веројатно зависи и од детето и од воспитувачките. и мојата од втор ден беше со појадок и спиење, за една недела ја адаптираа, втората седеше веќе до 4, ја тргнав на работа.
Да и спиеше таму. во приватна тргна во мала група, верувам тоа игра голема улога ама може и карактерот плус
И мојата е премирна ,ама јас требало благодарна да сум што од втора недела е по 3 часа... А всушност беше по 3 часа бидејќи е мирна
те разбирам колку е нервозно, јас од други искуства знам, од лично за среќа не, ептен ни се погодија воспитувачките, мислам дека е најмногу до нив, јас одма им кажав дека немаме баби дедовци, сами сме, јас користам последна недела од одмор ( што беше вистина) и стварно се потрудија, одма ми рекоа носи ја од утре на доручек да пробаме и фала богу и она супер си беше, ептен беше малечка, немаше ни 9 месеци. во државна градинка иначе оди.
@Трагедијаупмм , може сум спомнала. Кај нас сите адаптации си се од пред појадок, па до колку натаму кажуваат. Битно кажуваат да се однеси дете гладно и да може појадокот да го јаде таму. Проба и тука една воспитувачка баш пред некое време, еј вика што ќе те замарам тебе на работа, ќе и ѕвонам на свекрва ти за детево што и да треба. Ја пресеков в корен, нема што да ѕвони таму. Ако треба ќе се јавам јас на свекрвата ама викам вие јавување ни под разно. Си има детето родители што треба да ја знаат секоја ситуација.
@Трагедијаупмм се изнервирав само што прочитав, крајно непрофесионално од страна на воспитувачките, што нив ги засега твојата приватност, нивна работа е детето да се адаптира на градинката, а не да смислуваат изговори, туку да работат(така е кога и таму партиски се вработуваат, но тоа е друга тема). Ние требаше да почнеме со адаптација, но малата настина, ќе почнеме после празниците. Јас ќе носам ад, моето ќе биде 8 месеци, си прашав одговорен и напишав изјава, државна сме запишани. Се се може ако се сака, тие што си ја сакаат работата што ја работат за жал на прсти се бројат.