1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    19.825
    Со тек на време престануваат да вриштат до тогаш на сила. Ја би напрајла брис

На Anastasia579 и Stone им се допаѓа ова.
  2. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    827
    Уште ова го немам пробано ама ќе пробам да ти кажам.Чим види како го составувам носко почнува драма,а го држи пробувам демек на мене и не бе пак...

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.033
    Допаѓања:
    27.132
    Пробај така. Не дека секогаш ќе успее де.
    Дај му нека помага во склопување. Може нешто ќе упали.
    А и јас би ти рекла како Милки еден брис да направиш. Зелени мрсули се знак за бактерија.

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    18.333
    Исто, плаче урла, дури и спрејче кога прскавме, а сега кога ќе го види спрејчето не плаче, дури сама се мести, мирно стои да прснеме :D.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.771
    Е**ти државата глупа ,кај не можат да обезбедат барем 1 г породилно ,кај се снаоѓаме ко неарни за да ги дрмиме што подолго дома уште и во никакви услови во градинка да ги оставаме ,после наталитетот паѓал. Ќе паѓа ,јас се каам шо родив овде арно вукаше татко ми иди Дубаи муваи цел свет е твој ја не да не сум станела старлета оооф (facepalm)

На Anastasia579, Peperutce6, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.977
    Како е малата, како и оди адаптацијата? Со јадењето уште ли одбива? Стискам палци да стане полесно наскоро :hug:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.771
    Шо да ти кажам... катастрофа.
    Не јаде таму ,не јаде дома тие само си бараат изговор да не седи. Од работа ме бараат одмори требало да почнат... охх предолго е се да пишам ама вчера се скарав со тие затоашто ми се испонашаа како да јас го занемарив детето и од се ми е смачено ;(

8. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.977
    Многу ми е жал, се надевам е период што брзо ќе пројде. Да не имаш опција друга некоја градинка, можда стварно голема група е и негователките не сакаат да се замараат со уште едно плус детенце? Праќам гушки :hug:

9. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.771
    Да групата е преголема ,но не одат сите деца затоа што они вака прават па кај помине помине.
    33 им се на список 17 идат од кои негде 7 си одат пред спиење и сеа бидејќи знаат дека имам дома свекрва (едната ми е комшивка) и сакаат моето да направат да се зима пред спиење. А тоа шо бабата вака дење е топ не ја бие ама ноќе халуцинира јбг ,баба арслан е.
    Ох нема да ни да ме разберете вака напишано ама да така ми рече ,,баба и то не ја зима"
    викам изгледа има деменција (намерно не навлегувам дека е со халуцинации)
    ,,Ама како па баба и е и ми покажува со раце демек силна."
    Еве денес да спие пробуваме па заспала она иако не јаде скроз е мирна и кога и се спие спие иако јас ја рачунам гладна др вика си надокнадува со млекото после и тоа е тоа а тие не сакаат да проба да спие со изговор ќе плаче.
    Јакото е што на 2 мин сум од градинка за 2 мин можам да отидам ако плаче и не сака да спие.
    До вчера проблем беше дека не јаде како гладна ќе седи (дури и примери му се залепиле на нејзин роднина цревата на бебето од гладно во градинка) а вчера проблем било што спиела од 10-11:30 па сеа немало да и заспие во 12:30 денес еве ќе ја држела будна.
    Викам како ќе ја држиш будна кога она спие 3 пати секако, шамари ли ќе и маваш ?
    Морало така ,таков бил редот таму на 7 месечно тој ред го направиле што повеќе сон му треба не па на 10 м - ќе ја миеле.
    Еве па денес заспала сеа ми пиша ,да волшебно изела ручек тешка работа. Ама не не можеше.
    Ручек имало како дома манџи ,викам е баш тешко дека дома јадеш ти супа со манџа мешана ама ај и ќути.
    Е во овие случаи викам ќе имаш дете ќе видиш ,оваа што ,,како дома е јадењето" не е мажена и немала бебе дома па скока само.
    Викам што ќе правиш сите 33 да ти дојдат.. па не знам :tmi: а кој да знае ?
    Плаќаме за тоа ,за нервози само.

10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.977
    Страшна работа леле… до толку ли нема негователки па да се поделат групите ццц. Морало така дека таков е редот им е кажано дека не постигаат поинаку со толку деца

11. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.771
    Испадна на крај колешката не и кажала дека сум побарала да спие. Изгледа ни комуникација немаат како што треба.
    Нема ,простории има негувателки нема и тие што се се е никакво... не сакам вака да се карам зошто сепак дете им оставам од кај знам каква будала е. Ама исклучив.
    Вчера и на градоначалникот пишав имаат на официјалната страна на општината оставено демек за прашање којзнае кој го чита и дали ќе е пренесено ама многу бев нервозна. Не се пожалив за односот ,само за бројот на деца.

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    19.825
    Не се нервирај, глеј Дубаи бегаат од таму замисли таму да беше сега. А замисли да беше во Америка 2.5месеци е породилното? Има подобро да, ама има и полошо. Генерално не се живее којзнае колку лошо. Лошите услови вп градинките се и тука и секаде... во Лондон па да живееш немаше да можеш ни да си дозволиш градинка. Син ми тргна пред да наполни година и тоа само ради тоа што фати лето па се снаоѓавме. Со второво ич нема да се снаоѓам одма штом заврши породилно трга во градинка. Ти кажувам да не си прајш нервози деца ќе си пораснат.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.771
    Дубаи ако бев може немаше да родам ,во Америка 200 % немаше да родам. Е Словенија ќе имав 3 до сеа :D
    Мене криво ми е старлета во Дубаи што не сум :bandit:
    :rofl:
    Да деца се и сигурно нема ни да памти ,мене ме нервира менталитетот ,одма баба ваму таму а никој зад затворени врати не е ама да напаѓа може.
    И сигурно уште мислат за инат не давам баба и да ја зема а уствари ако баба и беше добра како ја гледала така барем до 15м ќе беше дома ако не повеќе. И однесувањето ,некои зборови шо ми ги кажа и другарка да и сум кога би се работело за официјален однос не треба да ги каже така а тек ни ме знае ни ме познава.