Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.578
    Јас сум исто ко зашеметена кога сум без бебето и брзам за дома :D
    Ама не барам да и купувам, до толку сум зашеметена што не знам што би и' купила, мала ми е. Уште носи облека од поклоните од мекици :inlove:

На Anastasia579, Mumoftwo30 и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    кај нас мн брзо израсна се, отвараме по некое од мекици ама и од што доаѓаат на честито да го видат сите носат.. и јјас на секое идење по едно бодрнце му купувам од мерак колку :inlove:

На fragaria, Baby warrior, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    690
    Истоо, ако не купам нешто и за него како грижа на совест имам, и најмала ситница да е, ама да има нешто за него :inlove:
    И обавезно му пишувам на мм на секој пола саат да ми прати слика од него. А ако сум излезена навечер, откако ќе го успие мм и ќе уклучи камера, знам да си ја отворам апликацијата за камерата и да си го ѕирнам :$

На Mumoftwo30, fragaria, Joanna28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    јас освен маркет, аптека, дм и мол ама на кратко овие што ми се на 10мин. На кафе бев еднаш ама ѕвонев ко лудача хахахаха

На Mumoftwo30 и Tulip023 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    И ние закажавме за одмор јуни здравје, секоја година одиме тогаш, после фаќа многу топло, па одиме септември пак најчесто.

Иначе, јас кога и да влезам негде да купам нешто за мене или за поклон обавезно купувам и за големата, а и за малово иако има се од сестра и, јас пак и купувам, нема помош од оваа болест :rofl:. Општо сум шопингхоличар:drunk:

На Mumoftwo30, Simon4e0507, fragaria и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    А може да кажете предлог места за бебе каде сте носеле/ каде ќе носите? Ние ќе имаме отприлика 8м тогаш :)

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    18.530
    Денеска ја оставивме рано наутро кај моите, јас и мм да правиме генералка. Со тешко срце ја оставив како да не е за неколку часа, толку тажно се почувствував што ја оставам за да чистам, скроз забегана работа. Си дојдовме дома, не знам како да се понашам без бебе, како празни да ми се рацеве, на секој саат ѕвонев да ја проверам и едвај чекав да си ја земам, иако знам дека ја чуваат исто како јас. Многу била умна, ручкала, играла, спиела, кога ме виде од врата збесна буквално, пишти, прета со раце, нозе, душа моја.

Ние се спремаме за на одмор Јуни, здравје планираме и Септември уште една тура, не резервираме однапред, бебе ќе почне во градинка и не знам како ќе биде.

На Eho, Simon4e0507, fragaria и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    271
    Nie rezerviravme na Tasos , togas 5ipol meseci ke ima. Apartmanot ni e na sama plaza i se nadevam beba ke prodolzi da saka da se vozi vo kola do avgust za da ne se ubieme so mm po pat :))))

На merriel0, Anie93, Simon4e0507 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    859
    Бебуш ми се разболе 13м.Педијатар вика настинка е само чиста плуќа и грло ама кашла како куче.Денес малце повеќе енергија но прв пат имаме проблем со храна и течности.Млеко не сака да допие а вечерва не сакаше ни малце да се напие.Храна само блендирана успеав некако со цртани иако никогаш не пуштам додека јаде.Вода пие трошка значи и до сега воопшто не сакаше одвај се молиме со чашче за ракија едно цел ден,исто и чај,сок не сака воопшто.Само разреден јогурт проаѓа некако.Страв ми е дека ќе дехидрира бидејќи млеко не пие.Немам памет веќе втор ден како цела вечност.Мрсулите од проѕирни лепливи станаа бело жолти.
    Толку сум нервозна што не знам што правам.Толку добро си јадеше и парчиња си сакаше сега се плука.Не знам ни заби дали искачаат не можам уста да му отворам.4ките и од двете страни се како топки не знам така ли треба да е не ли ...Ах бе.Плус педијатаров што патем од секад не сум била уверена дека знае што прави ни даде сирупче со тегавец некој со мала доза но на тој пишува над 3 години дека се дава и уште толку паника ми е се.:shake:

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.900
    Допаѓања:
    20.113
    Кашлање како куче е ларингитис (бар така се опишува)и тоа се лекува со сладолед, ладни пијалоци и инхалации со кортаир бар така го лекувале син ми..

На Stone и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Скроз е очекувано да не јаде и пие.
    За тој тип на кашлање, не ви дадоа инхалации барем?
    Обиди се ладна храна да понудиш. Јогурт, кисело млеко, овошен јогурт, грчки. Ама од фрижидер ладни да се.

На Anastasia579, Anaroz1 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.514
    Нормално е дете ќе се разболи, плус времето е променливо, сите се поднастинати, не му се сеќирај толку, и ние кога сме болни не ни се јаде, јас обично овошно јогуртче сум давала така, нуди цело време вода, јогурт, млеко, колку пие толку. иначе мн чудно за толку мало бебе сируп, мојата матична ми викаше никако сируп до 3-4 години полошо ќе направи не знае да го искашла, прв пат и препиша сируп сега на 4 години, цело време инхалации со кортаир како што ти пишале. со лесно да проаѓа

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anastasia579

Anastasia579 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    198
    Кај толку мало дете не се даваат сирупи за искашлување - јас не би давала.
    Побарај си и второ мислење, а во меѓувреме давај ладно да јаде, да лиже.

На Anaroz1 и Stone им се допаѓа ова.
  14. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    859
    Испи 100мл јогурт на два пати ама ми беше страв директно од фрижидер ради грлото дека кашла ..инхалација ни рече само со марисол ампула ако сака ако не директно во носе.Иако ја знам дека тие ампули не се за инхалатор во аптека исто рекоа може.
    Пробувам блендирам ставам повеќе водичка за да внесе нешто.
    @Anaroz1 па и мене ми е страв ама ај викам дека мала количина...не знам веќе памет немам дали да се акам на други лекари еден матичен да се најде асално

Овој ни го даде.Наутро дадов и ок беше сега пред спиење дадов пак и нејќеше млеко потоа ич ич да се напие .

Не кашла цело време но кога ќе се закашла баш тешко длабоко кашла.Најчесто после спиење ,вчера и додека спиеше се закашлуваше

Прикачени фајлови:

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Марисол ти е солен раствор( физиолошки) и се инхалира со него. И само него и со плус други ( сега на пример така инхалирам).
    Ако кашла како куче што викаш, тоа е ларингитско кашлање и се третира инхалација плус ладно.

16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    18.530
    Бебе е 7ипол месеци трет пат сме болни. Една недела веќе е затната со носето и кашла, нема температура. Три дена само неколку лажички каснуваше, не сакаше, а иначе полна чинија си јаде секогаш, кога ќе му биде подобро ќе почне да си јаде, нуди без форсирање.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    И мојата беше болничка со мрсули и поткашлување. Во систина рекоа вирус кај матична не однесов, температура 3дена и после се оправи. За мрсулите носко 2-3 пати дневно не повеќе ама мислам тоа ја спаси да не симне на плуќа 8-| сируп ми рече хербион па псоле отидов до зегин аптекарката ме знае ми рече полошо ќе направиш земи за бебиња pranarom ти праќам подоле слика да прашаш доктор дали би било ок и за вас. Не е за искашлување туку за смирување на кашлица е / таков требало за бебиња до година … твоето мислам е поголемко. За носот ни дадоа назориг капки три пати дневно капнував и успешно завршивме прво разболување за 3-4дена. IMG_9290.jpeg

На Anastasia579, merriel0 и Stone им се допаѓа ова.
  18. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    859
    Никако да отрпнам на чистењето со носко и неговото вриштење како да го колам.Значи секое чистење ми е смрт ама што да правам морам.Овој од тегавец исто е за смирување и за омекнување на грлото и не знам,многу мала количина му давам.Живее на јогурт деновиве,мрсулите се сменија во жолто зелени валјда тоа е знак дека напредува ,до сега фала богу само еднаш сме биле болни и така беше...ќе следам денес ако не ќе одам на друг лекар.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    5.251
    Исто е и мојата со ноското. Урлаше плачеше, ама мислам дека ја спаси буквално. Кога ќе ме видеше со правосмукалката почнуваше да плаче ваљда знаеше што ја чека..Јас дури си мислев дека ќе ме отсака детево пошто јас и го чистам носот ама после 2 мин се беше нормално :D
    Нека поминува со лесно:l:

На Anaroz1, Guns N` Roses, Anastasia579 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.293
    Допаѓања:
    27.592
    Да пробаш прво на некоја играчка демек вадите секрет со неговото раче да држи, после нека го држи сама да вади, а ти од доле командај го ноското. Ние вака успеваме без да не слушне пола Скопје дека вадиме секрет.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.