1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    199
    Многу ме нервирс баш тој момент дека никој не не разбира нас мајките... па дури и другарка една сега
    Даа леле стварно хахахаха вистина
    Јас не памтам жими се толку паметот ми бил отиден уште тогаш :D

2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    4.068
    Никој никогаш нема да не разбере зошто нашата приказна си ја пишуваме самите ние. Една мајка, другарка, свекрва, братучедка... Сите си ја живееле својата приказна и за нашата ич гз не ги боли. Тоа имам да споделам. Толку се сите себични за своето време што пре би ќе те згазат него да ти кажат ,,Да, знам дека ти е тешко, ама стрпи се ќе дојде полесно. Еве ти еден совет од душа... "
    Туку сите се во трка по пари и материјален свет, во бубањот влезени... А пари, никогаш доста. Никој нема време, сите само трчаат, тешко им е, патат. Па така и ти и јас треба да патиме и да ни е тешко за они да си ја регулираат својата неприсутност во нашиот живот и да си го освежат комплексот што некој ги замарал додека биле постпартум. Нормално е да ти е тешко, ќути си несмееш да кажеш, одма сите се сипуваат...

Во животот повеќе можам да се ослонам на мајки пријателки, што ги гледам како сестри, а не ги знам повеќе од 2 години, одколку блиска ,,фамилија" која не ми чукнала на врата.

Колку и да е токсичен форумов на моменти, јас искрено сум благодарна на некои личности кои ги запознав овде и се дел од моето секојдневие. :l:

Исто така сум бескрајно среќна на мојата најдобра другарка, МИНИ МИ. Со наааајкратки шишки на свет, неможев пократко да ти ги ишишам, извини пуууно! Љубовче мое. Фала ти што ми покажуваш дека не сум била јас проблемот у животов. :l: Могли мое, човечуљаче, дифтарче...

Кога сме растени во токсична средина, вакво препородување чини милион долари, фала ти мајкина (highfive)

Сега се враќавме со мм и беба заспана у раце ми беше низ центар. "This is the closest I've been to going out on Friday night." 20м и сеуште немам изкочено. Каква будала. 8-|

На Guns N` Roses, Merten, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    1.156
    Gradinka
    Zdravo 2godini dete odi aktivno vo gradinka skoro 2nedeli od koi edna nedela 3-4h
    I eve dve tri noki po red kenka vo spienje ama ne se budi se tegne se odbiva edvaj go smiruvam koga ke se smiri koga ke se podrazbudi i vidi deka sum jas se smiruva i prodolzuva a inaku pred toa koga zboram ne me percepira. Dali i na vas vi se slucuvalo istoto? Vo gradinka tvrdat deka malku si igra malku place ama voglavno si igral.
    Normalno e da ima taka kako night terorrs? Kako da go odmineme ovoj period bez takvi situacii bidejki imam uste edno bebe koe navecer mu trebam

Izvinete sto pisav ovde ama ne znam kade mnogu mi e tesko sto vaka pravi

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    10.548
    Во пресрет на викендот, претходниот сабота „навечер“ - читај 18 ч хаха, отидовме со мм и ќерка ми во една игротека тука кај нас. За еден саат манав два џин тоника, маж ми две пива. Малце мачно дека се ротиравме кој да трчка по ќере бидејќи мала е и не е за сама да биде. Ама пак the best Saturday night беше од кога сум породена до сега хаха. :D:D Исклучок е само кога си одиме за викенд кај нашите, па мама ја чува и заспива ќерка ми, и тогаш користеме да сме излезени до 2-3 ч наутро. :D Ама во Скопје сме сами, и тука ќере е 24/7 со нас. :D