежат комплексот што некој ги замарал додека биле постпартум. Нормално е да ти е тешко, ќути си несмееш да кажеш, одма сите се сипуваат...

Во животот повеќе можам да се ослонам на мајки пријателки, што ги гледам како сестри, а не ги знам повеќе од 2 години, одколку блиска ,,фамилија" која не ми чукнала на врата.

Колку и да е токсичен форумов на моменти, јас искрено сум благодарна на некои личности кои ги запознав овде и се дел од моето секојдневие. :l:

Исто така сум бескрајно среќна на мојата најдобра другарка, МИНИ МИ. Со наааајкратки шишки на свет, неможев пократко да ти ги ишишам, извини пуууно! Љубовче мое. Фала ти што ми покажуваш дека не сум била јас проблемот у животов. :l: Могли мое, човечуљаче, дифтарче...

Кога сме растени во токсична средина, вакво препородување чини милион долари, фала ти мајкина (highfive)

Сега се враќавме со мм и беба заспана у раце ми беше низ центар. "This is the closest I've been to going out on Friday night." 20м и сеуште немам изкочено. Каква будала. 8-|

На defocus, fragaria, Anastasia579 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    1.161
    Gradinka
    Zdravo 2godini dete odi aktivno vo gradinka skoro 2nedeli od koi edna nedela 3-4h
    I eve dve tri noki po red kenka vo spienje ama ne se budi se tegne se odbiva edvaj go smiruvam koga ke se smiri koga ke se podrazbudi i vidi deka sum jas se smiruva i prodolzuva a inaku pred toa koga zboram ne me percepira. Dali i na vas vi se slucuvalo istoto? Vo gradinka tvrdat deka malku si igra malku place ama voglavno si igral.
    Normalno e da ima taka kako night terorrs? Kako da go odmineme ovoj period bez takvi situacii bidejki imam uste edno bebe koe navecer mu trebam

Izvinete sto pisav ovde ama ne znam kade mnogu mi e tesko sto vaka pravi

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.004
    Допаѓања:
    11.121
    Во пресрет на викендот, претходниот сабота „навечер“ - читај 18 ч хаха, отидовме со мм и ќерка ми во една игротека тука кај нас. За еден саат манав два џин тоника, маж ми две пива. Малце мачно дека се ротиравме кој да трчка по ќере бидејќи мала е и не е за сама да биде. Ама пак the best Saturday night беше од кога сум породена до сега хаха. :D:D Исклучок е само кога си одиме за викенд кај нашите, па мама ја чува и заспива ќерка ми, и тогаш користеме да сме излезени до 2-3 ч наутро. :D Ама во Скопје сме сами, и тука ќере е 24/7 со нас. :D

На fragaria, strelec231992, Peperutce6 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.386
    Па тоа, сега мојот живот е со неа, и не би сменила ни дел. :inlove: Мене искрено не ни ми е интересно да искочам, може на некоја музика овака, на некоја свирка, језда до сеа 2 бенда пропуштив што сакав да ги гледам... (Маж ми ми купи маичка од едните така да ок е) xD
    Врв ми е што цел живот сум сакала со ќерка ми на фестивал да одам да и го покажам тоа искуство :) Само да пркне уште малку :)

Инаку баш убаво сте се организирале, све кул, ама ќерка ми во 6 е кома, лани летото некако едвај стигнавме до 8 и тоа во септември.. зимото со сонцето заспиваше, во 3 :lol: Зајдисонце мајкино.
    Најголемата иронија е што со свекрва ми живееме во иста куќа, а мајка ми е на 6км. :)(Ќере сеуште заспива со цице :bandit:)

Последна измена: 4 април 2026
    На fragaria и LadyR им се допаѓа ова.
  6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.004
    Допаѓања:
    11.121
    Ќе поминат овие периоди, па после ќе ни фали. :D

Уффф за фестивали не ми зборувај. Изгорена сум сега за на концерт на Шакира во Мадрид што ќе има. Не можам да си најдам друштво. :?::?:
    Ако има некоја мајка заинтересирана, ајде да се организираме! Да беше поголема ќерка ми, ја зимав со мене и сами ќе отидевме без око да ми трепне. Ама мала е уште. :smirk:

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.386
    Чувам деца јас во Мадрид, ти слободно на Шакира оди, не ја слушам неа ама Мадрид не пропуштам :rofl: Сигурно и друштво ќе се најде плус :)

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    Прекинува ли некогаш кога си излезен бебето да ти е 24/7 во позадина? :D Морав да излезам да земам поклон утре сме на роденден. Јас кога ќе излезам сум како зашеметена, идсм по тоа што ми треба конкретно и уз пат гледам за него работи :rofl: леле господе како можело волку да сакаш некој бе :inlove::inlove::inlove:

На fragaria, strelec231992, Tulip023 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.316
    Не прекинува, 6 години ми е поголемиот, не прекинало тоа. Кога ќе излезам да барам нешто за мене баш како зашеметена сум само брзам, не можам да се опуштам никако. И кога ќе купам нешто за него сум посреќна него ли да купам нешто за мене. Е малово скоро па ич не добиваше нови работи до сега, ама да е здрав и жив, има од брат му. Еве сега храна му купувам него :D

На fragaria, Mumoftwo30, Baby warrior и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Пред некој ден купував во литература нешто за мене и не ми даваше срце да излезам без нови сликовници и за неа … 100 има ама ако :D за облека више не зборам

На fragaria, Anie93 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    159
    Мајки овде сте најактивни па споделете ваше мислење :D
    Што мислите за годинава за на одмор?
    Конкретно закажавме за во Грција за во јуни но се мислиме да го откажиме поради ситуацијава...

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.632
    Допаѓања:
    16.012
    Која ситуација?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Закажавме и ние. Ако гледаме се, треба прво да се изгубиме од државава што тоне.
    Не му ја мисли толку. Ако има нешто, ќе си останеме дома и тоа е тоа.

На fragaria, Anaroz1, Anastasia579 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Немириве што се со Америка.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.632
    Допаѓања:
    16.012
    Не сум запознаена, што се случува?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Војна меѓу Иран и Америка. Иран им ги напаѓа базите на Америка. А имат бази и во Грција.
    Ако на тоа мисли членката што пиша.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.632
    Допаѓања:
    16.012
    Аа, ја викам нешто ново има.

И ние резервиравме, ама мислам нема ништо да има до тогаш.

На fragaria и BellaBibi им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Да сме живи и здрави. Уплативме битно.

На fragaria, Anastasia579, Butterfly009 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    15.738
    Јас уплатив уште во јануари. Што и да има, ако треба ќе се откаже.

На BellaBibi, Butterfly009 и EarthFire им се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Ситуација има нон стоп последниве 10години :D не може да седиме дома, сите одиме на одмори, ние почнуваме уште во мај 8)

На Anastasia579, BellaBibi, Tulip023 и 2 други им се допаѓа ова.